Юлчета 2018 - тема 2

• 41 044
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
В студ (под 0 градуса) гледам да не изкарвам. И в дъжд също, ама снега нямаше как да не ѝ покажа Heart Eyes И ако не съм на кеф също не я извеждам. Тогава предпочитам усамотението. Всъщност пак е за нейно добро Simple Smile Калина яде крайници всякакви вече - ръце, крака и мои и нейни и на баща ѝ Simple Smile Това отскоро се случва. Направо и чорапи събува, за да ги яде. След синфлорикса, някой с пъпки? След втория прием, някъде на втората седмица ѝ излзоха няколко пъпчици, но вече минаха де. Добре, че не се шашардисах, ами се усетих овреме. Мъжът ми много ме хока заради ваксините, ама няма как.

# 511
  • Варна
Аз съм явно смела, защото излизаме.
Европа и мен вятъра ме плаши. Вчера следобяд гледам утихна , навлякохме се и излязохме. Моята логика беше , че в Морската ще духа и за това се пуснах към центъра. До Севастопол добре и ей там като вейнааааааааааааа !!!! Сложих дъждобрана , побутах до Старбъкс и обратното. И даа гледахаме ме странно хората, но аз бях навлечена, детето спеше под дъждобрана , което означаваше ,че й е добре ...
Онзи ден и в дъжда излизахме.
Amphibia , аз също имам моментите, когато съм много крива и не иска да мърдам от дивана, НО си казвам , че вече съм майка и тя е по-важна от мойте кривотии и я изкарвам дори и за 30 минути.

# 512
Права си, разбира се, но за себе си Simple Smile Когато на мен ми е криво, ме усеща и знае, че правя нещата насила. Тогава не сме щастливи и двете. И съответно си го спестявам. Майчиният инстинкт е всичко, което е необходимо за една майка. Макар, че ежедневно се опитват да ме оборват с непоискани съвети. Уча се на търпение с детето.

# 513
И ние бяхме преди малко навън Simple Smile
Видях, че е около - 4 или - 5°, но се опаковахме добре и на малчо много й хареса. Още повече, че грейна и слънчице, а и няма вятър. Навън е приятно и освежаващо студено Simple Smile Stuck Out Tongue

# 514
Момичета, може ли от никнещи зъби да имаме разтройство вече 10 дни?  И колко зъба могат да избият по едно и също време? Давам ентерол от вчера и чакам да загъсне.

# 515
Тук бебета навънка вече няма. Grinning И мен също ме е страх да я извеждам.

# 516
При нас в парка (в София) беше пълно с колички. Аз поседях час и половина и на бързо ме прибра да яде.

# 517
  • Варна
Така не ме свърта, че излязах до един магазин - на 1км от нас. Викам айде да сефтосаме новият кош, ами изнервих се много. Бордюрите начупени, коли паркирали върху тях и за да ги заобиколя трябва да бутам по улицата. Пък тя е главна и някои минават и с над 100. И както има на места лед, абе не ми се говори. И заобикалям поредната кола, малчо аха да заспи и един автобус така наду клаксона, че подскочих. Малкия се събуди и разплака. Що за хора бе??? Да не ми е кеф да бутам по улицата??? Нямат ли деца тези хора,количка не са ли бутали???
Та ако не е морската градина и центъра незнам къде да ходя с количка. Оф оплаках се, сега да започвам да готвя.

# 518
  • Варна
Flushed Kath, на кое страшно място се намираш ?

Европа, в кой района си ? Аз не мога да си представя, ако трябва да бутам по разбитите улици. Супер се дразня от паркирали коли, високи бордюри, разбити плочки и тн. Количката постоянно се ослушвам дали скърца, къде скърца.. егати разбити улици !

# 519
  • Варна
Малко преди виница. Обикновенно слизам с колата към морската. Но сега мм не ми позволява тези дни, да не ме блъснел някой.

# 520
И аз съм от Варна и не излизам, студено ми е 😆 наистина освен в морската градина и центъра няма къде да се разходиш с количка. Понеже няма тротоари и бутам на улицата между колите. Един ден една жена ми свири и ми сочи тротоара, после спря на стоп до мен, чукнах й на прозореца да й обясня някои неща и бързо изчезна. Освен да летя с тази количка, какъв друг вариант имам? На всичкото отгоре кметът пуснал анкета доволни ли сме от тротоарите 🤣

# 521
При нас беше днес 2-3° и излезнахме ня дълга разходка до бабата и дядото на около 5 км от нас Grinning Имаше слънчице и реших да тръгнем пеша.Малчо заспа още като излезнахме.Само при вятър и мъгла не излизам.В дъжда сме ходили до майка ми която живее на 5 мин от нас,  но с кенгуруто и чадър Grinning
А иначе в нашея квартал е много хубаво и широко,  та нямам проблеми. Но стигна ли центъра и УЖАС . Радвам се че вече не живея там.Тесни улици, по тротоарите спряни коли и на всичкото отгоре всичко е разкопано..

# 522
За мен студено (в смисъл на дали да изкарам бебето) е при доста по-ниски темпратури под -15 градуса примерно. Но е важно облеклото да е подходящо - и за възрастните, и за децата, за да е приятна разходката. Съгласна съм, че и вятърът доста влияе на усещането на студ, но подходящото облекло помага дори и за това. Ние обичаме и зимната планина и често сме водили по-големите ни деца още от бебета, сега така ще процедираме и с най-малкия, утре планираме една Витошка разходка да се порадваме на новия сняг.

Относно тротоарите и паркиралите коли, аз така и не свикнах с тях и си ходя със слинг или раница. По-лесно ми е и ми е по-удобно. Знам, че не за всеки е така, просто при мен така се получи. Но като цяло ние много обикаляме почти всеки ден - и пеш, и с кола, и с градски транспорт и количката много ме затруднява в подобни ситуации. Да обикалям само в радиус от 10-15 минути от дома, би ме убило от скука просто. Но наистина хората сме много различни и според нуждите си, си подреждаме и ежедневието.

А за ежедневното излизане - с първото дете доста се стараех всеки ден да излезем. В момента с 3 деца у дома не следваме това правило толкова релегиозно и понякога пропускаме. Ден с ден не си приличат. Всичко зависи от настроението ни - понякога предпочитаме домашния уют, понякога избираме целодневни приключения навън, а друг път играят малко навън и после пазаруваме и се прибираме Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 20:56 от ada123

# 523
Аз съм също за разходките и при студено време, стига да не е влажно и да не духа силен вятър, а тук (Варна) от три дни зверски ще ни отнесе! Днес само слязах в двора с кучето да подиша малко свеж въздух тъкмо си мислих, че е утихнало и то направо те бръсне в лицето! Нито сняг, нито пек ме притеснява, но този вятър... Neutral FaceHands Thumbsdown

# 524
  • Варна
По темата с обличането искам да се оплача, че не бях слагала чорапогащник от дете , но вчера сложих и все пак кълките ми умряха от студ ( въпреки якето почти до колената) .
До сега зимата не съм правила такива разходки и ми е студено с дънки или с клин, ама и чорапогащника няма да оправи нещата Sad
МРЪН !

Анби, къде е тази анкета за тротоарите да го оплюя аз !

Общи условия

Активация на акаунт