Юлчета 2018 - тема 2

• 40 982
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Аз познавам и възрастни дето си мият всеки  ден косата. Охх, а моята е започнала много да се омазнява. От шапки ли, от какво ли....
И моята беба не се върти. Успя само един път да го направи и толкова, а иначе се суче настрани, вика, обича да е изправена и така.
Блъди положенеито е вече за 3-ти път, заковано на 34дни,като на 27-ми е ову, хаха - готови за трето. Та който ви казва, че при изключително кърмене, няма МЦ, парирайте го, че познавате мен. И с каката бях така

# 601
  • Варна
Всеки ден го къпя но без шампоани. Даже от скоро от мързел се къпем под душа заедно. Повече му харесва от ваната. Голяма игра и снях пада, опитва се да хване струите вода.
Въпрос към захранилите мами: колко време може да издържи отворено бурканче пюре в хладилника? Събота и неделя ще ходим до някоя бебе борса да накупя.
Бебо не го мия, защото гледам да не го вдигам много много, ползвам кърпички бебо които са с вода. Подсече се веднъж и то аз съм виновна ,свърши бепантена и ме домързя да ходя да купя те го мазах два дни с един тестер на друга марка . Даже забравих коя, един светлосин . За гъбички има един детски крем, забраеих името му но е наситено жълт, с него лекувахме едни упорити гъби на каката( вселдствие на антибиотик). Помня,че и клотримазол пробвахме но имаше временен ефект. Водих я при детски гинеколог и тя го изписа,че за момиченца са опасни гъбичкиТе, да не започнат инфекции ретроградно по пикочните пътища.

# 602
Европа, каката я махаз с ломексин за тея гъби по дупето имаше, та атопичен дерматит ли не й изкараха. Накрая просто спрях да я мажа, с добра хигиена петното нито се угилемяваше, нито намаляваше. В някакъв момент се изчисти само.

# 603
Карамелке, кога ще почвате каша? Педи ми каза като направи 5 ако искам да и давам.

# 604
Европа доколкото видях на всяко бурканче си пише,но обикновено 24 или  48ч Simple Smile

# 605
Относно къпането, аз все по- рядко започвам да го мия, заради дерматита. Свързах се с един професор дерматолог в Италия, който ми каза, че на негова колежка детето е с дерматит и започнало да се оправя като го къпела на 3 седмици 😯 Тялото му трябва да произвежда себум, който не е хубаво да се отмива.

# 606
Малееее, три седмици са много бе Dizzy Face Аз се чувствам гузна ако не съм я къпала 1-2 дни. Но наистина не знам какво е ако има кожен проблем детето. И все пак ми се струва крайно. Българските медици са много добри, може да направиш и други консултации наживо.
Редакция: Аз цял живот съм имала кожни проблеми и къде ли не съм била, включително и при Кадурина. Исках само да кажа, че от дете до дете и пт дерматит до дерматит има разлика.
Бих пробвала с билки аз и марличка. Така ѝ почиствах бебешкото акне.

# 607
Аз ако не го изкъпя вечерта няма да ми заспи. Чака си човекът душа и си му е голям кеф. До годината ще го къпя целия след което ще разреждам миенето на косата.

# 608
  • Варна
Ооо това и в германия педиатри съветват да не се къпе почти бебето. Лятото когато и ние имахме акне бебешко, моята дерматоложка каза не на всякаква козметика и къпане. В началото ми беше едно странно, ама наистина му се отрази добре. От само себе си се изчисти, а беше се поусложнилл , чак гнойни пъпчици имаше. После пак го метнах да си го къпя. То става част от вечерния ритуал за лягане. Сега когато съвсем застудее ще видим , че в банята си е студено , пада се крайна стена там. И няма отопление.

# 609
 Ние всяка вечер я вкарваме в банята, то това е най - големият кеф и си е ритуал - мятане на крака, ръце, пищене от кеф...детето си го чака Grinning
Иначе средно по 2 пъти на седмица я мием с козметика, останалото време само с водичка.
Като беше по-малка, първите 2 месеца, я миех всеки път след акане. Сега вече ми е трудна, тъй като много се мята, а и е голяма (7 кг и 140 гр я мериха вчера) и си ползвам кърпички Бебо само - супер доволна съм, много са добри, не са твърде влажни, големи са и са на добра цена Simple Smile
И на нас педиатъркат вчера ни каза, че има само пневмококовата и само нея биха, останалите - януари и то с уговорката, че е възможно да не са налични другите и тогава Dizzy Face
Моята бебочка е с малки червени сухи петънца по ръцете от повече от седмица - казаха ми пак да спирам всички млечни продукти и да започна да мажа с Topicrem, който бил за проблемна кожа...май вече започват да избледняват. Момичета, много обичам и сиренце, и кашкавал, и мляко...за втори път ги спирам и май този път ще бъде до края на кърменето. Разбира се, че заради детето ще ги спра, ама си ми е много гадно...имам чувството, че ще ми е по-лесно да спра месото, макар и да съм супер месоядна, от колкото млечните. Да си се оплача де  Confused

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 14:26 от Donchenceto

# 610
Donchenceto, от една кръвно млечна месоядна група сме Grinning
В момента по канал 3 се гласува законът за хора с увреждания.

# 611
Сега като ви изчетох Simple Smile си мисля дали не навличам беба, когато я слагам да спи? Спи при нас облечена с боди и гащеризон. Последните няколко седмици спи много неспокойно вечер, спрях да броя броя на храненията и, минимум 4-5. Мисля си да не и е топло и да е просто жадна? Някоя от вас дава ли вода вечер? Още не съм предлагала вода, само кърма и АМ.
И аз се чувствам доста самотна в момента, всички работят, след работа всеки е зает със семейството си. Ще се пробвам с тия групи за кърмачки/ бебета под 1 година. Има и доза мързел и ми е малко гузно, че не извеждам малката повече на разходки, денят ми се върти основно около по-големите деца. Така или иначе обаче е навън всеки ден, дори и за малко, когато оставям и вземам другите от училище и детска градина.

# 612
  • Варна
Еййй мира нямам докато не се сетя , името на кремчето за гъбички е Макмирор!

# 613
Здравейте, дойде и моят ред да се представя, извинявам се, че се включвам по никое време но мисля, че и аз бих могла да съм полезна Simple Smile Бебе Явор, роден на 20.07. 4,250. От тогава качва по килограм и половина месечно, последно мерен преди 3 седмици, 8,500. Само на кърма е и не знам, какво е това ядене ама е много тежък вече. Последният месец само забави темпото и веднага ми казаха да почвам захранване, но ще изчакам той да си каже кога, достатъчно едър е така или иначе. Сложили сме само хепатитната ваксина, сега ще наваксваме, имаше високо ниво на билирубини и изчаквахме да спаднат.

Относно дерматитите, мога да споделя опит от каката (2 г. и 10 м.) Положението беше страшно. Първо вратлето, после цялата брада и ключиците. След това сгъвките на краката. Месеци наред борба да се види здрава кожа, беше и се нацепила до кръв брадичката. Вероятни дразнители са ваксините, времето, зъбите и водата. Абсолютна никаква вода не трябва да има на раздразнените места, не сме къпали и по месец, пък нищо му нямаше на бебето. 2 курса с кортикостероидни кремове, като вторият беше успешен, успя да се закрепи и от тогава насетне само Bioderma atoderm. Много е гадно, но оправия има, или го израстват така или иначе.

Много дълго стана, извинете ме, ще се включвам пак Simple Smile

# 614
  • София
Моя човек започва да свиква с пюретата и да си ака. Днес изяде едно тиквено 90 грама, доцока си и след малко се изака. След това пак следобяд 40 гр тиква и си доцока - айде пак бомб. Доволна съм. От 2 дни спи що -годе по-дълго. Кърмим се предимно нощем , сутрин и вечер, ако не се разсее. Снощи спа от 23 до 3, цокна и заспа в 3;30 и се събуди за цокане чак в 7. После в 8;30 беше кукнал, а предната нощ яде в 00;45 и до 6 спа. Направо бях на седмото небе.

Общи условия

Активация на акаунт