Юлчета 2018 - тема 2

• 40 973
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Ще започна малко отзад напред. Сигурна ли си, че плаче от глад? И двете ми деца от един период натам (3 месец грубо) намалиха изхождания та до веднъж на 2-3 дни. Това не е проблем. Бебката сега суче точно по няколко минути, явно са ѝ достатъчни. Друго, което се сещам - да не би да яде много често и затова да яде по малко?
Скоро ще захранили и може да не се налага АМ. А в краен случай дори и да сте на смесено хранене, няма нищо лошо, защото най най-важно е да сте здрави и спокойни. Има ли изгледи да е готов за твърди храни?

# 466
Също да допълня, че щом имаш желание, не се примирявай, а търси решение. Ada123 може да те консултира, а можеш да си повикаш и консултант у дома, за да оцени нсй-точно ситуацията

# 467
  • София
2ма консултанти 2 различни неща ми казаха... та вече не знам на какво да вярвам. Ами вече и аз не знам от какво плаче. Изявява интерес към храната ни - да, примлясква само като види някой да яде. Въпрсът е, че като направих експеримент да му дам шише с 120 мл в него и ги овърша за 0 време... коттакоа де. ще се старая поне да е предимно на кърма, ако се наложи да дохранвам.

# 468
  • Варна
Lucy, знаеш.. даването на АМ е началото на края на кърменето ( май такава беше приказката) . Не мога кой знае колко да ти дам съвет, а по-скоро да ти съчувствам , защото те разбирам.
Аз също имах много големи очаквания за кърменето, но то в повечето пъти и при нас е драма. Малката наддава бавно, но и тя е като при Явор 3 кг повече от раждането и е +16см.
Повече от месец играхме вашия филм и имаше доста рев от моя страна и доста дърпане от страна на дъщеря ми + постоянното слагане на везната по няколко пъти на ден и консултации с 4 консултанкти .Тъп и гаден период беше, но от 2 седмици прибрах кантара, спрях да следя кога и по колко яде. Реших да се успокоя , защото детето ми е здраво, смее се, развива се чудесно и явно ще си бъде кльоща (като мен).
Аааа и Lucy моята вече не яде от двете гърди.. ми не иска и двете и това е ! И суче по не повече от 2-3 минути Wink Все ми е тая вече, но щом сама пуска значи явно се е наяла , а аз като иска и след час пак й давам . Гладно бебе на тая възраст едва ли ще остане Simple Smile
 АЗ НЯМАМ И ВАРИАНТ, ЗАЩОТО ДЪЩЕРЯ МИ Е КАПРИЗНА И НЕ ЯДЕ ОТ НИКАКВО ШИШЕ !

ММ няколко пъти предложи , ако трябва да започнем захранване, но тя няма никакъв интерес към нашата храна
( на вечеря е с нас на масата, но никакъв интерес). Според него пък докато не й предложим тя няма как да знае, че това било храна и се яде.

# 469
2ма консултанти 2 различни неща ми казаха... та вече не знам на какво да вярвам. Ами вече и аз не знам от какво плаче. Изявява интерес към храната ни - да, примлясква само като види някой да яде. Въпрсът е, че като направих експеримент да му дам шише с 120 мл в него и ги овърша за 0 време... коттакоа де. ще се старая поне да е предимно на кърма, ако се наложи да дохранвам.
Не е задължително да ти намалее кърмата, всичко е въпрос на настройка според мен. Малката се роди 2980 гр с мъничка уста, гърдите ми огромни, препълнени като дръпне тръгваш като фонтан, чак се давеше. Ако цедех по малко преди кърмене зърната ставах огромни и пак не можеше да засуче, изнервяше се и картинката беше подобна на твоята. Започнах да цедя и да давам от шише а само нощните 3-4 сучеше. Така до втория месец отказа нощните, следователно вече не сучеше, през деня е много любопитна и само се върти.
Вече е на 3 и половина почти, изцяло е на кърма от шише. Има 6 хранения по 130-150. С правилно хранене от твоя страна и цедене на три часа ще се справиш ако не искаш да е на смесено хранене. Дори да ми е изцяло на АМ това не те прави по малко майка, само трябва да си спокойна. Успех!

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 23:01 от ··٠●•mama_Ani•●٠··

# 470
  • София
Не е задължително да ти намалее кърмата, всичко е въпрос на настройка според мен. Малката се роди 2980 гр с мъничка уста, гърдите ми огромни, препълнени като дръпне тръгваш като фонтан, чак се давеше. Ако цедех по малко преди кърмене зърната ставах огромни и пак не можеше да засуче, изнервяше се и картинката беше подобна на твоята. Започнах да цедя и да давам от шише а само нощните 3-4 сучеше. Така до втория месец отказа нощните, следователно вече не сучеше, през деня е много любопитна и само се върти.
Вече е на 3 и половина почти изцяло на кърма от шише. Има 6 хранения по 130-150. С правилно хранене от твоя страна и цедене на три часа ще се справиш ако не искаш да е на смесено хранене. Дори да ми е изцяло на АМ това не те прави по малко майка, само трябва да си спокойна. Успех!

Както сама знаеш - никоя помпа не може да изкара, това което бебето може, а след като ми се регулира кърмата нищо не може да излезе с помпата, но когато той засуче тъкат фонтани в началото.

# 471
Моето вече 5 месеца почти и смесено хранене, понеже нямам достатъчно кърма. Досега нямаше проблем, сучеше от гърда, после изпиваше шишето. От седмица, две е като акробат на цица, реве, дърпа се и кърмата ми намаля доста. Около 80мл едва успявам да изцедя. И сега бръмча с помпата като луда, всяка свободна минута, но не знам колко ще издържа. Другото лошо е, че вечер не става да суче, аз понякога се събуждам специално да изцеждам, мъчение. И друго си мисля, той има 5 хранения по 180 мл грубо, това си е почти литър мляко, как да му насмогна.

# 472
Lucy_lu, моята бебочка също е изключително кърмено дете (дори вода не пие). Ние същи имахме такива периоди, както ти ги описваш. В момента имаме дни, в които се храни без проблем, в други е голяма мъка - подскачам по повече от час из апартамента, с изкарана гърда, пееща и мъчеща се да я накарам да захапе Confused
Последните 20 дни започнах да се старая да я храня на малко по - големи периоди, минимум 2 часа и детето започна да суче по повече време, около 4-5 минути (преди това я храних средно на час и половина и хапване по макс 2-3 минути). Не беше лесно,  но организмът на малчо се настрои и започна да хапва добре. Иначе вечер яде по 2 пъти и суче много стабилно.
Дано при вас нещата да се стабилизират!

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 23:04 от Donchenceto

# 473
И при нас не е скучно, рита, щипе, дърпа се, текат едни реки. Много по-лесно ми беше с младежа, той си беше истински пристрастено кърмаче. Девойката само лакомията ѝ идва в повече на моменти. Мисля и аз да опитам да разредя съвсем малко кърменията, пък вземе да ѝ се отвори апетит. Макар че каква съм пишман-майка, излизахме уикенда и чак като се прибрахме се сетих, че не съм я кърмила Flushed Не бяха минали повече от 3.5-4 часа, е пак не беше особено гладна сякаш.

За нощното кърмене може би просто така съвпаднаха периодите, но в началото спеше по цяла вечер в кошарата, а откакто я взехме в леглото, суче по 3-4-5 пъти. Но е много спокойна, суче за 5 минути и заспива, само подавам гърда и готово. И понякога се будя с вдигната блуза сутрин Blush За мен този вариант е по-удобен, защото иначе сутринта тече отвсякъде, а и вечер не се дърпа.

# 474
  • Варна
И при нас вечер си суче доста повече в просъница ! Това ме успокоява и много се кефя на нощните хапвания , макар и те да са през 3 часа Simple Smile

# 475
Ох, вие забравяте, а аз Алекс, който яде през 5 часа през деня се сещам да го нахраня съвсем като пропищи упорито (да се чуди човек как е станал 8 кила почти).

Аз да се оплача, че вече нищо не мога да изцедя с помпата. Имам кърма, но не и не... Та на малкият му се налага и АМ да яде като го гледа баща му или сме навън Sad Много ме е яд, че като можеше не замразих и сега ще се чудя какво да слагам по пюретата и кашите.

Малко ми е мъчно, че ерата на изключителното кърмене привършва. Така ми беше мъчно и за зимния кош, и за веремето, в което спеше по 20 часа, но пък всеки ден става все по-интересно и вълнуващо.

# 476
Аз не знам какво толкова се плашите от това АД! Ами по-добре ли е да седи гладно детето а пък майка му да се тресе от нерви,  защото то не спира да пищи! Аз дохранвам Тео, защото от втория месец почти нямах достатъчно кърма и откакто му давам и формула той си направи режим. В момента редувам храненията сутрин го кърмя, след това АМ, после пак кърма и т.н. вечер се буди още и тогава само го кърмя. Не суче повече от 10 мин. общо, пробвах на скоро да се цедя с помпата, ами то на последна скорост половин час се цедих и събрах 110-120мл с триста зора, той как ги изсмуква за 5 мин акъла ми не го побира Simple Smile а когато яде АМ изгълтва по 160-170мл. Вчера го теглйх вкъщи и е 6.040, на 4 месеца и 3дни е, за спрявка се роди 3.930.

# 477
Аз нали се провалих с моето кърмене и цедях 2 месеца...Мноого се обвинявах и се чувствах адски гадно че детето ми не мога да си го нахраня,никога не е бил само на кърма,дохранвах го от раждането. Е с времето се успокоих, най-важното е бебо да е нахранен и щастлив.Незнам аз ли съм мека мария , но още от болницата когато нямах кърма,не можех да го гледам как плаче гладен. После се обвинявах че съм му дала шише и затова не иска да суче,но в крайна сметка беше с пълно стомахче  и спокоен , както и аз. Кърмата е най-добрата храна за нашите бебчета,но ако не им достига,  не се тормазете че се е наложило да дадете АМ. Не е отрова Simple Smile

# 478
Карамелка, хапвате ли плодови пюрета? Моята нещо не ги харесва. А зеленчуковите бливочи ги яде със страшен апетит...
Още не след15 дни ще почвам да замествам следобедното мляко.
А по колко грама пюре ядете на обяд?
125 като след 3ч е гладна.

# 479
А като ядат АМ какво се случва, прокажени ли стават децата? Пишете го все едно е най- страшното нещо на света 😂

Общи условия

Активация на акаунт