Юлчета 2018 - тема 2

• 41 030
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Мамии ..мъка голяма е при нас. За сънят става дума. Не заспиваме вече на гърда и не мога да мръдна никъде с него. Става крив, че не се е наспал и само се дондуркаме . Боли ме цялото тяло и йогата не помага вече !:disappointed:
Вчера му давах банан на господина, че така жално ме гледаше . Много му хареса даже мърмореше за още. Да питам, обаче при кърмените бебета кога е препоръчително да се дава вода ? Знам, чрез кърмата си поемат нужната им течност, но така след като съм дала малко плод, а и мисля тиквата да почвам края на месеца ...та се чудех дали е време и за нея?!

# 571
Мамии ..мъка голяма е при нас. За сънят става дума. Не заспиваме вече на гърда и не мога да мръдна никъде с него. Става крив, че не се е наспал и само се дондуркаме . Боли ме цялото тяло и йогата не помага вече !:disappointed:
Вчера му давах банан на господина, че така жално ме гледаше . Много му хареса даже мърмореше за още. Да питам, обаче при кърмените бебета кога е препоръчително да се дава вода ? Знам, чрез кърмата си поемат нужната им течност, но така след като съм дала малко плод, а и мисля тиквата да почвам края на месеца ...та се чудех дали е време и за нея?!
Когато започне да се дава твърда храна е добре да започне да се предлага и вода. Някои бебета още известно време след началото на предлагането почти не пият вода, а си наваксват с кърма. Това не е повод за притеснение, просто трябва да продължи да се предлага вода. Не добавяйте захар, сокчета и прочие, за да накарате бебето да пие. То ще си пропие чиста вода, когато е готово.
Моите двете по-големи деца пропиха по-големи количества едва след годинката, когато си заместиха и хранене. Но и двамата и до ден днешен обичат да пият вода, т.е. това, че късно са пропили не им е попречило.

Тъй като си дала банан, да те предупредя, че следващото аки ще има черни нишчици като червейчета. Потърси в google "baby poop banana", за да видиш какво имам предвид. Това са фибрите от банана, просто ако човек не знае какво да очаква, може да е доста стряскащо.

Ако не си пробвала слинг или ергономична раница, може да е добър момент да опиташ - ще ти спести доста болки и ще ти освободи ръцете. Препоръчвам ти някоя бебеносеща среща, където може да пробваш различни варианти, както и да научиш как да слагаш бебето, когато мрънка и т.н.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 12:31 от ada123

# 572
  • Варна
Ох,аз да си призная все по честичко давам на малчо да близва,я плод я зеленчук, каквото хапвам. Засега ябълката му е фаворит, ближи ближи ,лапа, смуче и като я махна рееев. Даже като минавам през кухнята и там има купа ябълки, бре очичките му изтичат и веднага почва мънкане. Снощи на вечеря ,цопна ръка в супата. Добре че беше топла а не гореща. Днес уж го държа здраво ,в другата ръка чаша кафе, ама изведнъж как се изви и муш юмручето. Ме мога да сваря да го измия, да не вземе да я псмуче, че ще имам тасманийско дяволче. То какво исках да кажа пък на къде тръгнах.. та от ден на ден интерсеа му към храна различна от мляко расте. 5+1 е вече. ,мислех към коледа да започнем, но с тези темпове още другата седмица мятаме тиквата.
Втори ден у дома. Излизате ли в тази мъгла? Как сте в софия ,все по новините слушам за мръсен въздух и честно, много се ядосвам, че нищо не правим. Горките ни дечица в какви времена растът.

# 573
Европа, на 3 юли ли е роден твоя бебчо? Понеже моя в тогава 🤗 И аз мисля с тиква да го захраня, тъй като имам домашна. Чудя се само след тиквата, картоф ли да дам, не знам с какво друго да комбинирам. Имам още малко време за размисъл, след средата на месеца ще започна, нищо че му добавям АМ, т.е не е само на кърма. Някое бебче с атопичен дерматит има ли захранено? Отзиви?
Имам чувството, че си пишем няколко майки тука, почти едни и същи неща, вече знам на коя какъв е проблема и пр. Не знам защо не се включват други😔 Ако някоя се притеснява, тук не всички сме идеални, аз например родих секцио, дохранвам от първия ден, даже в началото мислех да се откажа, заради ужасните болки, ама ей ме на, още кютам. Така че не само четете, а пишете😀 И ако има някое друго кривогледо, да си даваме кураж, няма да се радвам, ама малко ще ми е по- леко.
Последно, че стана много дълго, моя човек лази, мърда, ръце, крака, гъз, страшен сладур.

# 574
Яни,моята бебка почти от раждането има проблем с акането...от почти месец е много рядко като консистенция и цвета е зелен.Ака обаче през ден,рядко през два.След направена милробиология(3-4-та подред) се оказа,че има бактерия.
На този етап лекувам с пробиотик като редувам с Омни Биотик Панда и Прокомбо Бейби по препоръка на педиатър разбира се.

# 575
От вчера вечерта като ми се запуши носа и едвам дишах. Мъжът ми не даваше да отварям прозореца, та в кухнята ходих няколко пъти през нощта. Ужасно мирише и се усеща дори и със запушен нос - на въглища ми миришеше. По-късно ми се замота и главата. А сега и мускули и стави болят. Болна съм Sad
Шуслерови соли номер 1 и 2 взе мъжа ми + дентокинд за зъби, който не намерихме де освен на таблетки. Да де, ама пише, че съдържат нишесте и ако бебето е алергично.....
И Калина примлясква и преглъща, чак да ти е неудобно. Уикенда готвих и ѝ дадох мек морков вместо да си яде ръцете. Само лигите си остави. Държа си на тиквата аз на 24.12 и това е.

