Юлчета 2018 - тема 2

• 41 012
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, какви са тези скандали? И да аз така възприемам коментарите, които прочитам. Нали най важно е децата да са живи и здрави, пък било то с кърма, с АМ или с пюрета вече. Не е важно и как сме родили, важното е че сме родили и сега домовете са ни пълни.
Пиша тук, защото групата ми харесва, успокоявам се когато споделя, приемам и съвети, дали се вслушвам аз решавам.
Чакайте да си споделя. Бяхме на нефролог, и там всичко ток и жица, само бъбреците са ни по големи. По скоро бъбреците са с нормални размери, а тялото ни е малко. Ама няма проблем. Бяхме и на гастро, уж за млякото, остава това с което аз реших да я храня(много му разбирам вече хахаха). Питах за захранване, изстреля ми една схема на бързо, нищо не запомних, ама да съм я хранила с пюрета на Гербер. Е аз твърдо съм решила сама да си правя пюретата, дано ги яде принцесата. Аз щях и да кърмя, ама сега сменям АМ. Каквото детето покаже, ако не ми иска пюретата, ще купувам. Ходих иначе да ги разгледам, има интересни комбинации, и цените са им интересни. За мен си е голяма скъпотия 3 лв пюре. Да е жив и здрав тати да изкарва, а мама да харчи:grinning:

# 496
Аз съм много доволна от пюретата на Хип (бебка си ги папка с удоволствие, хихи). На Гербер не сме купували - тук са по 2,40 малките. Всъщност не знам на Гербер има ли големи?!

# 497
Аз съм решила основно да правя пюретата, но от плодовите ще купувам да не седи на ябълки и круши до лятото. Много ме дразни, че рядко има 100% плодове, а повечето са с вода и нишестета.

# 498
На Ганчев пише че са 100% плод,без вода, нишесте,захар и т.н.  Simple Smile

# 499
Тъй като мисля да започна на 24.12 захранване с тиква, имам въпроси към вече захранващите. По колко време въвеждате зеленчук? Кога въведохте месото? Откъде се снабдявате с качествено такова? Колко време отнема заместването на обедното хранене? С кърма/АМ ли смесвате зеленчука или чист? Как го приготвяте? И какви са бъдещите ви планове Joy Аз не ща още, ама бебето проявява всички признаци, че иска да яде кюфтаци и да пие бира Simple Smile Дано устиска до 24ти, за да пребъдем.

# 500
  • Варна
И аз  мисля скоро да захранв( нс пълни 5 месеца е). От много четрне и проучване се обърках кое как кога. Педиатъра ми вика- нали едно дете вече си захранвала,знаеш си. Да де ама то отдавна беше,нищичко не помне. Уж да съм по уверена пък то точно обратното. Така ме филмира всичко което изчетох.
Реших да си започна със зеленчук ( а не с каша).  Тези които са " сезонни " ще ги правя аз- картоф,тиква ,морков и карфиол( за карфиола май ще му отмине сезона де). Ще пробвам без да добавям мляко,ако не му хареса ще добавя.
Второ ще заместя първо предиобедното хранене,защото тогава той е най игрив и отзивчив.
Трето: пюренца ще купувам на хип. Познавам ги,добри отзиви от познати за тях.
И последно месо още първият месец от захранването ( по мои проучвания) .
Това е мое решение пък ще променяме в хода на захранване туй онуй

# 501
И аз мисля месо след 2-3ти въведен зеленчук. Това, разбира се, са някакви хипотетични мисли. Повече ме притеснява откъде да си го набавя това заешко и/или пилешко.

# 502
И тези на Хип са без добавена захар и др гадости (тези, които съм взимала). Аз въвеждах нов зеленчук по 3 дни... В момента яде мешаници от зеленчуци и сме стигнали до 100 гр. пюре. Може да изяде и цялото 125 гр., но не и давам.
Кашите мисля следобяд другия месец.

# 503
Аз заглеждах само плодовите и мноооого малко са само плод. В повечето има нишесте/грис/захар. То рано или късно ще почнат с боклучките, но ми се иска докато може да е хубава храната.

За месо мога да препоръчам Съни Фарм. Купувам за нас и определено има разлика с месото от магазина.

# 504
Гастрото каза да започна с картоф 5 дни. После добавям морков, пак 5 дни, после тиква, тиквичка и така всички зеленчуци. След това да въведа кашата за закуска, после пловоди пюрета за след обед. След това месото и жълтъка, като редувам един ден зеленчук, един ден месо. И накрая глутена. Това запомних, като всичко беше обяснено по месеци, ама не запомних кое кой месец се въвежда. Каза ми, когато беба стане на 5 м. да започна. Аз обаче ще започна на 5 и половина и то с морков.

# 505
Значи кашата е по-добре сутрин ли да се въведе?

# 506
  • София
Няма да отговарям на идиотски коментари.
Тази нощ детето се буди буквално на всеки час, за да яде, или по-скоро, за да се успокои. Много са започнали да го мъчат зъби. Никакво гелове не помагат и освен, че си навира цялата ръка в устата търси и мен да ме ухапе. А като ме докопа чак си ме боли. Точи лиги, чак трябва да опесечавам след него. Не е подут венеца, една идея по-светъл е, но само цица го успокоява. Нито биба, нита гризалка. Когато не цока си яде юмруците, че чак ги осмуква.

# 507
Моя хубустник на коледа точно прави 5 месеца и реших да започнем нова година със захранването, така де +- една седмица, имам примерна схема, нзм дали ще ми разберете нещо, някой ако си я хареса да се възползва

# 508
Няма да отговарям на идиотски коментари.
Тази нощ детето се буди буквално на всеки час, за да яде, или по-скоро, за да се успокои. Много са започнали да го мъчат зъби. Никакво гелове не помагат и освен, че си навира цялата ръка в устата търси и мен да ме ухапе. А като ме докопа чак си ме боли. Точи лиги, чак трябва да опесечавам след него. Не е подут венеца, една идея по-светъл е, но само цица го успокоява. Нито биба, нита гризалка. Когато не цока си яде юмруците, че чак ги осмуква.
И моето бебе се събужда през час да суче, но през деня само ръцете са в устата и не иска гърда. Даже днес пищя като се опитвах да го нахраня. Според педиатърката и при нас са зъби.

# 509
  • Варна
Доли това от варненската доц . Георгиева ли е??
Защо нямат единно мнение ??? Всеки гастро различно препоръчва. Педиатрите също.
Аз не съм излизала от седмица Sad и направо откачаам. Излязах в сряда и едвам се прибрах, то не бе вятър и чудо. Три крачки напред две назад . Вие излизате ли в лошото време??? Не ме плаши студа ама този вятър . Ние сме нависоко и още по силно духа отколкото в града.

Общи условия

Активация на акаунт