''Приятели с привилегии'' от женска гледна точка

• 25 141
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Нещо не мога да си представя в момента такава връзка. В ранните 20, да. Ама сега - абсурд.

Защото имаш друг фокус и цели. Което не значи, че с напредването на годините няма да смениш мирогледа.

Има и много жени, които се съгласяват на такива отношения, само за да бъдат с мъжът, който са си харесали, без реална преценка за последствията и без никаква грижа за себе си, за да се предпазят. Вероятно тези са с емоционалните проблеми.
Това е голям капан и е точно така. Но, изначало подобни жени са кауза пердута и за мен са извън темата.

# 46
Имах, продължи близо две години.Определено не е моето, защото се привързах и се появиха чувства. Намирам го за загубено време.

# 47
Зависи и от възрастта. Ако ти е рано  или късно за деца. Не си търсиш мъж, но имаш нужда от секс, защо не.
Тъй като не си търсиш съпруг, някои изисквания отпадат и е по-лесно.
Сега се сетих, че имах колежка, която имаше такава уговорка с един мъж. Но се стигна до серенади под балкона и предложение за брак от негова страна. Тя едва се отърва.
В интерес на истината, ако двама души си допаднат в секса, може да открият и други допирни точки и да се получи взаимна любов. Има и такива случаи.

# 48
Виждала съм три функциониращи такива "връзки", едната си дойде до очакван край, другите си продължават.

Разбирането на подобни отношения тръгва от приемането на чуждите особености.
За мен подобни жени не са с емоционални трамви, имащи нужда от приемане и любов и бла бла бла подробности, а консуматори, каквито са мъжете. Мисленето им е много различно, обикновено са свежи мацки с цели, които си гонят и постигат. Такива са ми наблюденията и ми се иска повече да мога като тях, но съм от друго тесто, смотано.

Иначе, най-жестоко може една жена да съди друга, даже мъжете са по-жалостиви.
Всичко тръгнало от " Може би съм стара, но едикакво си не го разбирам", е чиста проба осъждане. Или "гроздето е кисело" - изберете си.

любов към спорта бих добавил

# 49
докато и двамата го искат всичко е наред, почне ли единия да очаква 'тайно' някакво развитие става излишен емоционален батак...
уморих се да повтарям на приятелки, че когато един мъж каже, че не иска сериозни отношения с тях, значи наистина е така..
има обаче и сбъркани мъже, които уж искат "неангажиращи отношения" и като ги получат ти казват "ама ти ме ползваш за вибратор само, как не те е срам".. Joy

# 50
  • Beyond the stars
Влезе ли се в такива отношения с идеята за нещо повече, почти винаги някой страда и е наранен и е с загубено време и емоционален ресурс.

# 51
Такъв вид връзки биха просъществували дълго на доста по-късен етап, с по-напреднало егн. Но ако и двамата твърдо са съгласни и се придържат към тази конфигурация. Влюбчивостта като изчезне Grinning И може да бъде много комфортно.
Но трябва да си много наясно какво точно искаш и не искаш.

# 52
И аз съм имала такава връзка. То просто взялохме в някакъв безкраен синтактичен анализ на - приятели с привилегии. Което няма нужда наистина. Всеки си влага каквото му е нужно в това - любовник, неангажираща/несериозна връзка, приятел с привилилеегии, секс бъди, де да знам и аз, има ли значение как точно се нарича.
Няколко такива мъже съм срещала през живота си - всичко си му е супер, но просто знам, че не е мъжа на живота ми, няма да се женя за него, не искам да си правим деца Sweat Smile
Говорим си хубаво и приятно, интелигентен, умен, чист и ме привлича сексуално. Долу горе това. Виждаме се, правим секс, говорим си, там каквото. Виж аз не съм ходила по екскурзии, не съм запознавала с приятели и рода. Но на ресторант да. Не съм се влюбвала, нито той. Не сме се разделяли никога. Просто в един момент спираме да се виждаме, без обяснения. Един път не мога, два пъти не мога и така си остана.
После аз се омъжих, гледам сега той има приятелка. Нямам нито лоши нито хубави чувства, остана си в миналото и всичко е наред.

# 53
  • Пловдив
Ако се избегне влюбване, силно привързване, ревност, би било възможно, да. Сигурно има всякакви случаи, хората са различни, но правилото е, че мъжете като цяло отделят секса от емоциите и чувствата много повече от жените.

# 54
Виждала съм три функциониращи такива "връзки", едната си дойде до очакван край, другите си продължават.

Разбирането на подобни отношения тръгва от приемането на чуждите особености.
За мен подобни жени не са с емоционални трамви, имащи нужда от приемане и любов и бла бла бла подробности, а консуматори, каквито са мъжете. Мисленето им е много различно, обикновено са свежи мацки с цели, които си гонят и постигат. Такива са ми наблюденията и ми се иска повече да мога като тях, но съм от друго тесто, смотано.

Иначе, най-жестоко може една жена да съди друга, даже мъжете са по-жалостиви.
Всичко тръгнало от " Може би съм стара, но едикакво си не го разбирам", е чиста проба осъждане. Или "гроздето е кисело" - изберете си.

Факт е, че поколението, към което принадлежим, както и средата, в която сме се изградили като личности оказват влияние на изборите и мирогледа ни. А мнението ни е тясно свързано или с личен опит, или с наблюдения върху познати. Това, че не разбираш нещо, не означава, че съдиш или че гроздето е кисело. Аз го наричам констатация + любопитство Simple Smile

# 55
  • Пловдив
А, да, бе, мъжете били по-жалостиви към жените... Wink

# 56
жените са по-осъдителни, вярно е..
да не говорим, че не малко от тях имат предрасъдъци, че щом атрактивна, свободна жена има 'приятел за секс' е изключително опасно да са приятелки, или още по-лошо да е приятелка с мъжа им, примерно..  Joy

# 57
Разбира се, че жените са по-осъдителни към други жени. Защо мъж би осъждал жена, навита на секс без обвързване? Че това си е джакпот Grinning

# 58
Едно време имах такъв приятел с привилегии,продължи доста дълго .През годините сме се търсили да си поговорим приятелски как ни вървят животите,като пак сме флиртували ,той ми е казвал ,че е направил грешка като не сме се събрали тогава .Докато миналата година не се засякохме съвсем случайно ,и от тогава сме любовници ,но сякаш никога няма да бъдем истинска двойка .

# 59
  • Paris, France
Има и много жени, които се съгласяват на такива отношения, само за да бъдат с мъжът, който са си харесали, без реална преценка за последствията и без никаква грижа за себе си, за да се предпазят. Вероятно тези са с емоционалните проблеми.

От какво точно ще се предпазват и защо да не се грижат за себе си?

Аз съм от жените, които предпочитаме 15 минути щастие и удоволствие с мъж, когото много харесваме пред влачене с мъже, които имат всички качества да са добри постоянни партньори и бащи, обсипват ни с всичко, което желаем в битов и материален план, но ...... не ни харесват особено и скучаем с тях в 90% от времето, прекарано заедно.

Съжалявам за това, че не излязох и нямах връзка с мъж, па било то и като приятели с привилегии. За изживяните приятелства с привилегии не съжалявам и няма за какво. Запълнили са ми прекрасно малкото свободно време, което имах като мома и са ми донесли удоволствие и хубави подаръци, както и незабравими пътешествия и знойни нощи в танци.

Ако сега остана сама по някаква причина, не се виждам във връзка, в която влагам повече, отколкото в приятелство с привилегии. Нямам време и желание за повече, а и предпочитам да прекарам повече време с децата ми и приятелите, отколкото с леплив партньор.

Общи условия

Активация на акаунт