# 576
Със захранването се дава и вода. Моят опит с баткото е, че дълго време не пиеше вода, после пропи по малко. Но сега си пие без проблем. Т.е. не търси сокове или нещо друго, а си обича вода. Поне на това се радвам, защото иначе е много злояд и яде 5неща на кръст.
Ние даваме Дентокинд.

# 577
  • Варна
Анби, много си права едни и същи си пишем тук Simple Smile
Аз също искам да попитам дали някой знае дали се забавя захранването като има атопичен дерматит ?? Гледам моята има и обрив на сгъвките на шията отстрани . Общо взето като подсечено е , но има и пъпки ! Ще каже човек ,че мръсно го държа това дете и се изприщи от мизерия !
Европа, вчера около морето и центъра печеше слънце и излизахме.
Днес си мислех, че е мрачно, но може и мъгла да е...
Моята щерка е винаги с нас на масата , но интерес нулев все още Simple Smile

# 578
Момичета, получавате ли детски надбавки?
"Месечни помощи за дете до завършване на средно образование."

Условието е 12 месеца назад среден доход на член от семейството под 400 лева. По мои изчисления ще имам право на детски от юли следващата година. Защото от раждането на детето средният доход на семейството започва да се изчислява разделен на три и пада под 400 лева на човек.

Правилно ли разсъждавам? Сериозно ли цакат така почти всяка майка на едно дете с една година детски?

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 15:15 от anIadI

# 579
  • Варна
На 28 юни е малчо роден. Вече е на 5 месеца и една седмица. Но тука от няколко дни силен интерес към нашата храна. Вярно си е това, да се водим по детето и когато видим че е готово тогава да захраним.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 15:30 от evropa_varna

# 580
Европа, на 3 юли ли е роден твоя бебчо? Понеже моя в тогава 🤗 И аз мисля с тиква да го захраня, тъй като имам домашна. Чудя се само след тиквата, картоф ли да дам, не знам с какво друго да комбинирам. Имам още малко време за размисъл, след средата на месеца ще започна, нищо че му добавям АМ, т.е не е само на кърма. Някое бебче с атопичен дерматит има ли захранено? Отзиви?
Имам чувството, че си пишем няколко майки тука, почти едни и същи неща, вече знам на коя какъв е проблема и пр. Не знам защо не се включват други😔 Ако някоя се притеснява, тук не всички сме идеални, аз например родих секцио, дохранвам от първия ден, даже в началото мислех да се откажа, заради ужасните болки, ама ей ме на, още кютам. Така че не само четете, а пишете😀 И ако има някое друго кривогледо, да си даваме кураж, няма да се радвам, ама малко ще ми е по- леко.
Последно, че стана много дълго, моя човек лази, мърда, ръце, крака, гъз, страшен сладур.
Т.к напоследък доста изчетох във връзка с алергиите това намерих като инфо - захранването при съмнение за алергии трябва да бъде бавно и много внимателно наблюдавано, по-добре се консултарай с педиатъра или специалист. Също казват, че започване на захранването и предлагане на нова храна се прави само, когато детето е здраво, за да няма съмнение, ако има реакция на кое точно се дължи тя.

# 581
Момичета, моята щерка още си дриска. Вече 15 дни сигурно, спряхме ентерола, продължаваме с двойна доза пробиотик, ефект никакъв. Имаме и обрив по дундата, гъбички ли са, какво е. Изписаха ни адерма, мажа вече втори ден и с това няма ефект. Та личната ми каза, че много често съм й миела дупето и затова дундата се обринала била пресушена. Но аз не ползвам козметика, мия я само с чиста вода, козметика ползвам само за голямата баня. Та въпроса ми е вреди ли наистина честото миене на дупето, може ли варовитата вода да пречи толкова много? И ако да, е какво да правя като се наака, аз я мия след всяко акане от както се е родила.
Нашите изследвания показват склонност към алергии и затова ще захранвам след Нова Година, тогава малката ще в на 5 м и две седмици. Притеснявам се, че ако има някаква реакция, дано да няма, няма да намери никакви доктори по празниците.

# 582
Ако наистина са гъбички, може да пробвате клотримазол, това бяха изписали на баткото веднъж, когато имаше в зоната на памперса.

# 583
Аз днес, за да измия само дупето преварявах вода, мъкнах тенджери, хамалогия, ама ако ще спре да се обрива, само така ще го мия.

# 584
Аз бях много амбицирана да мия дупето след всяко акане, но като бебе 4 кг. ака по 8 пъти на ден е малко демотивиращо. Мия го само вечер, иначе почиствам с този тип лосиони: https://apteka.framar.bg/30072770/мустела-liniment-почистващ-лосион-при-смяна-на-пелените-400-мл . Тук съм виждала само този и на SoBio, но във Франция се ползва основно това. До сега не се е подсичал и деиствам по тази схема. Водата действително изсушава, особено твърдат, защото има повече минерали. Като цяло водата отмива защитния слой на кожата и променя pH-то и. Може да пробваш да не я миеш толкова често 1 - 2 дни и виж дали има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт