Юлчета 2018 - тема 2

• 41 010
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Яни, и моята ака по няколко пъти на ден и аз като тебе мия на всяко акане само с вода, само на сутрин слагам гелче ! Къпя цялото тяло 2 пъти седмично с главата. И разбира се и на мене лекарите ми казаха, че това я е подсякло ...
Дерматоложката ни изписа Канестен, защото да не се появят гъбички  и само с 2-3 мазания изглежда доста по-добре.
Значи в началото всички ми казваха "Трябва да миеш дупето като е наакано" , а сега стана едва ли, че съм виновна, че детето ми има чисто дупе.
Днес се напрегнах, защото ака, измих я, намазах краката , дудата, дупето и я оставих без памперс малко както всеки ден да подиша. След 15-20 минути сложих памперса иииииии пак ака Grinning Ааааа викам мойто момиче няма да стане така и взех мокри кърпи и я избърсах вместо да ходим пак в банята.

И после що не качвали килограми нашите деца, Яни Grinning Дрисли са си , нищо не задържат в себе си Grinning ( Пускала съм микробиология на акото и е чисто) .

# 586
Сигурно има значение съставът на водата, но аз вече второ бебе мия с вода след всяка смяна на памперс и никога не са се подсичали. На сина ми мажех крем против подсичане на Веледа, сега на девойката нищо, един път на две седмици мацвам, ако видя някакво леко зачервяване или има разстройство. След жълт подарък Joy слагам съвсем малко сапун, че тя ака на 3 дни и е направо фъстъчено масло, едвам се измива. То на момиче като цяло заради физиологията не виждам как ще се почисти добре без вода. Иначе я къпя по 3-4 пъти на седмица, според зависи (преди беше изцяло съобразена банята с когато повърне Stuck Out Tongue Winking Eye)

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 22:23 от Фиффи

# 587
Изобщо не мия на всяко акане. Бърша с мокри кърпи за чувствителна кожа и без да слагам крем или друго, си слагам чистия памперс. От бебешкото плуване, все пак си има хлор и други химикали във водата, се подсече - за 3-4дни мазане обилно с кокосово масло и няма и едно червеничко по дупето. Както каза един път Ася Демирева - Ако само с вода ставаше и жените нямаше да лепваме всякакви инфекции.

# 588
Грешно ли е да се къпе с косата всеки ден? Защото ние всяка вечер мием и косата.

# 589
Аз също до преди 1 месец миех на всяко акане, ама вече някой път ползвам и макри кърпи през деня и мия вечер. 7.300кг е и шава и се мята..малко ме затруднява вече с миенето под струята вода,хич не седи мирно.Grinning И аз къпя 2-3 пъти седмично изцяло.
Аз се пречупих и дадох няколко лъжички тиква..еми дзяпаше и отваряше уста кято шаранче Grinning Та говорих днес с педиатъра и каза щом му харесва да му давам пюренца ако реша.Само оченцето дето го миех с лайка,май няма да минем само с това и предписа капки.  Simple Smile

# 590
Всеки си мие както прецени - ние всеки ден я къпем и мажем вечер, а косата през вечер

# 591
Здравейте, включвам се с голямо прекъсване. Моля ви, споделете има ли още бебоци, които не се обръщат?Моята госпожица е голяма мързеланка, не проявява никакъв интерес към завъртането, а е вече на пет месеца.
Иначе мята ръце, смуче пръсти, крещи за внимание, иска да е на високо, да гледа, да е част от групата.
Някой по напред беше питал за ваксините в Англия - никога не съм разрешавала да и бият три инжекции наведнъж. Споря, карам се с тях, докато отстъпят и ги сложат поотделно. Те ме смятат за идиот, но на мен не ми дреме и тъпо и упорито настоявам да отида след седмица за следващата ваксина.
Относно качването на килограми, Вики на 4 месеца беше 6 килограма и си е шишкавка, не съм си помислила, че е качила малко.
Мия я след всяко акане, къпя всяка вечер, включително косата. Обожавам миризмата на токущо изкъпано бебе.
Връщам се да ви изчета.

# 592
Здравейте, включвам се с голямо прекъсване. Моля ви, споделете има ли още бебоци, които не се обръщат?Моята госпожица е голяма мързеланка, не проявява никакъв интерес към завъртането, а е вече на пет месеца.
Иначе мята ръце, смуче пръсти, крещи за внимание, иска да е на високо, да гледа, да е част от групата.
Някой по напред беше питал за ваксините в Англия - никога не съм разрешавала да и бият три инжекции наведнъж. Споря, карам се с тях, докато отстъпят и ги сложат поотделно. Те ме смятат за идиот, но на мен не ми дреме и тъпо и упорито настоявам да отида след седмица за следващата ваксина.
Относно качването на килограми, Вики на 4 месеца беше 6 килограма и си е шишкавка, не съм си помислила, че е качила малко.
Мия я след всяко акане, къпя всяка вечер, включително косата. Обожавам миризмата на токущо изкъпано бебе.
Връщам се да ви изчета.

Моето бебе не се обръща и е 8 кг. Много шава, рита и блъска но няма мерак да се обръща. Все още съм търпелива и не се тревожа. Когато-тогава.
Къпем я всяка вечер цялата- тя почти няма коса вече. Мия дупето на всяко акане. Ваксините минаха нормално с доста рев. Не смятам да захранвам скоро. Суче често и повръща доста!
Рапорт даден! 😊

# 593
Момичета, моята щерка още си дриска. Вече 15 дни сигурно, спряхме ентерола, продължаваме с двойна доза пробиотик, ефект никакъв. Имаме и обрив по дундата, гъбички ли са, какво е. Изписаха ни адерма, мажа вече втори ден и с това няма ефект. Та личната ми каза, че много често съм й миела дупето и затова дундата се обринала била пресушена. Но аз не ползвам козметика, мия я само с чиста вода, козметика ползвам само за голямата баня. Та въпроса ми е вреди ли наистина честото миене на дупето, може ли варовитата вода да пречи толкова много? И ако да, е какво да правя като се наака, аз я мия след всяко акане от както се е родила.
Нашите изследвания показват склонност към алергии и затова ще захранвам след Нова Година, тогава малката ще в на 5 м и две седмици. Притеснявам се, че ако има някаква реакция, дано да няма, няма да намери никакви доктори по празниците.

Баткото един път ми се е подсичал след прием на антибиотик. Изписаха му Клотрамизол и Нистатин равни количества се смесват и се маже на всяка смяна на памперса.
Аз не мия след всяко ако, не всеки път сме в къщи и нямам проблем с триенето с мокри кърпи. Все пак това дете ще тръгне на ясла, градина едва ли някой ще ти го мие там, така че не го свиквай (това е просто мое мнение, достатъчно е само сутрин и вечер миене, поне аз правя така за себе си и за малката)Ако те притесняват моркрите кърпи вземи такива с по-голямо съдържание на вода. За Бебо и Себамед се сещам. Също и памучно тампонче с преварена вода или аз съм доволна от PhysiObebe - Почистващ флуид без изплакване на Мустела.

# 594
Грешно ли е да се къпе с косата всеки ден? Защото ние всяка вечер мием и косата.
И ние гледаме да къпем всеки ден и съответно мием косата, но само с вода. С бебешкия душ гел за всичко я мием два пъти седмично (и аз си мия косата два пъти седмично). На нея ѝ е втора коса, първата беше по-тъмна. Сега има косми по 2-3 см, неравномерно расте. Някои ги бръснат за целта, за да порасте равномерно. Но аз не смятам.
DreamingGirl, моята също опъва краката на мивката, съпротивлява се и се крие. Срамува се сякаш.
Мия след всяко акане и слагам тънък слой судокрем. Като по-малка я оставях с памучни пелени по 4-5 часа. Сега я оставям поне по половин час като сменям пелените за еднократна употреба. Засега, да чукна на дърво, не е имала проблем. Много обича по голо дупе Simple Smile Не, че има режим ( въпреки, че още на втория месец се опитах да въведа), но определено виждам последователност. Сутрин яде към 7-8, после към 10-11 след още един сън. После към 13 и заспива за следобеден. И общо взето това са сънищата през деня вече. После яде към 16, 19, към 21:30 и полунощ. Обмислям покупката на килим в хола. Макар, че според майка ми имало деца, които не пълзят, а направо прохождат.
Ааа и за ваксините - аз също ги правя през седмица, макар че уж са съвместими. Последно ми съобщи педиатърката, която е и личен лекар, че нямало пентаксим за декември и да си търся. Мамето намери, само трябва да я транспортирам. Бузана държи фронта и все още не е сополива и кихаща. Надявам се да не ми се разболява. Да мине трети прием на синфлорикс, ротарикс и пентаксим до края на годината, че само като го види кабинета и лекарката и ревва.
От последните месеци на бременността ми останаха онези гадни киселини (защото си имах и нормални преди да забременея). Някой като мен за морална подкрепа или ако има лек за тях най-добре, че е блъди хел положението. Като казах блъди, календарът ми отчита 381 дни закъснение Joy

# 595
За мен не е нормално да се мие косата всеки ден. Дори възрастните не си мият косите всеки ден, а все пак бебетата няма от какво толкова да се измърсят.

# 596
И моята бебка обожава банята. Като наближи 6ч и започва да мърка и да си чака къпането. Не мога да пропускам най-голямото й удоволствие! Оставяме я голичка за няколко минутки и се побърква да писка от удоволствие. Във ваната разплисква цялата вода от кеф. Няма такова забавление просто. След това цока и заспива! 😊

# 597
И ние гледаме да къпем всеки ден и съответно мием косата, но само с вода. С бебешкия душ гел за всичко я мием два пъти седмично (и аз си мия косата два пъти седмично). На нея ѝ е втора коса, първата беше по-тъмна. Сега има косми по 2-3 см, неравномерно расте. Някои ги бръснат за целта, за да порасте равномерно. Но аз не смятам.
DreamingGirl, моята също опъва краката на мивката, съпротивлява се и се крие. Срамува се сякаш.
Мия след всяко акане и слагам тънък слой судокрем. Като по-малка я оставях с памучни пелени по 4-5 часа. Сега я оставям поне по половин час като сменям пелените за еднократна употреба. Засега, да чукна на дърво, не е имала проблем. Много обича по голо дупе Simple Smile Не, че има режим ( въпреки, че още на втория месец се опитах да въведа), но определено виждам последователност. Сутрин яде към 7-8, после към 10-11 след още един сън. После към 13 и заспива за следобеден. И общо взето това са сънищата през деня вече. После яде към 16, 19, към 21:30 и полунощ. Обмислям покупката на килим в хола. Макар, че според майка ми имало деца, които не пълзят, а направо прохождат.
Ааа и за ваксините - аз също ги правя през седмица, макар че уж са съвместими. Последно ми съобщи педиатърката, която е и личен лекар, че нямало пентаксим за декември и да си търся. Мамето намери, само трябва да я транспортирам. Бузана държи фронта и все още не е сополива и кихаща. Надявам се да не ми се разболява. Да мине трети прием на синфлорикс, ротарикс и пентаксим до края на годината, че само като го види кабинета и лекарката и ревва.
От последните месеци на бременността ми останаха онези гадни киселини (защото си имах и нормални преди да забременея). Някой като мен за морална подкрепа или ако има лек за тях най-добре, че е блъди хел положението. Като казах блъди, календарът ми отчита 381 дни закъснение Joy
По време на бременността имах толкова ужасни киселини, че мислех, че на никой не се е случвало, денонощно! Не спях и ме беше страх да ям!Няма такава гадост. След като родих, като с магическа пръчка изчезнаха. Но от 2 месеца пак се появиха😟Препоръчаха ми бианацид, но той и през бременността не ми помагаше.

# 598
По време на бременността имах толкова ужасни киселини, че мислех, че на никой не се е случвало, денонощно! Не спях и ме беше страх да ям!Няма такава гадост. След като родих, като с магическа пръчка изчезнаха. Но от 2 месеца пак се появиха😟Препоръчаха ми бианацид, но той и през бременността не ми помагаше.
Няколко пъти повръщах от тях по време на бременността. Сега.пак няколко пъти спирам кърмене и всичко, че не се издържа в легнало положение (аз откакто открих легналото кърмене, съм само така). Необианацид го пих през цялата бременност. Но последните месеци нищо не помагаше. Имам май останали 3-4 таблетки. Тази нощ два пъти ставах да пия сода.
Добро утро Simple Smile Навън изглежда като малко след Чернобил (шопско), но ние си имаме антипод (или антидот) Simple Smile Ставам да измия чиниите и да пия едно бързо безкофеиново, докато фурията спи Simple Smile

# 599
Моята бебка също все още не се обръща.На 01.07 навърши 5 месеца.
Всяка сутрин при смяна на първия памперс мия дупето с вода(няма нощни хранения),както и при всяко акане с душ гелчето й,но тя си ака през ден.Къпя я всяка вечер ,главата мия през ден с шампоан .
При смяна на памперса мажа с Бепантен.Всяко дете си е различно,просто това си е нашия начин.На Дари й харесва,а и не ми се е подсичала

Общи условия

Активация на акаунт