Лечение на акне - РОАКУТАН /тема №3/

• 56 424
  • 489
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Какви хидратиращи кремове използвате за лице?

# 421
Здравейте, пия Роакутан на Рош вече 2-ра седмица. Като странични ефекти мога да посоча сухота на устните и кожата покрай устата, леко кръвотечение от едната ноздра-засега това. Започна влошаване на акнето от два-три дни с големи гнойни пъпки, което е нормално. Моето акне е средно по тежест, с повече комедони, по-малко гнойни възпаления, но адски мазна кожа по цялото лице. За хидратация използвам Дексерил за цялото тяло, Юсерин с 10% урея, а за устните съм най-доволна от крема за зърна на Лансинох, който е чист ланолин. Аз съм магистър-фармацевт по професия, ще се радвам ако мога да помогна с нещо. Това е засега при мен.

# 422
Привет на всички! Скоро започвам лечение с Роакутан (чакам само резултатите от изследванията) - наистина ли е толкова трудно да се намери по аптеките? (за София) Малко се уплаших като прочетох тук, но се надявам да не е толкова невъзможно намирането.

# 423
  • София
Не е невъзможно, но наистина е трудно.
Веднъж поръчвахме от аптека в Пловдив, веднъж от аптека във Велико Търново.
Но и в София се намира. Трябва да питате често, защото свършва бързо след като го доставят.

# 424
  • Пловдив
Когато другите аптеки ми казваха, че няма по складовете, поръчах от Марешки 4 кутийки. Може би те си имат някакви отделни техни складове. Така че, питайте и в техните аптеки.

# 425
  • in Wonderland
Ако някой се интересува, мога да пратя номер на аптека в Промахон. Поръчва се лесно през Вайбър. Изпращат със Спиди за 4-5 дни, цената на доставката е 14лв., а самият препарат е в пъти по- евтин от този в България. Но не е на Роше, а на друг производител.

# 426
Ако някой се интересува, мога да пратя номер на аптека в Промахон. Поръчва се лесно през Вайбър. Изпращат със Спиди за 4-5 дни, цената на доставката е 14лв., а самият препарат е в пъти по- евтин от този в България. Но не е на Роше, а на друг производител.
Колко по - евтин е ?
Тук е около 45 лв опаковката .

# 427
В Гърция има на много фирми с различни милиграми.
Цените варират от 3 евро до 9 евро.
Доста беше/е евтино. (Четох интервю на гръцкия министър на здравеопазването, че лекарствата са увеличени с до 448% - вероятно цената в момента е друга на лекарството).

# 428
Здравейте интересува ме, ако няма да ходя на море в момента подходящ вариант ли е да се започне курса?
 Също така може ли да се ползва фондютен върху слънцезащитния крем?
Още може ли да препоръчате дерматолог, по възможност който работи с касата в София, който изписва Роакутан? Не съм склонна да експериментирам с други неща, повече от 10г. е проблемът при мен. В момента приемам цинк и ако не видя ефект до 2 седмици директно отивам да ми изпишат роакутан + схема на изследвания.

# 429
  • Пловдив
Има хора, които го пият по цяла година, така че когато и да го започнат и лятото го пият. Но трябва стриктна слънцезащита на всички открити части, защото кожата става много чувствителна.
Няма проблем да се гримирате с фондьотен.
За дерматолог не мога да помогна. Нашия е в Пловдив.

# 430
  • София
Не е само морето, слънцезащита трябва сериозна, даже най-добре забравете за излагане на слънце.
Дъщеря ми ходеше при доктор Варта Киркорян, преглежда във 2ДКЦ на Славейков, работи с касата.
Доволна съм, внимателна, търпелива, обяснява много. Тя ни убеди, че при правилна дозировка и предпазване от слънце, няма страшно да се ползва препаратът.
Прояви голямо разбиране към капризите на моята тийнка, включително се съгласи да не правим кръвни изследвания, защото моята не понася игли и ѝ прилошава, обърна ми внимание за какви евентуални проблеми и странични ефекти да следя, даде ми личен телефон, за да я търся, ако нещо ме притеснява.
Голямо чакане пада пред кабинета ѝ, но за мен беше оправдано.
Лечението даде резултат, макар и не 100%, но ситуацията беше много тежка. Сега се свежда до тук-там пъпка около цикъла, което си е в рамките на нормата.
За съжаление има белези, в един момент може би ще търсим начин да ги борим и тях.

# 431
Киркорян е добра лекарка. Тя е директор на Юсерин за България.

# 432
  • София
Moят син ходи при д-р Марио Нешков, но той не работи със ЗК. Не се чака и часове се записват от Супердок. Изследвания правихме само в началото. Разбира се можете да правите и по-редовно. Моят син като чу, че не е належащо, не искаше да правим. Лечението продължи една година с препарати със същото активно вещество, но от Турция и Гърция, където са по-евтини. През първите 3 месеца състоянието се обостри, но после започна съществено подобрение. Резултатът е чудесен. Няма пъпки, нито съществени белези, само леки зачервявания, но той е със много светла кожа. Вече почти половин година след като е приключило лечението, резултатът се запазва.

# 433
Благодаря за препоръките! А можете ли да ми кажете кои са изследванията, които трябва да се направят за да отида подготвена при дерматолога да ги погледне и да действаме? Предполагам пкк, чернодробни(но кои по-точно)?

# 434
  • Пловдив
Благодаря за препоръките! А можете ли да ми кажете кои са изследванията, които трябва да се направят за да отида подготвена при дерматолога да ги погледне и да действаме? Предполагам пкк, чернодробни(но кои по-точно)?

Ние пуснахме в началото тостостерон, за да изключим хормонален дисбаланс. Освен това ПКК, асат, алат, креатенин, кръвна захар, холестерол и триглицериди.

Общи условия

Активация на акаунт