Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 620
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ако може да изчакате малко детето да порасне и да стигне стандарт. Поне на мен Стандарт ми е по-удобна от ФТГ. С колана на ФТГ не си паснахме.
Но на Стандарт е по-твърд колана, малко като кора. На Исара също. Исара е много готина раница, изкушавам се да си взема някоя 😂
Лени има по-бюджетни слингови варианти. На мен ми беше удобен коланът, но презрамките не са толкова устойчиви, като на Тула. Просто, като си носил Тула, после усещаш разликата.
Но има и други. Сега Кавка май навлиза, на мен са ми интерсни.
Бимби също ги хвалят много.
360 е много тъп модел. Знам, че на повечето майки им допада, но като съм я виждала на живо, изглежда странно. Това около краката стои широко и на доста деца краката им висят от един момент.
Аз изпитвам лична непоносимост към загъващата се "възглавница" на врата Joy 
Ерго Адапт е много по-хвалено Simple Smile

# 391
Ергобейби Адапт ми беше супер за първа раница, от два дни съм с Тула ФТГ, и то само заради модела с мрежест гръб, понеже вече ми е много топло с Ергото.

# 392
Omni 360 ми е много по-удобно от Тула ФТГ примерно, бебето ми е 72 см, имам и двете раници.

Омни 360 има дълбока седалка със страхотна подплата около крачетата на бебето, възглавничката за врата осигурява много по-добра упора за главата, когато заспи в сравнение с Тула ФТГ, това са си лично мои наблюдения обаче не ги натрапвам.

Имам и Ергобейби Адапт, която не ми харесва толкова.

Пробвах под наем Лени Ъп, обаче аз съм висока и доста слаба, та нещо ми хлопаше яко.

# 393
Здравейте, момичета.
Вчера на Бебемания пробвах май тай - някакъв украински, който сега почват да внасят. Регулируем и беше 135 лв. като имаше допълнително 10% отстъпка. Допадна ми, но за 1 минута ми е трудно да преценя как ще е при 2 часа носене.
После пробвах Тула FTG. Също ми се стори удобна. Там ми обясниха, че при раниците предимството освен лесното слагане е и в презрамките, които по-добре поемат и разпределят тежестта.
И сега съм в чуденка дали няма да допусна грешка с май тай.
Трудно ми е да се ориентирам при толкова голям избор Blush .
Бебо е на 2 месеца.
Гледах, че на изложението масово носят в раница бебоците. Но мен нещо си ме влече май тая.

Тази Тула ФТГ с вашето бебе ли я пробвахте или с кукла? Не знам кой консултант там на бебемания от щанда на Тула ви е препоръчал раница за бебе на два месеца и ви е убеждавал, че ще е по-удобна. Това е абсурдно.
Вземете си мей тай, регулируем, ще го ползвате, докато бебето стане на 6-7м за раница стандарт. Аз бих постъпила така. Друг е въпроса, че Мей тай презрамките разпределят тежестта на по-голяма площ и с кръстосване, което прави тежестта да не се усеща толкова. Силно против сън, че с презрамки на раница е по-удобно. Защо се носят слингове за големи деца със подходящи връзвания? Тея прекупвачи с тази Тула само гледат да лапат, вече ме дразнят
За мен тула Тфг е пълна смешка, изобщо не ми е удобна, а съм пробвала и носила с почти всичко на пазара.

# 394
Странно, но и за мен исарата, която купих без да наемам или пробвам, се оказа по-удобна от лени и тула. Обаче моята доста е избеляла. Прала съм я само веднъж, но я носих лятото много и слънцето доста я е пекло. Иска ми се сякаш да я продам и да си взема тодлърска, обаче не знам дали  някой ще я иска избеляла.

# 395
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Не всички хора продаващи раници са консултанти. Тула и Ерго в момента имат един основен вносител, който се опитва да наложи марките в България. Доставят на доста магазини за бебешки стоки, болшинството от, които не са консултанти и на места дори може да видите Тула да се продава като "кенгуру". Много от тези представители са били на Бебемания.
Както пишем тук буквално през страница - различни хора, различни предпочитания.
Аз лично не бих сравнявала мех дай презрамки със слинг. Просто не е същото, въпреки че са много сходни.

# 396
kalei, чудесно мнение, както винаги, благодаря за опита, който споделяш в темата, мисля, че си страшно полезна. Честно казано, като си взех Ергото - директно поръчах, без проби, се чудех дали не съм сбъркала, щото нали навсякъде Тула, Тула, Тула, като някаква мантра, едва ли не носилката на носилките. Еми имам сега Тула, както писах преди, не е по-удобна от Ергото, в никакъв случай. Пък за първа раница не бих си и помислила да взема, след като съм имала Ерго. Важно ми е в момента да е лека и проветрива и не съжалявам за покупката си, но съм като mn.nikol, бих дала определено много повече точки на Ергото, отколкото на Тула. Преди Ергото носих 2,5 месеца с еластичен слинг, също ми беше много ОК. Та въпреки моето твърдоглавие, споделям мнението да наемате и пробвате, преди да купувате - различните хора имат различно усещане за удобство, не само спрямо физиката си.

# 397
  • София
Благодаря за отзивите и препоръките Flowers Hibiscus .
Сведох избора до някой от тези:
- май тай Girasol
или
- въпросният украински май тай от памук и същия от лен:

Доста се изкушавам да взема памучния украински (среднат снимка) - двойно по-евтин е, но се чудя предвид, че идва пролет и лято ленът дали не е по-добър избор и 2. презрамките дали са ок (при Гирасол са като на раница по-скоро, а при украинския по-широк плат).

# 398
Мисля, че Girasol-а ще е най-удобен с тия презрамки. Поне на мен са ми.
Ленът би трябвало да е проветлив, но като,че ли е важно да се съобразява най-вече обличането на бебето и носещия, без излишни дрехи, особено бебчо,топли се от тялото на мама/татко. Аз му хванах цаката след 1-2 претопляния (срам, не спам, опитът учи) 😂

# 399
Кактус, какъв срам, аз моето го бях докарала до диария и дехидратация от една разходка, а не съм от навличащите по принцип. Учим се в крачка, особено с първото дете, какво да се прави.

# 400
Според мен също мей тай с лен ще е по-добър вариант. Въпреки, че и памучният ще е ок, все пак в най-големите жеги няма да се разхождате. Няма да правиш кръстосване на дупето с плат, за да става трипластово, а ще кръстосаш опашките само под дупето и така ще има само един пласт.
Калей, гледах снимки от Бебеманията и щанда на тула и ерго, консултанти са си. Както и да е, но явно зашумят ли парите, принципите остават на заден план.

# 401
Какво мислите за варианта да се ушие мей тай (за раница не намирам хубави катарами, на които да вярвам). Иска ми се нещо с ме колан и по-проветриво, че с тулата нещо започваме да не се разбираме...и на мен почна да ми се криви колана, пък и лятото много топли. Какъв плат избера, лен или нещо друго и разумно ли е да се сложи мрежа, много добре зашита и стабилна, или не?

# 402
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Може да се ушие разбира се, само трябва да се имат предвид определени неща - какъв точно да е плата (не всеки става), колко слоя трябва да се ползват, как да се направи обезопасяващият шев и т.н.
 Аз от години се каня да си ушия Онбухимо, но продължавам да се туткам...
Има една чудесна група DIY Babywearing, в която всичко е подробно описано.

# 403
# 404
Здравейте момичета, отскоро ви следя, преди това следях с интерес и по групите. Прегледах доста ранички и слингове, но съм в малко чудене та се надявам за съвети Simple Smile Попадна ми страхона раничка от слингов плат на Тула обаче стандарт. Имам намерение да я позлвам след 6-7 месец. Та много се чудя какво да си взема да запълня времето до нея. Зверкинята ми ще се роди баш по жегите - края на юли началото на август. Разбира  се нямам намерение да се носим в най- големия топлик. Първоначално мислих за еластичен слинг ала колкото и да разглеждах дори и чистия памучен плат ми се вижда дебел. Мислих си за ергобейби аура слинга видя ми се най-тънък. Тъканните слингове нещо се съмнявам ,че ще успея да се справя с връзването. Регулируемите ранички  колкото и да ги дават за новородено пак трябва да е на поне 3 месеца детето. Та съм в много чудене каква ротация да си измисля. Да, най- удачния вариант е като се роди детето и да ходя до някоя библиотека, ала  ми се ще за първите месеци да имам нещо под ръка. Като знам каква лудница ще ми е в началото  сякаш ми се ще да се подсигуря с нещо ^^

А това ми е раничката 

Общи условия

Активация на акаунт