Юлчета 2018 - тема 2

• 40 984
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Като промивате очичките с физ. р-р не им ли щипе, все пак е солено? Thinking

Няма проблем, не щипе Simple Smile
Аз си го тествах на мен, даже е приятно 😁

# 451
Аз се възползвах от черния петък в хиполенд и си купих летна количка. Много е готинка и удобна. През деня спи в нея, когато сме на долния етаж. Коша за новородено ни е тесничък вече и го дадох на майка ми да го прибере.

# 452
Момичета,кажете ми от какъв термометър за измерване на температурата на бебка сте доволни?
Имаме елекетручески на Томми Типи,но явно за нищо не става!Вчера й сложиха ваксините и сега бързо трябва да отивам да купя нов,че не ми е спокойно....Колко тежат вашите бебки вече?Последния месец бебка е качила 800гр.и вече е 7100кг.,но докторката каза че е мнооого и в никакъв случай да не съм увеличавала млякото (5 пъти по150гр)!!!
Да ме извинява,ама 800гр според мен си е супер!На 01.12 ставаме на 5 месеца все пак 🙂

# 453
Моята е 7 кг . На 6ти декември става на 5. На последната консултация е наддала 600гр - доктора каза че е ок.

# 454
Преди седмица стана на 4 месеца и е 6800. Последния месец качи 800 г.

# 455
Моята на 13 декември прави 5м. Вчера я мерихме и е 7.100.

# 456
  • Варна
Моята няма 6 кг Grinning Но пък поне си е дълга - 65см , че и повече сигурно. Спрях да се впрягам за кърменето и килограмите и се чувствам по-добре. Детето ми е активно, усмихнато , спокойно !

Аз вчера ходих в аптеката да търся кремче на биодерма за студ и нямаше и взех кокосово масло.
За кошовете пък аз се надявам да седи по-дълго време в легналия кош, че да си е на завет и през зимата. Все още си се събира вътре и се надявам да е така като я сложа и някой космонавт. Началото на януари ще направи 6 месеца, но ако мога още да я задържа до февруари поне. За сега я спокойна вътре и или заспива по време на разходка или гледа , но си седи кротка. Имало е случаи да мрънка , когато сме на разходка, но НИКОГА не съм я изкарвала от количката докато не се приберем .  Когато и където и да се размрънка сме на макс 10 минути от вкъщи. Не ме кефи да съм от майките дето с една ръка бутат количката , а с другата носят бебето Wink А тя разбере ли , че има такъв вариант ще се възползва сигурна съм Grinning

# 457
Ние още сме назад, тежи 5200 и е 62 см. Яде доста повече от преди, имаме хранене по 180,обаче не спи и е доста активна. Скоро не се е обръщала, не си хваща краката, само си дърпа гащите, но пък има не един, я три зъба. Дали са зъби? Бяло и твърдо образование, личната не го видя, обаче каза че е зъб, удряло се в шпатолата. Растат на криво, един долу предкътник и два горе, май са кучешки. Сега се тревожа да не са кисти, на допир са твърди. Има ли някой със зъбчета? Как изглеждат и какви са на допир?

# 458
Ние на 09.12 правим 5 месеца.8 кг сме 69 см.Имаме и заместено обедно хранене.Аз съм от мамите дето носят бебо и бутат количка.

# 459
Карамелка, хапвате ли плодови пюрета? Моята нещо не ги харесва. А зеленчуковите бливочи ги яде със страшен апетит...

# 460
  • Варна
6500 и 68 см. Утре става на 5 месеца. Това са мои тегления ,при педиатър сме в четвъртък.
И ние сме от тези на ръце. Миналата седмица го пробвах от любопитство с ескимоса в коша- ами не се събра. Даже за секунди се изнерви. Тези дни сменаме седалките. Нашата количка ,седалката е от закътаните пък и облечен добре със шапка си е бомба.
Откакто откри че миже да се върти ,не спира,като пумпал е. И вече не спи по гръб,а се върти ту наляво ту надясно.

# 461
Карамелка, хапвате ли плодови пюрета? Моята нещо не ги харесва. А зеленчуковите бливочи ги яде със страшен апетит...
Още не след15 дни ще почвам да замествам следобедното мляко.

# 462
На консултацията за 4м беше 7200гр, продължава да е с половин кило по-лека от кака си, тя на 4м беше 7700гр и по 64см. И аз гледам да не вадя от количка. Ако мрънка, спираме сядам на пейка и тогава я вадя  държа я в скута ми или разглеждаме дървета, деца или каквото има интересно. Ако не я хвана кротка или излизаме за малко, си има слинг или раница детето и се озовава там. Така си се носим и с часове и се спи, стига мама да не стои на едно място Simple Smile

# 463
Още не след15 дни ще почвам да замествам следобедното мляко.
А по колко грама пюре ядете на обяд?

# 464
  • София
Момичета, чувствам се ужасно.
Явор никога не е бил пристрастено кърмаче. От 2рия си месец яде много трудно, с много носене и тн. Захапва, пуска, после пак захапва, чувам го , че преглъща, удря ме , дърпа се, отблъсква се т мен и това е така вече 3ти месец. От няколко дни храненето е някаква борба, не ще и не ще да сузе повече от 3-4 минути ОБЩО и от двете. Преди обяд като яде що годе е добре, но след обяд след като се е отбутал от мен вече пищи и го виждам как пак подлага езиче и търси, но засуква 2-3 пъти и пак писва и реве. Оригвам, нося го изправен да суче, ни що.Не издържам вече. Нощно време яде спокойно и заспива. Понякога и нощем прави така,но давам биба и заспива. Пробвах какво ли не - чайове, ядки, вода в промишлени количества, не ядях алергени и дразнители - едно и също е. Няма разлика в поведението. Никога не съм го хранила под час, винаги е бил на поискване, по-често от това НЕ МОГА да слагам на гърда - направо вече не знам какво да правя. Винаги е било борба това кърмене, но чак толкова, че да се принудя да му дам АМ... не е било.
Реве ми се, не съм готова, не искам да е на смесено хранене, но май натам сме тръгнали. За почти 5 месеца е наддал с общо 3 кг от теглото, с което го изписахме като е бил само на кърма, порастнал е с 13 см, знам, че ако нямах кърма, нямаше да расте и да наддава, обаче вече не знам. От 2 седмици се изхожда рядко. Знам, че при кърмачетата е нормално до 5-7 дни, обаче той преди акаше всеки ден по 2-3 пъти...и изведнъж спря. Това още повече ме навежда на мисълта, че не се наяжда от мен...
Не би следвало да ми намалява кърмата, защото той има поне 2 нощни хранения, но след обяд е някако чудо. Знам, че започна ли да давам шише, неминуемо ще ми намалее кърмата, ама... не мога да го слушам как реве от глад. Не знам и аз вече. Бях така настроена, с толкова много надежда, че ще успея, а май-май 5 месеца и тва ще е . Направо ми се реве...

Общи условия

Активация на акаунт