''Приятели с привилегии'' от женска гледна точка

• 25 145
  • 724
  •   1
Отговори
Напоследък все по-често чувам този израз, както от мъже, за моя изненада и от жени. Дали, щото не съм първа младост, дали щото съм задръстена, но колкото и еманципирана да е съвременната, независима, силна жена, има една голяма доза скептицизъм в мен и подозирам, че нещата на се получават точно като на Саманта от ''Сексът и градът'', както се опитват да ме убедят някои дами и мъже, имащи дружки за секс. Все си мисля, че това е някаква маска, която модерната жена е принудена да сложи, за да не изглежда слаба в очите на другите, а дълбоко в душата си копнее за връзка и задълбочаване на взаимоотношенията. Противно на моите възгледи, мъже, с които сме говорили по темата, ми твърдят, че жените само секс искали и това им било достатъчно. Та без да съдя никого, искам да чуя и вашето мнение по въпроса - има ли такова нещо като ''приятели с бенефити'' от женска гледна точка и доколко са пълноценни тези взаимоотношения за нас?

# 1
  • Melmak
Има и е прекрасно. В някои моменти от живота си човек не иска да се обвързва. Имала съм такива връзки и са били точно това, приятели с привилегии.
Хубавият секс не гарантира връзка и въобще с някой може да си изкарваме идеално заедно. За какво ми е връзка, ако не я искам?

# 2
  • Наблизо
Според мен жена,която целенасочено иска подобна връзка,има емоционални травми и проблеми.
Понякога се случва при жените,след гадна връзка имаш нужда само от забавление,но чак ''приятели'' не мисля.Не мога да си представя жена целенасочено да си ляга често с някого,но да го държи настрана и междувременно да си търси истинската връзка.

# 3
Не ми се е случвало. Аз съм много влюбчива. Не бих подхванала такава връзка, защото ще остана наранена със сигурност. Нямам и приятелка, която да се е похвалила с такива отношения, които да не са завършили с драма от мъжка или женска страна.

# 4
  • София
Има. Имала съм и ме устройваше идеално.

# 5
  • София
Защо да няма такова животно. Абсолютно вярвам, че има жени, които не искат да се обвързват емоционално с мъж, и че животът им не се върти около това да чакат някой от срещуположния пол, за да се чувстват щастливи. Сексът им е един приятен бонус.

# 6
  • Vienna
Според мен, просто си искат спокойствието тези жени. И свободата. Да не прислужват на никого, да не се съобразяват вечно с някого.

# 7
Проблемът в този тип връзки е, че жената рано или късно се влюбва в мъжа, с когото прави секс. Може да има изключения, но са много редки. Поне в случаите, които аз знам, все така е ставало – жената се увлича емоционално и това слага край на „приятелството“, защото тя започва да иска повече, отколкото мъжът е склонен да ѝ даде.

# 8
  • Наблизо
Според мен, просто си искат спокойствието тези жени. И свободата. Да не прислужват на никого, да не се съобразяват вечно с някого.
Това за мен е различно от приятели с привилегии.Това си е връзка,но не живеят заедно и хората около тях знаят,че са заедно,ходят на почивки,помагат си,но нямат общ бюджет и не живеят заедно.

Такива връзки даже ги виждам перфектни при разведени хора след 40 + с деца.

Може и аз да съм в грешка,но приятел с привилегии си е пиене,чук и смях и кой от къде е.И не можеш да държиш сметка кой с кого си ляга.

# 9
Не го разбирам. Сигурно и аз съм задръстена.
Не си го представям, как ще се получи -  секс, без чувства, без страст...

# 10
  • София
BeautifulM, точно това е. Но написаното от теб, не изключва написаното от Люси.

Този тип отношения са много практични - взимаш положителното, но не и отрицателното.

# 11
На мен малко ми се губи разликата между приятели с П и неангажираща връзка. Ако правиш и неща извън секса, ходите по заведения, на почивки, говорите си, споделяте си, това си е просто връзка. А какво е приятели с привилегии - като ми се доправи секс да врътна един телефон, чук и чао без никакво лично отношение? А думата "приятели" с какво значение е в случая?

# 12
  • София
Каквото всеки влага в нея.

# 13
  • Наблизо
На мен малко ми се губи разликата между приятели с П и неангажираща връзка. Ако правиш и неща извън секса, ходите по заведения, на почивки, говорите си, споделяте си, това си е просто връзка. А какво е приятели с привилегии - като ми се доправи секс да врътна един телефон, чук и чао без никакво лично отношение? А думата "приятели" с какво значение е в случая?

За мен в смисъл,че е регулярен и един и същ,поне за жената и може би в моментите преди чук има приятен момент,като с приятел.
Неангажираща връзка за мен е тип гаджета.Само двамата сте си,излизате заедно,хората знаят че сте заедно,ходите на почивка,но в останалото всеки е отделно (жилище, бюджет и семейни истории).

# 14
А какво е приятели с привилегии - като ми се доправи секс да врътна един телефон, чук и чао без никакво лично отношение? А думата "приятели" с какво значение е в случая?

формална, обозначваща
както и "привилегии"
сексът привилегия ли е?

Общи условия

Активация на акаунт