Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 55 075
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Исара нямат реплики. Марките, на който правят ментета са: Ергобейби, Беко, Мандука и то главно на базовите и по-стари модели. Никога на тодлър размерите.

# 496
Момичета, някоя от вас да е приучила бебето си да го носи, ако то в началото не е искало и как го направихте? Моя бебко е на 3 месеца, пробвах и в слинг и в мей тай да го нося, но не му харесва да е притиснат, бута ме с ръчички и започва да се извива. Оставям го за седвица-две и после пак пробвам, но положението е същото. Той като цяло не обича много да го носят на ръце. Чудя се дали това е период или няма мисъл да го мъча.

И също исках да ви попитам каква е разликата в мей тая и ергономичната раница освен в презрамките? Седялката ми изглежда еднаква и се чудех защо едното е ок за малко бебе, а другото не.

# 497
Дара, а ти защо искаш да го научиш да го носиш? При нас пък е обратното, само на ръце иска и то права, но в слинг не. Пробвах няколко пъти, много реве. Чакам да стане с размери, подходящи за ергономична раница, а и все още проучвам моделите, защото съм много боса в това нещо. Но аз ще се постарая да я науча, защото на ръце нищо не мога да свърша....

# 498
  • София
Как пробваш? Първите минути след слагането май повечето мрънкат и недоволстват, но като тръгнеш да се движиш, се успокояват.

# 499
Дара 30, аз съм писла и преди, че дъщеря ми я приучих, като запогбах да я нося на ръце, обърната към мен със свити крачета, каквато е ергономичната позиция в слинг. Не позволявах на никого да я носи  да гледа напред и леко полеко свикна, та послв трудно излизаше от раницата.
Разликата при мей тай е в това, че платката е направо седалка на бебето, а презрамките се кръстосват при дупето на бебето и гръбчето, като му осигуряват допълнителна опора и запазват С извивката. Мей тай е озцяло слингова носилка, а за да е подходяща за малки бебета е необходимо да бъдат регулируеми мей тай, а не стандартни, за да може да се настрои така, че да оъговаря на разкрача на бебето.
аДриим, да, с приучаването би си улеснила ежедневието, страхотно е да можеш да прегръщаш съкровището и все пак да можеш да отидеш до 00 или да хапнеш Simple Smile Колко е голямо бебчето ти?

# 500
Моята дъщеря по абсолютно същият начин я приучих да си стои в раницата без да мрънка.
Държах я обърната към мен в поза жабка, постоянно така я носех.

С бебето в раницата ли ходите до 00 Grinning

# 501
  • София
Момичета, някоя от вас да е приучила бебето си да го носи, ако то в началото не е искало и как го направихте? Моя бебко е на 3 месеца, пробвах и в слинг и в мей тай да го нося, но не му харесва да е притиснат, бута ме с ръчички и започва да се извива. Оставям го за седвица-две и после пак пробвам, но положението е същото. Той като цяло не обича много да го носят на ръце. Чудя се дали това е период или няма мисъл да го мъча.

И също исках да ви попитам каква е разликата в мей тая и ергономичната раница освен в презрамките? Седялката ми изглежда еднаква и се чудех защо едното е ок за малко бебе, а другото не.

Моето бебе също откача като я сложа в слинг. Започва да се бута, не издържа да й е тясно точно какъо го описваш. Вече мога да я нося в раница, но положението е същото. Там не е притисната, но не е достатъчно висока, за да може свободно да си върти главата и да гледа, съответно пак не й харесва. Навън се държи една идея по-добре, но пак с мноооооого рев заспива в нея. Ходих и при консултант, но нещата са си същите. Надявам се като порасне още малко и започне добре да вижда над раницата да е по-спокойна. Иначе и тя имаше период, в който не обичаше да я носят и
дълго, само легнала и да те гледа в очитеи да си играе. Но от седмица-две нещата се промениха и започна да иска да я разнасяме.

# 502

Там не е притисната, но не е достатъчно висока, за да може свободно да си върти главата и да гледа, съответно пак не й харесва. Навън се държи една идея по-добре, но пак с мноооооого рев заспива в нея. Ходих и при консултант, но нещата са си същите. Надявам се като порасне още малко и започне добре да вижда над раницата да е по-спокойна. Иначе и тя имаше период, в който не обичаше да я носят и
дълго, само легнала и да те гледа в очитеи да си играе. Но от седмица-две нещата се промениха и започна да иска да я разнасяме.

Това ми звучи като неправилно регулирана раница или раница, която е прекалено голяма а вашето дете

# 503
aDream, иска ми се да го нося, защото ми изглежда много удобно хем да сме заедно, хем да мога да си свърша някоя друга работа, на разходка с количка също е ок, но ми се струва, че с раничка ще имам повече свобода, пък и не на последно място заради връзката.

Zazu, няма успокояване, колкото повече стои вързан, толкова повече се изнервя. Обикалям из стаите, подрусвам, но не работи. И навън съм излизала, евентуално да му стане интересно като разглежда, но сме се прибирали скорострелно с рев.

Иначе и аз така на ръце го нося с лице към мен като придържам дупето все едно е в раничка, ужким да свиква, но той и така протестира. Явно просто не обича да бъде носен. Не знам дали това е защото е още малък и с времето ще му стане интересно да разглежда света и от тази позиция или си е просто характер.

Moodie, а твоята бебка колко е голяма?

# 504
  • София
Не знам дали ви се похвалих, но си взех рап тай Girasol след много мъдрене.
Просто си го харесах някак и реших, че това е моята бебеносилка. Излизахме вече два пъти с него. Заспива на около 10-тата минута и си откарва 2-3 часов сън.
За щъкане насам-натам, където не е удобно да разнасяме количката, върши чудна работа.
Реших, че искам да си го имам, а ако спре да ми върши работа в един момент, просто ще го продам и така Blush.

# 505
Зазу,
Честито и да се носите много и с радост 😆 носилката изглежда супееер 💛

Дара, едва ли е от възрастта, моята щерка я носим буквално от новородена, от момента, в който се прибрахме от родилното. Никога не е ревала, обича да бъде носена.
Да не би да му е горещо на детето или твърде стегнато? Пробвала ли си да го гушнеш в тази поза на голо, да има контакт кожа в кожа?

# 506
Моето бебе седи час и се изнервя и започва да бута, а я нося от съвсем мъничка. Вече не я нося, защото се схванах много и съм количко-бутаща вече, но тя е много доволна в количката, нищо че почти не е возена в нея.

# 507
  • София
Dara_30 преди два дни направи 3 месеца.

# 508
  • София
Скрит текст:

Там не е притисната, но не е достатъчно висока, за да може свободно да си върти главата и да гледа, съответно пак не й харесва. Навън се държи една идея по-добре, но пак с мноооооого рев заспива в нея. Ходих и при консултант, но нещата са си същите. Надявам се като порасне още малко и започне добре да вижда над раницата да е по-спокойна. Иначе и тя имаше период, в който не обичаше да я носят и

Това ми звучи като неправилно регулирана раница или раница, която е прекалено голяма а вашето дете

Да, реално раницата е голяма, платката може да се регулира, но не и височината. Дъщеря ми носи каишки на Павлик, които я държат в ергономична поза така или иначе. Исках да проверя дали проблемът е в това колко притисната се чувства в слинга, но явно не е само това, а и желанието цялата глава да е свободна.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 01:54 от AnMary

# 509
Да, реално раницата е голяма, платката може да се регулира, но не и височината. Дъщеря ми носи каишки на Павлик, които я държат в ергономична поза така или иначе. Исках да проверя дали проблемът е в това колко притисната се чувства в слинга, но явно не е само това, а и желанието цялата глава да е свободна.

Тази комбинация никак не ми звучи добре. Каква е раницата ? Регулираща се само на широчина ми звучи малко съмнително. Ако й е голяма, това, че каишките я държат в една поза, а раницата напъва в друга, може да й причинява дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт