''Приятели с привилегии'' от женска гледна точка

• 25 196
  • 724
  •   2
Отговори
# 15
На мен малко ми се губи разликата между приятели с П и неангажираща връзка. Ако правиш и неща извън секса, ходите по заведения, на почивки, говорите си, споделяте си, това си е просто връзка. А какво е приятели с привилегии - като ми се доправи секс да врътна един телефон, чук и чао без никакво лично отношение? А думата "приятели" с какво значение е в случая?

Думата "приятели" би трябвало тук да означава "сексуални приятели" и нищо друго. 🤔
Може да се допълни и "само сексуални приятели".
"Физиологични приятели" да кажем.

Доста ограничаващо според мен, но щом някои ги устройва, няма лошо.

# 16
В този израз излиза точно сексът да е привилегията, т.е. имаш някакви "основни" отношения с приятел, а сексът е като пакет за кабелната "плюс". Grinning Но пък хората казват, че ако спиш със свой приятел, го губиш като приятел? Не знам.

# 17
Нещата са много прости - по-добре секс без любов, отколкото никакъв секс. И съвременната жена, имайки своите нужди, докато чака да се намери обект, достоен за истинска връзка, не иска да стои на сухо. И съвсем не е склонна на връзка с компромиси само за да има до себе си човек и да казва, че е във връзка. И така си прави секс с някой докато се оглежда за истинския. А някои не се и оглеждат, защото наистина не искат връзка по някаква причина.

# 18
наблюденията са ми, че жените, които имат такива връзки го правят по няколко причини: мъжът не става за повече от секс дружка, знаят това и не искат да афишират връзката си пред хората; мъжът, жената или и двамата имат неприключили драми с бивши и се крият, че въобще имат някакви интимни отношения помежду си; в момента не искат ангажиращи отношения с мъж, но искат близост с такъв и приятелския кръг им се струва най-безопасен;
също има доста случаи да се задоволяват с това, защото няма подходящ за по-задълбочени отношения или просто отлагат момента за такива..
има жени, които се влюбват в приятелчето с привилегии, но не рядко има и обратния вариант - мъжът да се влюби в жената, а тя да не иска да развиват отношенията защото просто не е 'нейният' мъж..

# 19
  • София
Не се хващай така за думите - буквален превод са. Няма смисъл от такива задълбочени анализи.

# 20
Не го разбирам. Сигурно и аз съм задръстена.
Не си го представям, как ще се получи -  секс, без чувства, без страст...

Страст може да има и без чувства. Не е задължително да вървят в пакет.

Не разбирам защо някои от вас не разбират за какво става дума. Не сте ли били млади? Не сте ли имали приятелски компании? Не се ли е случвало понякога някой да преспи с някого случайно – под влияние на алкохол или просто така, от скука? Без ангажименти, без да стават гаджета. Просто един или няколко секса от време на време, по „приятелски“? Понякога има развитие – някои стават гаджета, някои дори се и женят впоследствие, други просто слагат край на този вид отношения, когато си намерят постоянен партньор или поне по-добра опция. Най-различни случаи има. Но винаги, поне в тези, които знам или лично съм наблюдавала, жената накрая се влюбва. Инстинкт ли е, какво е, не знам, но резултатът е все този.
И да, в повечето случаи сексът разваля приятелството.

# 21
Не планирам да се омъжвам втори път, нито да се обвързвам. Но ако   не дай боже, се случи да остана сама е добър вариант. Ако разбира се, все още имам желание за секс. Joy
Има мъже, които са готини за секс, хапване, пийване и разговори, но не стават за семейство.
Аз пък смятам, че мъжете се влюбват по-лесно. Почват да искат да виждат по-често жената и развалят всичко. Но това са мои впечатления във времето назад, сега може да е различно.

# 22
  • Melmak
Мии аз примерно имам един приятел от детството, с който сме много близки и ми е като брат. Там не ми е минавало през акъла никога нищо, защото за мен той наистина е като брат. Просто все едно е част от семейството ми и сме израснали заедно, той като сестра ме има и това е. За мен е много близък и много се обичаме, истинско приятелство от 1 клас до сега!

Обаче такива са рядкост. Няма нищо страшно или странно в приятели с привилегии. Имам такива, с които вече отдавна нямаме подобни контакти, но сме си приятели.

# 23
Не планирам да се омъжвам втори път, нито да се обвързвам. Но ако   не дай боже, се случи да остана сама е добър вариант. Ако разбира се, все още имам желание за секс. Joy
Има мъже, които са готини за секс, хапване, пийване и разговори, но не стават за семейство.
Аз пък смятам, че мъжете се влюбват по-лесно. Почват да искат да виждат по-често жената и развалят всичко. Но това са мои впечатления във времето назад, сега може да е различно.

''Апетитът идва с яденето'' според мен е причината за по-честата инициатива от страна на мъжа за срещи и секс, а дали е от любов - не знам. Факт е, обаче, че често се интерпретира грешно и неведнъж съм чувала мъжкото оправдание ''Аз си й казах в началото, че не искам връзка, ама тя...''. А пък женското е ''Той се държеше, все едно има нещо повече, ама...''. Много сме различни и много недоразумения се получават между нас и мъжкото съсловие.
Друг е въпросът, че всеки може да твърди, каквото си иска, но какво му е реално на душата - само той си знае (или пък не).

# 24
  • София
Скрит текст:
Не съм много сигурна, че става въпрос за влюбване. По-скоро за наранено его. Като видиш, че някоя не ти е вързана в кърпа и се опитваш да я вържеш. Чувствата нямат общо с това.

# 25
Скрит текст:
Не съм много сигурна, че става въпрос за влюбване. По-скоро за наранено его. Като видиш, че някоя не ти е вързана в кърпа и се опитваш да я вържеш. Чувствата нямат общо с това.
Това също се наблюдава често. Не иска връзка с нея, но иска тя да го иска. И ако тя е достатъчно обичаща се и не му стои диван чапраз, това наранява егото му.

# 26
Ами при мен е обратното, все мъжете се влюбват.
Но истината е, че като малка играех все с момчета и си бях мъжкарана. Сигурно това е оказало влияние.
Обаче, когато станах по-голяма се усетиха и почнаха с досаждането. Joy
Хората са различни, така е.

# 27
Друг е въпросът, че всеки може да твърди, каквото си иска, но какво му е реално на душата - само той си знае (или пък не).
Много вярно!

Коментираме нараненото его на мъжете, но жените също имат такова и го крият понякога точно зад модерни модели като friends with benefits.

# 28
  • Пловдив
Проблемът в този тип връзки е, че жената рано или късно се влюбва в мъжа, с когото прави секс. Може да има изключения, но са много редки. Поне в случаите, които аз знам, все така е ставало – жената се увлича емоционално и това слага край на „приятелството“, защото тя започва да иска повече, отколкото мъжът е склонен да ѝ даде.
И аз мисля така. Еднократен секс без чувства от страна на жената може, само с привличане; редовен секс със "само приятел" ми е трудно да си представя.

# 29
Ако сексът само с привличане ти е харесал особено ще искаш пак Wink

Общи условия

Активация на акаунт