Юлчета 2018 - тема 2

• 41 034
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,
И аз да се оплача. Малката е вече 10 дни с разтройство. Дриска по 4 пъти на ден, не е много като количество, ама е рядко. И каквато е дебела... Направо не ми се мисли. Давам ентерол, нищо не помага. Гастрото каза да се обадим ако продължава, обаче няма да се обадя, пак в болницата айде стига. Утре сме на личната, дано оправи пак работата. Имахме гъбички по дундата и устата след Терапията, личната ги оправи, дано и сега помогне.
Аз просто съм уморена от всички доктори, изследвания и т. н.
Мисля даже за успокоителни.

# 556
Моето бебе си ака по 3-4 пъти на ден и не ми се струва ненормално. Рядко е, защото е кърма, какво друго да е? 😕

# 557
  • Варна
И моето бебe ака по 3-4 пъти през деня. От както се е родила до сега си ака редовно. Няколко пъти се случи да ака само веднъж за деня и чак се притеснявам в тея моменти Grinning Общо взето е яде и ака ....
Европа , освен вит.Ц имаме и калциев глюконат 2 ампули изписани и тях даваме Wink
При нас се насъбраха няколко неща . Имаме и бактерия - стафилокок в носа и гърлото, който вече си влачим доста време и отлагаме ваксини. Надявам се сега да се подсили малко имунната система, да изчезне обрива и стафилокока и да подновим гадните ваксини !

Яни, надявам се да по-бързо да отминат лошите ви случки и да се радваш на малката Simple Smile
Карамелка, Ада ти е отговорила много точно ! Сподели с педиатъра и ако трябва минете една консултация с невролог.
Мисля, че ти беше казала, че бебето ти си криви очичките и погледа ? Имала съм пациентчета, който имат двигателни затруднения поради зрителни проблеми.

# 558
Мис, дерматити има къде-къде по-тежки случаи . Не че те успокоява това, но ако са само пъпчици, ще мине бързо, пу-пу.
Сега в студения сезон, всички видове дерматити се обострят. Не е всеки път АБКМ причината. Има вариант и да е към глутена алергията. Та ако без млечната диета не даде резултат, се прави безглутенова.
Яница, дано всичко отминава  при вас по-бързо, че детето няма да помни, ама ти се измъчи. милата! Права си да не се предоверяваш на доктори. Ние сами си ставаме половин доктори покрай децата. Как е общото състояние на малката? Ако е само разстройството, без други признаци, може да не е нещо притеснително
Аз не знам отминава ли моя рахат или ние мотаме детето вечер, ама от няколко дни не си заспива сама в леглото, мръннн. Изпускаме кога й се заспива и трябва да я приспивам на гърда, да ходя още 2-3-пъти при нея, да държа ръка.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 23:02 от Ариел

# 559
Мис, дерматити има къде-къде по-тежки слупаи. Не че те успокоява това, но ако са само пъпчици, ще мине бързо, пу-пу.
Сега в студения сезон, всички видове дерматити се обострят. Не е всеки пъл АБКМ причината. Има вариант и да е към глутена алергията. Та ако без млечната диета не даде резултат, се прави безглутенова.
Яница, дано всичко отминава  при вас по-бързо, че детето няма да помни, ама ти се измъчи. милата! Права си да не се предоверяваш на доктори. Ние сами си ставаме половин доктори покрай децата. Как е общото състояние на малката? Ако е само разстройството, без други признаци, може да не е нещо притеснително
Аз не знам отминава ли моя рахат или ние мотаме детето вечер, ама от няколко дни не си заспива сама в леглото, мръннн. Изпускаме кога й се заспива и трябва да я приспивам на гърда, да ходя още 2-3-пъти при нея, да държа ръка.
Малката е супер. Развива се чудесно, само че си е слабичка. Играе си, обръща се, смее се, говори си и ми се кара даже понякога( и аз не знам защо). Яде вече по 750 гр, обаче пак по 100 гр качва на седмица.
Притеснява ме акото, защото преди акаше по веднъж на ден или през ден дори, като се напъваше. А сега по 4 пъти на ден и е рядко като боза, а преди беше като тесто. Още нямаме ваксини.

# 560
Нашата бебка е с акането така и до ден днешен. По 3-4-5 пъти и е по-редичко, но на цвят си е ок

# 561
Мис, моя е кривоглед и много се притеснявам. Ходихме на очен лекар, има далекогледство 1,5 на едното, 2, 5 на другото. Слагам му лепенки на очите по 1 час на всяко. На очните дъна му няма нищо. Можело да го израсте, ама вече е на 5 месеца.

# 562
  • Варна
Анби , ще сложите очила, ако се наложи няма страшно Wink
Надявам се да не се отрази на двигателното развитие , но ако има нещо такова се преодолява след като се коригира зрението.

# 563
Дано си права, че ще умра от притеснение 🤗

# 564
  • Варна
Яни, ами пуснете изследване на акото, да няма някаква бактерийка. Само спокойно, и ако усетиш нужда от успокоителни, отивай да ти изпишат. Така и така не кърмиш , няма от какво да се притесняваш. Даже супер си хапва твоята бебка.
Ниепродължаваме войната със суполите. Всички сме хремави .

# 565
Ние все още не сме започнали със захранването,  но при положение че е толкова препоръчително да се започва от 6ти месец при всички случаи,  защо всички марки пюрета имат различни вкусове за 4+ месечни бебета? Simple Smile
За да си ги продават маркетинг в кръга на шегата 😉
Ние живи и здрави ще се захраним на 6+ само на кърма е

# 566
При нас за сега върви добре захранването. Яде си от лъжица без проблем.

# 567
Аз дя успокоя Яница,  че и ние имахме период с рядко ако.Може би беше около седмица или малко повече. Той също ака по 1-2 пъти на ден, а тогава акаше по 4-5 пъти и много рядко.Оправи се от самосебе си без да правя нищо. Дано и при вас да не е нещо сериозно и просто да отшуми. Simple Smile Ние утре сме на консултация и май пак ще има ваксини,направо ми омръзнаха вече...много ме хваща жал като плаче милия..

# 568
Оххх, Анби дано ние се разминем леко Sad
Аз си кърмя, нищо не съм спряла и никой не ми и каза да спирам каквото и да е било.
И според мен при спад в имунитета се обострят такива неща за това и се съгласих да давам вит. Ц и другите неща. Дерматоложката й имам доверие и каза, че е доста леко и няма нужда от лекарства. Преди малко си писахме и ми каза да й пращам снимки и ако не се повлияе тези дни от кремовете ще изпише вече лекарство.

Мис, пусни координати на вашата дерматоложка. Ние се движим успоредно с вас, но със закъснение. И моята бебка има рефлукс и е с атопичен дерматит, освен това и е слабичка - на долна граница.

# 569
  • Варна
Уффф, lagartija и вие ли Sad
Д-р Бисерка Въжарова е дерматоложката сряда и петък преглежда в Курортна поликлиника (от 15:30 беше като ходихме в петък).
  Ти във Варна ли беше, че аз за тук говоря Simple Smile
Вчера и днес мажа стабилно 2-3 пъти през деня със Атодерм-а и определено положението е по -добре. Между другото освен обрива на задната част на крачетата се появи обрив и около вратлето, та и там мажа сега Sad

Общи условия

Активация на акаунт