Юлчета 2018 - тема 2

• 41 020
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви за отговорите, ние имаве развитие Направих номера с крачетата " свиване към коремче " , масажирах леко и коремчето, срожих я за марко по корем  трътна два пъти и така натряска памперса че свят ми се изви , 😂😂😂😂 а аз не съм вярвала че така ще се радвам на ако. Та ни се разминаха и термометри и клизми.

# 136
Момичета, боли ме гърлото, имам хрема и главоболие, пипнала съм вирус. Мога ли да давам кърма на беба? Няма опасност да и предам с кърмата нещо, нали?

# 137
Няма абсолютно никакъв проблем да кърмиш, освен ако не вземаш неподходящи лекарства. Даже най-добре е кърменето,за да предаваш директно антитела. Може да слагаш маска, ако искаш. Но щом кърмиш, не би трябвало да има проблем за бебето.

# 138
Момичета, ще си позволя да дам един съвет. Когато моята беболина се запичаше, за да не й правя клизми я киснех в сапунена вода и винаги помагаше. Ако не стане с една баня, правя втора след няколко часа и акото идваше.

# 139
При неизхождане е добре първо да се опита с леките мерки - упражнения, масаж, при кърмени бебета - включване на разхлабващи храни в храненето на майката.

При кърмено бебе може да се остави и няколко дни да не се изхожда, ако няма дискомфорт. Ако неизхождането е системно, бих се консултирала с лекар за прием на пробиотик.

Ако все пак се наложи помощ, най-щадящият вариант са глицериновите свещички от аптеката,  има и детски, но дори и те за бебе може да се срежат на половина по дължина. Те са по-щадящи от клизмите и значително по-безопасни от термометър, с който има риск дори да се стигне до разкъсвания или от други бабини средства като мушкато или сапунче, с които може пък да се докарат чудни възпаления.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 09:48 от ada123

# 140
При неизхождане е добре първо да се опита с леките мерки - упражнения, масаж, при кърмени бебета - включване на разхлабващи храни в храненето на майката.

При кърмено бебе може да се остави и няколко дни да не се изхожда, ако няма дискомфорт. Ако неизхождането е системно, бих се консултирала с лекар за прием на пробиотик.

Ако все пак се наложи помощ, най-щадящият вариант са глицериновите свещички от аптеката,  има и детски, но дори и те за бебе може да се срежат на половина по дължина. Те са по-щадящи от клизмите и значително по-безопасни от термометър, с който има риск дори да се стигне до разкъсвания или от други бабини средства като мушкато или сапунче, с които може пък да се докарат чудни възпаления.
Благодаря ти за изчерпателния отговор и педиатърката ми каза ако не стане да взема пробиотик и мен термометъра ме изплаши а за мушкато и дума не може да става не бих правила експерименти с малката  . Сега вече ще си знам че стига тя да у ок до няколко дни не е проблем

# 141
И при нас проблема с неакането след ваксините си остана Sad От както го сложихме ходи на 2 дена по 1 път, но си личи че е различно - като цвят и констистенция, та според мен има нещо.. Пробиотик иначе давам постоянно от както се е родила, ама явно не помага.

# 142
  • Варна
Някой давал ли е пробиотик Нарине ?

# 143
Дари от 20тия ден има проблем с изхождането.Преди месец пуснах изследване на акото и се оказа,че има наличие на бактерия.Започнах да давам Омни биотик панда и нещата значително се подобриха.Започа да се изхожда през ден,а за на това си е цяло постижение,като знам че преди на 3-4 ден нещата се получаваха много трудно.Вчера пуснах отново микробиологично изследване,че да видим ....

Аз пък сега съм в др.филм.Като я оставя нашата по корем ,въобще не си прави труда да се надигне,а директно си лапа юмрука и след това започва истеричен рев.Педито вчера ме пита дали гука,дали се обръща от корем по гръб..Ами НЕ,само гукането съм го чувала няколко пъти.Знам че Мис В коментира тази тема в предните постове,но се притесних.
Инъче й говоре постоянно и се опитвам да я оставям по корем всеки път ,когато е в настроение.
Мами,някоя от вас посещавала ли е с бебчо Киндеро? Мнения?
Замислям се дали да не започнем да ходим на тези занимания.

# 144
Киндеру имат един пробен урок може да отидеш и да пробвате. Аз лично не останах много очаровано от заниятието, още повече за тази цена. Ако искаш може да си свалиш едно приложение BabySparks (платено е), но има много хубави видеа с упражнения и програма за всеки ден. Аз лично съм много доволна от него.

Дари от 20тия ден има проблем с изхождането.Преди месец пуснах изследване на акото и се оказа,че има наличие на бактерия.Започнах да давам Омни биотик панда и нещата значително се подобриха.Започа да се изхожда през ден,а за на това си е цяло постижение,като знам че преди на 3-4 ден нещата се получаваха много трудно.Вчера пуснах отново микробиологично изследване,че да видим ....

