Лечение на акне - РОАКУТАН /тема №3/

• 56 382
  • 489
  •   2
Отговори
# 450
  • in Wonderland
Аз също проведох лечение само с гръцките препарати- Редукар и А-cnotren.
Нямах някакви проблеми и всичко премина успешно.

# 451
Все пак искам да споделя /въпреки изтритото ми мнение/, че лечението с Роакутан при моята дъщеря беше успешно. Проблем имаше от висока доза със ставни болки, и неприятно разраняване на устните в ъгълчетата.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 19:50 от bubanka

# 452
  • София
На колко години е, каква доза приема и колко време?

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 19:51 от bubanka

# 453
Все пак искам да споделя /въпреки изтритото ми мнение/, че лечението с Роакутан при моята дъщеря беше успешно. Проблем имаше от висока доза със ставни болки, и неприятно разраняване на устните в ъгълчетата.

И аз искам да попитам ,каква беше дозата и колко килограма е щерката.

# 454
На 16 г. е, 52 кг. 180 см. Дозата в началото беше по 40 мг. дневно, и беше намалена един ден 20, на следващия 40 и така се редуваха, до преди 2 месеца, когато премина само на 20 дневно.

# 455
  • Пловдив
Колко месеца го пие?

# 456
# 457
  • Пловдив
Казаха ли колко още ще ги пие? Нашата дерматоложка ни ги спира вече. 7 месеца ги пи при подобна на вашата схема, от октомври до средата на февруари по 40 мг и после до сега по 20 мг. Ще пие до края на седмицата и спираме. Даже д-ра искаше и по-рано, че вече било силно слънцето, но дъщеря ми искаше поне да направи 7 месеца и тогава.

# 458
  • София
На 16 г. е, 52 кг. 180 см. Дозата в началото беше по 40 мг. дневно, и беше намалена един ден 20, на следващия 40 и така се редуваха, до преди 2 месеца, когато премина само на 20 дневно.
Изследвания правихте ли по време на терапията и имаше ли отклонения?

# 459
Само в началото, сега в края не. И да имаше завишения в липидния профил, нямаше да спрем лечението.

# 460
  • Пловдив
И при нас нямаше завишение на показателите. За 7 месеца правихме 3 изследвания.

# 461
  • София
Дъщеря ми пие Роакутан от 20 дни, кожата й доста изсъхна и започна да се цепи около ъгълчетата на устата. Маже с балсам устните, предписан от дерматолога. От няколко дни забелязван, че двете очи са доста зачервени, което не се е случвало досега. Прочетох в листовката, има странична реакция конюнктивит. Някой имал ли е такива оплаквания?

# 462
Не. Моят син го пие вече 6 месеца, но освен супер сухата кожа (по цялото тяло) и цепещите се устни, други реакции не е имал. Като плюс си е отчел, освен че акнето изчезна, факта, че косата му стана и тя суха. А преди му се омазняваше страшно бързо.
Така че за зачервяването на очите, според мен, направете консултация с офталмолог. Може да има някакво решение.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 08:34 от nasimeri

# 463
  • София
nasimeri, кога започна да настъпва подобрение на акнето? И при дъщеря ми косата се изсуши, преди се омазняване бързо.

# 464
  • Пловдив
И при нас не е имало зачервяване на очите. Но пък имаше болки в костите, особено в началото (освен изсушаването на кожата и косата).
Тя вече не го пие, изчисти акнето. Действието започна след 3тия месец. Към 5 месец вече не излизаха пъпки изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт