Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 527
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз имах слинг шал с халки. Сравнително малко го ползвах (няколко месеца), защото синът ми беше пухкав докато проходи. Отказах се от слинга, защото и при най-късата разходка ми се схващаше рамото и ме болеше.
След това взех самар на Тед.

# 181
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Има Огромно значение какъв е слингът!
Ако е бил тънък тип перде, каквито до преди няколко години минаваха за слинг с халки в България (не го казвам с лошо и лично към вас, но това си е истината) е съвсем нормално да не може да се носи дълго.
Един тъкан слинг/с халки, с добра плътност, може да се ползва много дълго време дори и с пухкаво дете.
Мисля, че съм споменавала преди тук - синът ми е на две и в момента е над 16 кила. В много случай предпочитам слинг с халки или къс слинг, когато излизаме. Не ми тежи, не се схващам, на него му е удобно.
Важно е да знаеш какво да гледаш, когато избираш.

Памучен е, за сега ок според мен като плътност. Аз я слагам сравнително леко облечена и отгоре съм с яке, което е и върху нея. Удобно ми е, а тя обича също.
Да не и навреди по някакъв начин е по-скоро питането ми
Тъкан или еластичен е? На бебето нищо му няма ако е сложено добре.

P.S. С единият ми слинг нося и 5 годишно на гръб без проблем

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 13:56 от kalei

# 182
Здравейте,
Следя темата с интерес и се опитвам да се ориентирам като цяло в бебешките артикули. Искам да ви попитам, колкото и да е индивидуално, може ли слинг/в последствие раница да замени изцяло покупката на детска количка.

# 183
Зависи от детето предполагам. Ние взехме количка за 1000лева, 2 пъти е ползвана. Само я носим. В количката не иска да седи, направо я мрази. Обича да я носим. Аз лично се прецаках с тая покупка.

# 184
Мерси за отговора. Точно това ми е притеснението - да не купим количка и да не се ползва. Още повече, че сме и с куче, и май бебеносенето ще е по-удачно за нас.

# 185
По-скоро изчакайте с покупката й. Вижте как ще ви върви бебеносенето. По-добре в последствие да се купи, а не като мен, зор да я вземем и да събира прах в коридора (че и място заема😂).

# 186
  • Г. О.
Може ли да ми кажете какъв тип връхно яке трябва да си купя, ако искам да нося детето в слинг? Може би трябва да е един-два номера по-голямо, за да се обгърне бебето под него и да може да се закопчава? Или има такива специални модели?

# 187
Има специални якета с платки с цип, които се свалят и стават на нормални якета. Аз така и не си купих такова специално, обличам детето с полар и дрешки отдолу, взех си широк, мек и дълъг шал, с който го увивам отгоре като одеало при нужда и така ходя, но аз като цяло не разбирам омотаването и навличането на бебетата с безкрайни дрехи и завивки, та сигурно не съм критерий.

# 188
Аз нося с якето ми за бременни. Ако пък е топло, и съм с разкопчано яке или я носи баща й, имам едни огромни вълнени шалове, сгъвам и подпъхвам на раницата. Иначе има якета за бебеносене например http://sgusheni.com/produkt-kategoriya/yaketa/, има и в сайта на Екатрин.

# 189
  • Spain
Може ли да ми кажете какъв тип връхно яке трябва да си купя, ако искам да нося детето в слинг? Може би трябва да е един-два номера по-голямо, за да се обгърне бебето под него и да може да се закопчава? Или има такива специални модели?
. Toчно тези дни гледах якета за бебеносене  https://www.vertbaudet.es/parka-evolutiva-de-embarazo-y-post-emb … leur=6589&t=1
 Намалени са и цената е много добра мисля. Във сайта на "premamá" всички на които пише 3в1са за бебеносене

# 190
  • Плевен
Ако бебето седи в количка е хубаво да имате някаква според мен. Аз първо си купих слинг и после количка, но не съм давала много пари. От време на време ми се искаше ей така да седна да пия едно кафе на спокойствие докато бебето си спи или кротува в количката. Но бебеносенето може напълно да замени количката, да. Таткото не иска да носи, та го е извеждал с количката ( не че и това е правил много често де).

# 191
Моето бебе пък не иска особено да седи вързано вече. Скучно и е май или не знам и аз, ама само се тегли последните 2 седмици. Иначе количката използвам много рядко, даже сега е прибрана, но скоро ще я вадя пак, защото ще започне и да ходи и ми се вижда по-удобно за пускане на бебето на свобода.

# 192
  • Плевен
Аз пък точно обратното мисля че ще е по удобно. С количката хем нея да тикам, хем след него да тичам. А с раницата като се умори мятам на гръб и готово.

# 193
  • София
Количка с баткото и сега с малкия, ползвам само в някои случаи.
-Ако ще ходя до някой супермаркет и ще напазарувам 1 торба храна. Карам я долу в багажника.
-Ако имам голяма пратка в Еконт. Нося бебето в раницата, а пратката в количката.
-Ако ще ходим до далечен парк в София и мисля да прекараме цял ден там. Взимам си и раницата, но количката е, за да спи вътре бебето, пък аз да си почина ако ми е дотежало/станало жега.
-Ако отивам до мола и искам да меря дрехи, а бебето е малко и не седи или ходи. След това просто го вадя от раницата и го слагам на земята...но лежащо бебе не върви.
В другите случаи ползвам само слинг/раница.
Малкото не съм го возила някъде от Ноември, не помня кога точно. Май взех баткото от градина.

# 194
  • Варна
Зависи от идеята на майката за разходки. Аз пролетта и лятото бях много часове навън, вървя много, кърмех, сменях памперс, с първо зимно бебе абсурд ми беше да се престраша без количка, пролетта ме тревожеше слънцето, още нямаше 6 месеца. Синът ни се накъсваше да спи и вкъщи, и в количката, и в раницата по-късно. Щеше да ми е доста изморително по 4 часа с раница отпред и отзад за багаж, с количката ми е доста лежерно. С количката понякога имах късмет да сядам и чета, но често спра ли, се събуждаше. Simple Smile Та количката ми е безценна, през уикендите и почивките в топло време винаги сме из гори и поляни, планини с раницата. Издържал е много дълги преходи и пак основно ги проспиваше в раницата. Simple Smile На лифта се огледа и заспа. Simple Smile Та до майка  и бебе е. На моя близка детето само на ръце иска, но стои и спи в количката. Много добър съвет е да си харесате колички и да купите след раждането, ако със слингът не е ок всеки ден. Но аз предварително бях наясно за себе си, че това няма да е моят вариант: само слинг/раница. Понякога носех и раницата с мен, ако ревне го слагах и бутах количката.

Общи условия

Активация на акаунт