Лечение на акне - РОАКУТАН /тема №3/

• 56 351
  • 489
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте , по две таблетки на ден ли приемат вашите деца ?
Ние от месец го пием , но предписанието е 1 таблетка

# 436
  • Пловдив
Дъщеря ми (на 15-почти 16 г.) пие по 2 таблетки вече 3 месеца и половина. Утре сме на дерматолог и тя миналия преглед каза, че може би ще й ги намали на 1 таблетка. Ще видим дали ще ги намали.

# 437
  • София
Мисля, че дозата зависеше от килограмите и състоянието. Също мисля, че имаше значение дали е през лятото. Моят син започна от края на м.август и дозата първия месец беше малко по-ниска, вече не помня колко. През следващите 3 месеца беше най-висока. Следваше постепенно намаляване на дозата през 3 месеца. Накрая беше мисля през ден или по половин, не помня. Но пъпките изчезнаха много преди да приключи 1-годишното лечение.

# 438
Здравейте. При вас имаше ли завишение в чернодробните показатели при лечението с Роакутан и лекарят предписвал ли е някакъв хепатопротектор?

# 439
  • Пловдив
При дъщеря ми нямаше на втория месец след приема. Сега вече сме на пети месец и ще правим в средата на март пак изследване. Не пие нищо за черния дроб, макар че сме взели добавка с бял трън, но тя като видя, че няма никакво завишение, отказа да го пие.
Имаше леко повишение на холестерола тогава - тя е на 15, почти 16 години, за което пие омега 3. Ще видим сега как ще е.

# 440
  • В царството на игрите:)
Моята дъщеря го пи 6 месеца и нямаше никакво мърдане в чернодробните ензими. Нищо допълнително не е пила.

# 441
Синът ми го пи 5-6 месеца,последните две опаковки бяха от турция.Нямаше промяна в показателите.

# 442
Здравейте! За Варна/Добрич можете ли да препоръчате дерматолог, който практикува лечение с Роакутан?

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 21:51 от Zzz...

# 443
Здравейте, случайно някой, който е завършил курс с роакутан да е забелязал, че косата му с различна форма? Аз съм с права коса, но след курса забелязах, че вече е на места къдрава.

# 444
Здравейте, мъж на 30 години съм със склонна към акне кожа. От както се помня все получвам тук-там по 1 или 2 пъпки месечно но нищо сериозно. Последните 4 месеца обаче, развих някакви много гадни кистични пъпки както и нодуларни (мисля че така се казваха) които много трудно се махат. Започнах с Зинерит (антибиотик + цинк) след това минах на Акнатак (антибиотик + третиноин 0.025%) които до някаква степен помогнаха но нодуларните най-трудно спадат и когато си мисля че най-накрая имам напредък, веднъж на всеки 2-3 седмици сякаш нодуларната пъпка се премества или се размножава и до съществуваща излиза по още една голяма.

Накрая ми изписаха Роакутан, обаче тук не успях да го намеря и в Гърция ми дадоха заместител Редукар, но за него нито едно добро мнение не съм прочел до тук. Наистина ли е толкова зле този вариант и има ли някой който успешно си е излекувал акнето с него или ще се наложи да обърна страната да намеря Роакутана? Ако само влошава положението и няма никакво подобрение от него, не трябваше ли да го изтеглят от пазара отдавна? До колкото знам съществува поне от 2010 година насам.

# 445
  • Пловдив
Дъщеря ми започна лечението си през октомври 2024 г. с Роакутан, пи го до средата на март, след което мина на Редукар. Не знам дали е съвпадение, но след около 3 седмици започнаха да й излизат пъпки, като преди това не й бяха излизали от януари месец. Лицето й беше чисто. Преди около 10 дни спряхме Редукар и купих Роакутан. След седмица пъпките спряха. Не знам дали е случайност, но така се случи при нас.
И аз доста пообикалях докато купя, накрая намерих в Марешки. За втори път ми се случва другаде да няма, даже по складовете, а в Марешки да имат. Проверете там ако не сте.
Също така, съвета ми е, ако не намерите Роакутан, пийте Редукара с мазна храна.
Бях намерила статии, че в Роакутан има помощни вещества, които подпомагат усвояването на активната съставка (липидни носители), които Редукара няма. Без храна лекарството се усвоява с 60% по-малко, отколкото прието с храна.
Дъщеря ми много често пиеше Роакутана без храна и така продължи и с Редукара. Тъй като той няма липидни носители, които да подпомагат усвояването му, явно това беше проблема и не се е усвоявал изотретиноина достатъчно добре.
Също така, може да пиете 1000 мг Омега 3 заедно с Редукара (също и Роакутана). Той също подпомага действието, и влияе добре на кожата, помага да не е толкова суха.
Успех с лечението!