Аз пък сега съм в др.филм.Като я оставя нашата по корем ,въобще не си прави труда да се надигне,а директно си лапа юмрука и след това започва истеричен рев.Педито вчера ме пита дали гука,дали се обръща от корем по гръб..Ами НЕ,само гукането съм го чувала няколко пъти.Знам че Мис В коментира тази тема в предните постове,но се притесних.
Инъче й говоре постоянно и се опитвам да я оставям по корем всеки път ,когато е в настроение.
Мами,някоя от вас посещавала ли е с бебчо Киндеро? Мнения?
Замислям се дали да не започнем да ходим на тези занимания.

# 145
  • Варна
TD03, мани го това завъртане от гръб по корем на тая възраст. Значи казвай на педито, че си виждала да го прави няколко пъти и толкоз. Аз не знам дали тук бях писала, но дори и сега да се върти след 2 седмици най-вероятно ще спре Grinning После пак ще почне Wink
А тея юмруци колко са вкусни ! Същата история имахме и ние преди няколко дни с ръцете по корем. Аз я завъртам , а тя лапа ръка , забива се и край !

На съседната пресечка имаме Киндиру и много се чудя дали да не пробвам. Аз мног ги харесвам  като среда и занимания. Значи най се притеснявам, че може нещо да се изнервя на учителките Grinning Сигурна съм, че са много добри и обучени, ама мамка муууууу те не са специалисти , ама ще ми говорят все едно знаят повече от мене Grinning Трудно ще ми е да изляза от ролята на специалист  и да вляза в ролята на родител. А пък ми се иска да имаме разни контакти и с други мами и деца, но пък в същия момент се притеснявам от тоя грипав сезон.
Оплаках се Grinning

# 146
Да си кажа за Кинди Ру-то 🙂Ходим от известно време, не е нещо уау и не знам дали ще е от някаква полза за детето, но му харесва, а аз се запознавам със себеподобни, та най-вече за това ходя. Но сперед мен много зависи и от “водещата”.

Моят също на тези дни е разредил акането. Преди беше по поне 3 пъти на ден, вчера 2, днес 1... Няма дискомфорт, освен за мен, като сменям памперса след акане Joy До сега не съм давала пробиотик, но може да пробвам.

За лично успокоение да питам - във ФБ групата за юнчета (Алекс е на 22 юни), вече сумати народ захранва, че и до месо са стигнали...чета, чета и вече се чудя аз дали не съм в грешка, че мисля да захранвам на 5-6 месеца

# 147
Нашия по корем е същата работа.Наглася се и лапа ръката хаха.Стои няколко минути и после рев.Слагам го чат пат по корем в скута ми.Там няма как да се подпре някъде и иска, не иска държи главата.Като омалее и клювма Grinning
При нас акото се оправи, незнам откъде беше тва рядко щастие ама мина.
За захранването мисля да е около 4ти месец и то захранване чак е силно казано, а просто да дам да близва и по нещо друго освен мляко. Simple Smile

# 148
Наай-най-малко 5 навършени месеца ще чакам, за какво е това бързане, цял живот ще мухат пържоли. За деца на АМ може и да има някаква полза (макар че едва ли, но да кажем ако има проблеми някакви), но за кърмени не. Днес бяхме на консултация и само така от любопитство попитах лекарката какво мисли, тя каза 5м плодове, 6м обяд (супичка?!), 6.5м вечеря. Представям си как съм я погледнала, казах само “не, много е рано” и това беше. Не мисля да я сменям, само защото ходим при нея за мерки и теглилки и е на половина по-евтино от другите две, при които бяхме със сина ми. Пък и е пулмолог, пък те все нещо такова прихващат сякаш децата.

Oh! Carol, може ли на ЛС тази ФБ на юнчета, мойта девойка е на 21.06..

Яница, как е бебка? Девойката този месец е качила малко над 400гр, доста малко, но си се движи съвсем по кривата на растежа и проблеми няма.

От Киндиру бяха доволни майките в октомрийската отчетна. Явно не е нещо, което не можеш да направиш и вкъщи сам, ама пък малко социални контакти и разнообразие точно в тоя момент не е зле. Около нас пешеходно само една йога за майка и бебе бях открила, ама гюлето беше 8 кила на 4м и си останах само с пробната тренировка. Пък иначе в трафика тук да се помъкна с бебето и с убер, щото не шофирам. Сега съвсем, като по обяд взимам баткото. Вися си у нас и тъпея, вече и за разходки нямам желание. А “у нас” в момента е Сао Пауло, уж временно и вече към 3 години живеем тук.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 05:55 от Фиффи

# 149
Прекалено е рано за захранване. Гледайте детето, наистина само ще си реши кога да яде друго. Ако започнете скоро захранването и бебето отказва да яде, може да се ядосвате или притесните защо не яде. А то просто не е готово още.
Нямах намерение по-рано, но вчера ми попаднаха домашни ябълки и казаха, че издържали цяла зима. Ще пробвам да ги съхраня до захранването, но не знам точно как. На тъмно и хладно ли? В хладилника ли?
Препоръчайте ми клипче или статия с подходящи упражнения за бебе, моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт