Юлчета 2018 - тема 2

• 41 012
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Разбира се, че на са прокажени, но това са хормоните на майката. Тя има желание да кърми и сега се чувства, че все едно не може да си нахрани собственото дете. То е и като жените, които искат да родят нормално, но им е направено секцио по някаква причина. Не може да се обясни точно на човек, който не го е изпитал.
Но според мен не си вкарвайте излишни филми, че децата са гладни или нямате кърма и други подобни. Кърма има, докато детето суче. А те отказват да сучат понякога. Понякога от зъби, понякога правят кърмаческа стачка.

# 481
Към мамите в София - някоя от вас излизала ли е навън с бебо? Трябва да отидем до педиатърката, която ни е на пешеходно разстояние, но ме е страх в този студ да я извеждам (а и не мога да шофирам).  Sad

# 482
Ние ходихме на уролог вчера и преди това го разходих 30-40 мин. Установих, че ми трябват зимни гуми за количката 😆 Днес мисля да пия едно греяно вино на балкона с него за малко.

# 483
Ние вчера докато вачеше сняг се прибирахме.С космонавта и в кенгуруто.Разбира се и аз бях с чадър. Явно много му хареса и не му беше студено зящото заспа докато се преберем Grinning

# 484
  • Варна
Аз пък съм от онези майки , който родиха секцио по мед. причини , НО никога не съм искала да родя естествено , че даже съм доволна , че се наложи планово секцио Grinning Grinning Всякви луди има хахаха
Разбира се гладното бебе трябва да се нахрани пък дали с кърма или АМ няма никакво значение, стига да има мир, здраве  и спокойствие !
Аз съм кърмя тъпо и упорито и въпреки доста често да съм изпадала в истерии през деня вечер за мен няма по-мила гледка от това да видя спокойното си бебе на гърдата ми как сладко суче без драма .
Аз лично за мен би било проблем АМ , защото трябва да се дава под час и трябва вечер да се става да се приготвя, а така придърпвам малката към мен и давам гърдата . Абе мързелива работа, а другото си иска време иначе всички ще порастнат и все тая кво са яли Grinning

# 485
Аз също исках секцио, но си родих нормално.На АМ сме още от болницата и ми е ок така, защото съм по-свободна и нощем понякога мъжа ми я храни.

# 486
Факт е, че това с кърменето придоби фанатично измерение. Ако не се пишеше за АМ все едно даваме цианкалий на децата си, щяха да участват още мнооого майки, не да си пишете тея 5-6 дето сте се заформили и се тюхкате и нахъсвате взаимно.
Всъщност никой не е длъжен да обяснява как ще ражда/ ще храни/ ще гледа детето си. Всеки си има собствено виждане. А аз се обявявам абсолютно ПРОТИВ соченето с пръст на тези, които не кърмят- защото тук четат и другите, даващи АМ, които се чувстват по- лоши майки заради писанията ви. А това, че кърмите никак не означава, че ще отгледате следващия Айнщайн, Джон Атанасов или дори Бойко Борисов.
Благодаря за включването на литъл афтърнуун и Мис В, явно има останали нормални кърмещи жени.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 13:01 от Eeyore_

# 487
И аз исках естествено и бях с термин 24.07, ама ми изтекоха водите на 12.07 и след 26 часа мъки на 9 см разкритие ме резнаха по спешност, че тоновете направо се губеха, не просто падаха. Три пъти се беше увъртяла с пъпна връв около вратлето. Вчера я мерих - заковала е 6 кг и е 61 см. Ами старая се да не използвам думичките кебапчета, балони, гривнички, мишлен, бурсук, но е много забавно пухкаво бебе. Изключително кърмена е.Обръща се от гръб по корем само надясно. Прилича на мен, па макар и от кръста надолу Simple Smile Хораааа, много я обичам и исках да ви го кажа. Който ме позна - взаимно е Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 12:22 от bubanka

# 488
Аз секцио родих и добре, че беше така, че Алекс беше 3.800. Не мисля, че има нещо лошо в АМ. Най-важно е бебе и мама да са спокойни и ако начинът е АМ, е напълно ОК. Яд ме е по-скоро, че аз от глупост ще трябва да давам, ама каквото такова.