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 15:06 от Elitta

# 446
Дъщеря ми започна лечението си през октомври 2024 г. с Роакутан, пи го до средата на март, след което мина на Редукар. Не знам дали е съвпадение, но след около 3 седмици започнаха да й излизат пъпки, като преди това не й бяха излизали от януари месец. Лицето й беше чисто. Преди около 10 дни спряхме Редукар и купих Роакутан. След седмица пъпките спряха. Не знам дали е случайност, но така се случи при нас.
И аз доста пообикалях докато купя, накрая намерих в Марешки. За втори път ми се случва другаде да няма, даже по складовете, а в Марешки да имат. Проверете там ако не сте.
Също така, съвета ми е, ако не намерите Роакутан, пийте Редукара с мазна храна.
Бях намерила статии, че в Роакутан има помощни вещества, които подпомагат усвояването на активната съставка (липидни носители), които Редукара няма. Без храна лекарството се усвоява с 60% по-малко, отколкото прието с храна.
Дъщеря ми много често пиеше Роакутана без храна и така продължи и с Редукара. Тъй като той няма липидни носители, които да подпомагат усвояването му, явно това беше проблема и не се е усвоявал изотретиноина достатъчно добре.
Също така, може да пиете 1000 мг Омега 3 заедно с Редукара (също и Роакутана). Той също подпомага действието, и влияе добре на кожата, помага да не е толкова суха.
Успех с лечението!
Благодаря. Знаех само че не трябва да се пие на гладно, но това с мазната храна не го бях чувал. Ще го имам в предвид при следващия прием докато успея да намеря Роакутан. За съжаление Марешки при моя град го нямаха в наличност когато проверих но казаха че на моменти го зареждат и редовно го имали на склад. Ще позвъня до аптеките в околните градове в такъв случай и дано все някъде успея да го намеря.

# 447
Роакутан не се внася в България, защото на фирмата производител не им е изгодно да го продават тук на тази цена в лева.
Тук там в страната се получават по 4-5 опаковки и който се добере до тях.
 Марешки, Софармаси и Субра си имат собствен склад, затова най-често там се намират опаковки.
Всички останали вериги работят с други доставчици и затова при тях нямат.
Складът на Марешки обслужва само неговите аптеки. Складът на Софармаси обслужва приоритетно само техните аптеки.
 Когато Рош пратят по-голямо количество за Бг пазар - има ограничение за доставка - само 1 опаковка на аптека се полага.

# 448
  • Пловдив
Аз есента купих от Марешки направо 5 кутии, после януари още 3 кутии купих от Софармаси. Имаха налични повече бройки тогава Преди 10 дни като купувах от Марешки също ме попитаха колко кутии искам, та сигурно си имат повече от 1 кутия налични по аптеките, които имат.

[/quote]Благодаря. Знаех само че не трябва да се пие на гладно, но това с мазната храна не го бях чувал. Ще го имам в предвид при следващия прием докато успея да намеря Роакутан. За съжаление Марешки при моя град го нямаха в наличност когато проверих но казаха че на моменти го зареждат и редовно го имали на склад. Ще позвъня до аптеките в околните градове в такъв случай и дано все някъде успея да го намеря.
[/quote]

Бях купила на дъщеря ми ядки, когато няма време да яде, да хапне по една шепа - орехи, бадеми. Също става и авокадо.

# 449
  • София
Моят син е пил само гръцки и турски генерици на Роакутан със същото активно вещество, които са доста по-евтини и имаха ефект при него. Турският генерик се казва - Aknetrent ,  а гръцкият -  А-cnotren. И за двете ни искаха рецепта в аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт