Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 55 061
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, много се извинявам, че ще пусна линк, но някъде попаднах на него https://do-mama.bg/ergonomichni-ranici/reguliruemi-ergo-ranici/e … i-bejova-monogram , мислите ли, че си струват и имате ли мнение?
За пръв път ги виждам тези, знам, че Тулата са най-добрите, но пък и цената им е добра Wink , а за втора ръка все пак знаем ли кой и как е ползвана... И аз гледам, де...но друго си е новичкото.
За първи път ги виждам. Честно казано изглеждат ми слабо подплатени презрамките. Друго не мога да преценя по снимките.
Няма такова нещо като най-добри раници. И Тула не са универсални и не пасват на всеки, просто са по-голяма компания и са по-разпространени.

# 556
  • София
Дебели да, но не са широки като на рап тая, а на мен те са ми по-удобни.
Имаше 10% отстъпка. Ако не греша може и да края на май да е валидно.
Трябва да потърся кода, ако имаш интерес.

# 557
За мен примерно прехвалената Тула не се оказа удачен вариант.
Ползвам си ергобейбито и то 360 ( точно него много майки не одобряват, умалявала много бързо и т.н., но седалката е супер дълбока и много подплатена, бебока се чувства супер добре вътре във всички пози, а е цели 75 см,9 кг на 8 месеца,  не усещам никаква тежест, страхотен падинг и лумбален съпорт има).
 Тула ФТГ си седи в гардероба неизползвана.

Та подкрепям горното мнение, че няма такова нещо като най-добра раница, индивидуално е за всеки.

# 558
Продаваш ли Тулата? Hug

# 559
Засега не я продавам, с мрежест панел е и лятото като стане жегичка най-вероятно ще я ползвам.

# 560
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Коалабейби организират тест на LennyUp

Срещи:
Кърджали 11.05
Пловдив 12.05
Казанлък 25.05

# 561
  • Г. О.
Здравейте. Имам няколко въпроса към вас:
- Колко часа мога да нося бебето си (на месец и половина) в носилка, тип май тай? Схваща ли се от дългото носене в една поза?
- Как трябва да е облечено бебето, когато навън е топло (а и слингът допълнително му държи топло)? По-леко от мен ли да е облечено или като мен?
- Как да реша проблема с липсата на място за носене на личните документи и телефон, при използване на слинг?
   Надявам се да ми отговорите, ще съм много благодарна:)

# 562
  • София, България
Някоя ползвала ли е Kaya Тай? Simple Smile имате ли някакви впечатления? Като качество как са? Подходяща ли е за лятото?

# 563
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
 - Ако е поставено добре и нямате оплаквания (нито вие, нито бебето), може да носите и цял ден
 - По-леко трябва да е облечено
 - Аз съм си ушила чанта за кръст. Популярна опция за т. нар. Дисаги от този тип:

Скрит текст:

# 564
Момичета, в китайския виждам много модели слингове - дали са подходящи за новородено? 🙄
https://m.de.aliexpress.com/item/32824982253.html?pid=808_0003_0 … H8xQ1557310963869

# 565
Тук ме посъветваха да си нося нещата в раница на гърба и като нямам връхна дреха, или пък имам, но е тъничка ми е много удобно. Със зимните якета хич не ми беше удобно с каквато и да е чанта.

# 566
Аз от Алиекспрес нямам една читава покупка. Пък и на тая цена ме съмнява материята да е читава.

И аз съм си пригодила една малка раница за вещите. Винаги е по-тънко облечена в слинга, иначе се запарва от тялото на носещия и се претопля.

# 567
  • Велико Търново
Моето бебче е на 6м. Първоналачно я носих в слинг Caboo, но не много активно. Сега наех Тула ФТГ, която ни е много добре, бързо се слага. На бебеносеща среща пробвах за малко Лени Ъп, разликата в колана е голяма. Утре трябва да връщам Тулата и съм в голяма чуденка какво да правя. Мисля да наема и едно Лени за 2 седмици и после да реша какво да купя. На Тулата ме спира твърдия колан, на Ленито плътния плат. За Тула втора ръка четох, че е по-добре стандарт пред фтг. Не знам дали същото се отнася и за Лени. Притеснявам се да купя втора ръка, да не би да е повреден колана. Новите пък са 300 лв.
Чудя си се...

# 568
Е лесно се вижда дали е прецакан колана. Преглед и тест и си преценявате. Моята Исара е втора ръка, имам и Лени втора ръка. Исарата я взех почти нова - да е ползвана 5 пъти макс, а цената беше супер.

# 569
  • Варна
Сега попаднах на тази статия от Рошаво за тестване на раници с мрежест панел:
https://blog.roshavo.com/mrejesti-ranici-mesh/
Ние сме с Тула стандарт с мрежа, няма как да знам по-комфортна ли е за детето, контактът кожа в кожа си загрява, но лично ние сме доволни, интересно ми беше да прочета. На мен стандартните Тула и Лени са ми по-удобни, Лени отпадна заради плътните платове, иначе ми допадна кройката на стандарта. Твърдият колан си загрява, но сякаш тежестта по-добре се разпределя с него за мен лично. Когато носим с раница сме все с мъжа ми и единият е с детето, другият носи багажа на всички в раница.
Пробвала съм Кая, друг модел(Ейва), платът беше страхотен за лятото, тесни презрамки, мек колан, но платът се врязваше в крачетата, нещо което не се случваше с други раници, сякаш тежестта я чувствах повече. И това ни отказа.

Общи условия

Активация на акаунт