Amphibia, Алекс на предишната консултация беше 62 см., 7 кг. Все се шегувам, че прилича по шкембето на баща си, по двойната брадичка на майка си 😁

# 489
Факт е, че това с кърменето придоби фанатично измерение. Ако не се пишеше за АМ все едно даваме цианкалий на децата си, щяха да участват още мнооого майки, не да си пишете тея 5-6 дето сте се заформили и се тюхкате и нахъсвате взаимно.
Всъщност никой не е длъжен да обяснява как ще ражда/ ще храни/ ще гледа детето си. Всеки си има собствено виждане. А аз се обявявам абсолютно ПРОТИВ соченето с пръст на тези, които не кърмят- защото тук четат и другите, даващи АМ, които се чувстват по- лоши майки заради писанията ви. А това, че кърмите никак не означава, че ще отгледате следващия Айнщайн, Джон Атанасов или дори Бойко Борисов.
Благодаря за включването на литъл афтърнуун и Мис В, явно има останали нормални кърмещи жени.

Никой, никога не е имал за цел да обижда. Кърмещите са изкючително несигурни, особено тези, на които им е за пръв път (в частност аз) и разбира се, че искам да задържа детето максимално дълго на кърма - не защото АМ е нещо страшно, а защото съм имала прекраснат възможност детето ми да бъде изключително кърмено, което за мен е най - добрият вариант. Или когато имам притеснения и проблеми, и се чувствам несигурна относно кърменето на детето ми да си мълча и да не питам по - опитните, да не би евентуално да засегна някоя чувствителна мама (което никога не е било цел)?!

# 490
Донченце, защо сама се припозна не мога да разбера. Не съм се обърнала конкретно към теб, но щом се почувства в кюпа с фанатизираните кърмачки- ОК. То като гледам и детето не извеждаш на това време, ама не съм тръгнала да ти говоря лично и да те нападам, че си тралала.
Иначе ми е ясно- първескиня си, ама си над 35- хем много знаеш, хем ти е за първи път 🤪😅😂

# 491
Донченце, защо сама се припозна не мога да разбера. Не съм се обърнала конкретно към теб, но щом се почувства в кюпа с фанатизираните кърмачки- ОК. То като гледам и детето не извеждаш на това време, ама не съм тръгнала да ти говоря лично и да те нападам, че си тралала.
Иначе ми е ясно- първескиня си, ама си над 35- хем много знаеш, хем ти е за първи път 🤪😅😂
Пиша, просто защото съм кърмеща и защото не мисля, че има "кюп фанатизирани кърмачки" тук  Simple Smile
Не мисля, че някъде с мое изказване съм демонстрирала, че "много знам", не мога да разбера защо така остро се изказваш.
И от къде реши, че съм тралала, как достигна до това заключение? Grinning
И детето само днес не съм го изкарала, тъй като кашля, а градусите са много ниски, но пък трябва да стигнем до педиатъра, за това бях в чуденка...но даже и не знам защо ти обяснявам. Не знам какъв ти е случаят, но не ми се спори за глупости. За мен не е и това мястото за обиди, а за споделяне и обсъждане.
Повече няма да коментирам по този въпрос.
И не, не съм над 35 Simple Smile

# 492
Всички с бушуващи хормони са тралала.

Изказах се остро, конкретно заради едно изказване на младото пиле Луси, а именно:

Момичета, чувствам се ужасно.
Явор никога не е бил пристрастено кърмаче. От 2рия си месец яде много трудно, с много носене и тн. Захапва, пуска, после пак захапва, чувам го , че преглъща, удря ме , дърпа се, отблъсква се т мен и това е така вече 3ти месец. От няколко дни храненето е някаква борба, не ще и не ще да сузе повече от 3-4 минути ОБЩО и от двете. Преди обяд като яде що годе е добре, но след обяд след като се е отбутал от мен вече пищи и го виждам как пак подлага езиче и търси, но засуква 2-3 пъти и пак писва и реве. Оригвам, нося го изправен да суче, ни що.Не издържам вече. Нощно време яде спокойно и заспива. Понякога и нощем прави така,но давам биба и заспива. Пробвах какво ли не - чайове, ядки, вода в промишлени количества, не ядях алергени и дразнители - едно и също е. Няма разлика в поведението. Никога не съм го хранила под час, винаги е бил на поискване, по-често от това НЕ МОГА да слагам на гърда - направо вече не знам какво да правя. Винаги е било борба това кърмене, но чак толкова, че да се принудя да му дам АМ... не е било.
Реве ми се, не съм готова, не искам да е на смесено хранене, но май натам сме тръгнали. За почти 5 месеца е наддал с общо 3 кг от теглото, с което го изписахме като е бил само на кърма, порастнал е с 13 см, знам, че ако нямах кърма, нямаше да расте и да наддава, обаче вече не знам. От 2 седмици се изхожда рядко. Знам, че при кърмачетата е нормално до 5-7 дни, обаче той преди акаше всеки ден по 2-3 пъти...и изведнъж спря. Това още повече ме навежда на мисълта, че не се наяжда от мен...
Не би следвало да ми намалява кърмата, защото той има поне 2 нощни хранения, но след обяд е някако чудо. Знам, че започна ли да давам шише, неминуемо ще ми намалее кърмата, ама... не мога да го слушам как реве от глад. Не знам и аз вече. Бях така настроена, с толкова много надежда, че ще успея, а май-май 5 месеца и тва ще е . Направо ми се реве...

Душата златна страда и се тормози, вместо да даде АМ. Недей, мила Луси се тероризирай, някои си гледаме децата само на адапте, че изгледахме и по няколко деца даже.

Съжалявам, Донче, че се позна в думите ми и се засегна. Не исках остро на теб да влезна, нито на никого, исках подсъзнателно да кажа на Лусита да не се плаши- няма страшноооо, важното е мама да е добре, за да е добре и бебчо!

А ти, Донченце, отведи детето на лекар и дано бързо му минава кашличката!

Излизам, да не ви размирвам 🕶

# 493
Е Луси е искала да сподели и да получи разбиране от някой. Хубаво е че се старае  и има волята да кърми.

# 494
Начинът на хранене на бебето не определя това колко добра майка е дадена жена или колко обича бебето си. Също както и начинът на раждане или което и да е от многото последващи решения, които ще взимаме за децата си.

Нормално е обаче да има някои разлики, от които произтичат и различни въпроси. Затова просто когато срещате въпроси за нещо, което не ви интересува, независимо дали е кърмене, хранене с АМ, хранене с изцедена кърма и т.н. няма защо някой да го приема лично. Сега ще започнем да захранваме, едни ще изберат пюрета, други ЗВБ и колкото по-толерантни сме към изборите на другите, толкова по-приятно място за разговори ще е групата.

От тук надолу постът ми е насочен основно към кърмещите. Не защото смятам, че останалите са с нещо по-лоши майки, а просто защото предпочитам да пиша за неща, от които имам представа и могат да бъдат полезни на някой.

Както забелязвате подобен вид "стачки" при кърмачетата са често срещани. Основната причина е, че за разлика от първите месеци, в които сученето е просто инстинкт и децата го правят, сега вече започват да имат повече мнение по всички въпроси и съответно всеки дискомфорт като твърде силна или по-често срещаното към този момент - твърде слаба струя, ги дразни и прави кърменето по-трудно. Затова и през нощта обичайно същите тези деца се хранят спокойно, защото са сънени и храненето наподобява повече това от първите месеци.

Неща, които може да се опитат в подобна ситуация - различни пози - може люлката да е работила чудесно до сега, но в момента да не се харесва на бебето. Много бебета харесват примерно легналата позиция. Притежателките на слинг или ергономична раница може да опитат и в него, понякога това се оказва подходящ вариант. Кърмене на тихо и тъмно също помагат детето да не се разсейва. Кърмене веднага след събуждане или преди приспиване. Компресията пък помага струята да се засили, което хем ще доведе до по-голямо изядено количество, хем ще неутрализира частично ефектът от намалялата струя. Предлагане на двете гърди на всяко хранене - ако детето твърдо отказва, вижте дали малко по-ранна смяна, преди да му е омръзнало да суче, няма да промени мнението му.

Някои майки решават да цедят и да дохранват с изцедена кърма. Ако някоя от вас се насочи към този вариант, имайте предвид, че в момента на първо цедене може почти нищо да не излезе, защото гърдите вече различават по-добре бебето, и не реагират така на помпата, но след няколко изцеждания нещата си идват на мястото. Масаж преди цедене улеснява процеса.

Като уточнение - имайте предвид, че при кърмачетата до 6-ти месец храненията обичайно се задържат на поне 8 на денонощие, за разлика от при храненията с АМ, при които бройката намалява. Затова и при кърменето количествата на хранене остават по-малки, от тези на АМ - т.е. примерно 900мл на денонощие са 100мл при 9 кърмения и 180мл при 5 хранения.

Ако до момента бебето е изключително кърмено и не наддава добре въпреки добрата организация, може да обсъдите с педиатъра си варианта за захранване вместо дохранване с АМ, тъй като много от съвременните източници препоръчват този вариант като по-нискорисков.  

Ако вече дохранвате, може или да увеличите добавката, или да увеличите честотата на кърмене, и двете ще постигнат увеличаване на количествата.

Пожелавам на всички приятен ден и хубави емоции Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 16:56 от ada123

Общи условия

Активация на акаунт