Юлчета 2018 - тема 2

• 41 037
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Да си кажа за Кинди Ру-то 🙂Ходим от известно време, не е нещо уау и не знам дали ще е от някаква полза за детето, но му харесва, а аз се запознавам със себеподобни, та най-вече за това ходя. Но сперед мен много зависи и от “водещата”.

Моят също на тези дни е разредил акането. Преди беше по поне 3 пъти на ден, вчера 2, днес 1... Няма дискомфорт, освен за мен, като сменям памперса след акане Joy До сега не съм давала пробиотик, но може да пробвам.

За лично успокоение да питам - във ФБ групата за юнчета (Алекс е на 22 юни), вече сумати народ захранва, че и до месо са стигнали...чета, чета и вече се чудя аз дали не съм в грешка, че мисля да захранвам на 5-6 месеца
И аз съм на мнение че е рано за захранване. Смятам определено да е 6+ месеца.

# 151
Наай-най-малко 5 навършени месеца ще чакам, за какво е това бързане, цял живот ще мухат пържоли. За деца на АМ може и да има някаква полза (макар че едва ли, но да кажем ако има проблеми някакви), но за кърмени не. Днес бяхме на консултация и само така от любопитство попитах лекарката какво мисли, тя каза 5м плодове, 6м обяд (супичка?!), 6.5м вечеря. Представям си как съм я погледнала, казах само “не, много е рано” и това беше. Не мисля да я сменям, само защото ходим при нея за мерки и теглилки и е на половина по-евтино от другите две, при които бяхме със сина ми. Пък и е пулмолог, пък те все нещо такова прихващат сякаш децата.

Oh! Carol, може ли на ЛС тази ФБ на юнчета, мойта девойка е на 21.06..

Яница, как е бебка? Девойката този месец е качила малко над 400гр, доста малко, но си се движи съвсем по кривата на растежа и проблеми няма.

От Киндиру бяха доволни майките в октомрийската отчетна. Явно не е нещо, което не можеш да направиш и вкъщи сам, ама пък малко социални контакти и разнообразие точно в тоя момент не е зле. Около нас пешеходно само една йога за майка и бебе бях открила, ама гюлето беше 8 кила на 4м и си останах само с пробната тренировка. Пък иначе в трафика тук да се помъкна с бебето и с убер, щото не шофирам. Сега съвсем, като по обяд взимам баткото. Вися си у нас и тъпея, вече и за разходки нямам желание. А “у нас” в момента е Сао Пауло, уж временно и вече към 3 години живеем тук.
Здравей, Фиффи. Бебка е добре, играе си, смее се, старото бебче. Само, че е забравила да стой по корем, сега на ново се учим. Определено яде повече, вече има хранения на които изяжда 150 мл. Притеснявам се само, че нещо е почнала да си гледа ръката, на която бяха абокатите, свива я на юмрук и си я гледа, а може и аз да откачам. Лигите текат и ръцете все са вътре.
А така като гледам аз ще съм от първите, които ще за хранят, скоро започвам да чета задълбочено, сега съм на вълна коледна фотосесия, дори смятам да украся скоро елхата, че малката обича шаренийка и сигурно ще й хареса.

# 152
Преди 6-я месец само ако малката много напира, иначе няма да й предложа нищо до тогава.

# 153
И аз към 6-я мисля пак, обачее с тоз батко активист, дето го имаме.. Много е мил и внимателен с нея и все ходи да ѝ дава храна, кой знае кога ще успее. Още като новородена се опита да ѝ набута палачинка, скоро люлката пак беше в трохи от кроасан - аха да я захрани с млечни, яйце и глутен на куп Joy

Яница, не ги мисли ръцете, на нашата бебка все са ѝ в устата също, понякога ги зяпа. Те тепърва започват да схващат какво им се случва милите Heart Eyes
Нещо е нещастна тия дни, все плаче, лиги текат, пък подути венци няма. Направо се чудя как съм оцеляла с младежа да го кърмя по 5+ пъти вечер, че и на работа ходех от 7-ми месец. Сега на третото ставане съм леко нервна Close

# 154
Яни, нормално е да свива юмруче и да го гледа Simple Smile не се тревожи. Това означава, че е забелязала ръката си.

# 155
Мисля, че бях писала за ръчичките по-назад, че е напълно нормално и по този начин се разучават, скоро ще започнат и крачетата да лапат и това пак си е нормално. И моя бебо е все с лигички и езика е нон стоп отвън, когато не се смее, яде или спи, ръцете са в устата или от скоро и одеалото и някоя друга играчка се опитва на вкус. Единственото ми опасение е с тези играчки е, че не са особено чисти колкото и да ги мия :/

# 156
  • Варна
Яница, добра идея е за елхата, но много играчки и цветове може да превъзбудят едно малко бебе, така че умерено с шаренията  Wink
Радвай се , че си гледа ръката, бутай и другата нагоре. Наистина означава, че я е забелязала и ще има да я оглежда още дълго време.
Нека да си лапат ръцете децата Simple Smile
В работата ми често родителте са казвали притеснени " Ама , много си лапа ръцете и лапа всичко, което хване. Нормално ли е ? "
Аз винаги съм казвала, че ако не поднася играчки към устата ние ще трябва да стимулираме да го прави това, Така че щом ръцете и играчките са в устата всичко е в норма Grinning

# 157
  • София
Като говорите за захранване, вчера докао си хапвах ябълки моя любопитко налетя на моята. Първо се дръпнах, ама после му я върнах. Посмука си я с голям кеф. Не знам, а и не ми пука грешно ли е, на детето много му хареса. На 5ти става на 4 месеца. Няма да бързам със захранването,ще въведа зеленчуци едва по коледа, ще е тъкмо на 5+++.

# 158
Момичета,някоя сблъсквала ли се е с бактерия Proteus Mirabilis?
До скоро лекувахме бактерия(клебсиела),сега при контролно изследване се появи тази “гад”.
Ще се побъркам вече.Опитвам се да подържам максимално чисто,стерилизирам шишетата след всяко хранене и хайде пак!
Другата седмица сме при педи,ама дотогава...

# 159
ТД03, къде се намира бактерията? В коя част на тялото? Тези бактерии са много упорити и трудно се лекуват.
Яница, чудесно, че е почнала да хапва повече.
И нашето момиче и текат лигите и ръцете лапа, че и смуче палеца.

# 160
ТД03, къде се намира бактерията? В коя част на тялото? Тези бактерии са много упорити и трудно се лекуват.
Яница, чудесно, че е почнала да хапва повече.
И нашето момиче и текат лигите и ръцете лапа, че и смуче палеца.

Установихме бактерията след микробиология на акото. Disappointed
Както писах по-горе ,Дари има проблеми с изхождането от 20 тия си ден и оттогава пускам миробиология всеки месец.
Надявам се да ни назначат адекватно лечение.Smile 86,какво мога да очаквам от тази бактерия,запозната ли си?

Клепсиелата се повлия от смяната на пробиотика и за месец се изчисти,но сега с тази proteus mirabilis .......

# 161
  • Варна
Бебеносещите мами имам въпрос.
Днес взех едан Исара под наем. Пробвах какви ли не ергораници, но нищо не ми беше удобно. Всичките в кръстта ми стягат !!! Или на рамената ми е неудобно.
Та Исарата най-удобна ми се стори и все пак консултантаката така ми я стегна на кръста , че ми стягаше и й казах, че не ми е удобно така стегнато , а тя каза, че явно не е моята раница щом не ми е удобно на кръста, не трябвало да е отпусната там ?!?!
Да, ама на мен всички 5-6 раници, които пробвах ми стягаха там ?
Да не би , защото съм много слабичка и това стягане на кръста да ми идва в повече ? И то като се замисля не е на кръста самото неудобство , а по -скоро отстрани някак на паласките Grinning
Teзи, които имате раници съвсем никакво неудобство ли не усещате ? Все едно нямате нищо на кръста си/гърба си ?

# 162
Да, трябва така да нагласиш всички ремъци, че да ти е удобно. Ако не в удобно, тогава не в сложена добре. Аз колана си го слагам точно на кръста. Т.е. тънката му част е на кръста, а тази отпред по-широката тя вече застава и около пъпа и надолу. Бебата още е малка за раницата ни, мъничко ѝ трябва още и затова си ползвам все още тъкания шал.
Но наистина колана ме трябва да е хлабав и да виси. Трябва да е хоризонтален от всички страни. Но пък не трябва и да имаш болка.

# 163
Не бих го определила като “все едно нямам нищо на кръста си”, точно в паласките ми се впива, за да стои стегнато, но все пак не е некомфортно. Както little afternoon е написала, важно е коланът да е хоризонтален и добре пристегнат. Ако е твърде свободен, тежестта ще падне на раменете и много бързо ще омалеят. С няколко опита и различни настройки на колан и ремъци може да се тества как е най-удобно. Честно казано сега ми е по-неудобно от преди, но аз нося тодлър и той прогресивно натежава, а и наистина ми се струва, че повечкото “изолация” около талията пречи на удобството Grinning

# 164
Моята раница е Тула free to grow. Удобна е, не ме стяга но аз имам друг проблем - силни болки в кръста когато нося бебчето! Имам чувството, че идват от мястото на спиналната упойка! Не знам, но преди не съм имала такива болки🙁

Общи условия

Активация на акаунт