Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 526
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • Г. О.
А през лятото поради топлината как се чувствате, носейки бебето със слинга?

# 196
Имало е периоди, в които по седмица не съм излизала с количката или с раницата, но не мога да си представя живота само с едно от тях. Лятото количката е супер за по цял ден навън - буташ багажа, можеш спокойно да седнеш, зимата в много заледено време се подпираш на нея... Раницата е супер за разходка в планината, на бързо в магазина, консултация, до гаража и на гости без асансьор 😆 И най-вече за успокоение и приспиване - там е незаменима.

Дописвам: лятото имах Caboo, но ни беше ужасно топло и го ползвах само по хладно. Знам, че не е най-доброто за лятото, но бебето все е лепнато и според мен с всичко е жега. Но на моя в количката му харесваше и сме прекарвали по 6-7-8-9 часа на вън, което не бих могла да направя със слинг.

# 197
  • София
И двете ми деца са родени декември.
С първото ползвах количка само в парка зад блока. Второто не беше помирисвало количка някъде до 4 месечно, само го носех със слинг. Даже не я бях сглобила, бебешкия кош седеше в мазето и с мъжа ми ни мързеше да го качим.
Не съм усещала липсата и, а аз не съм шофьор, да кажеш, че го мушках в столчето и бръм с колата.
Той беше доста тежък за възрастта си по едно време. На 2м. стана 7кг, но после постепенно забави и на годинка е нормален-9.500 .
Лятото не ми беше комфортно с тъкан слинг, дразнеше ме и се изнорявах да връзвам. Носех в раница.
Удобен вариант за тогава е са Кънекта и Интегра, макар че и те си имат кусури. Но се усеща голяма разлика в колана-те нямат, само ремък е там и е много проветриво.
Презрамките не са дебели. Удобни са, но трябва да ги доизмислят, нещо да направят и да не се изместват към врата.

На повечето родители им е по-добре с тъкан слинг лятото, вместо с раница. Просто аз съм нервак и при мен не важат общите правила Satisfied

# 198
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Обичам слингове през лятото, къси и с някой по-проветлив бленд (бамбук, вълна, рами) и за малко и за голямо бебе Grinning
През големите жеги съм носила и с Тула Коуст (с мрежа на панела) и според мен с мрежа някакси влиза повече въздух между теб и детето (въпреки че при мен може и да е чист плацебо ефект).
Слингова раница също е ок.
Съгласна съм, че Кънекта/Интегра е супер вариант за лятото, но те реално не са точно раница, а по-скоро хибриден Мех дай и не носенето с тях се усеща много по-различно.

# 199
  • Варна
Ние за лятото бяхме пробвали Kaya Eywa бамбук, понеже е с мек колан и много приятен плат, доста комфортно беше, но когато сравнихме тежестта повече я усещахме с мекия колан, отколкото с твърд. Взехме си Tula Coast с панел с мрежа:

Много ни е комфортно и на двамата с нея, под колана и между нас с детето в големите горещини голямо потене пада, но от всичко опитано тя ни е фаворит за топло време и по принцип. Ние носим в нея всички сезони без зима, зимата не носим в раница, не сме екипирани с яке.

# 200
Тази Тула изглежда страхотно, сега ме вкара в размисъл дали да купувам и такава. По темата - количката я ползвам много рядко, но мисля, че с порастването на бебето, през лятото ще карам основно с нея, тъй като планирам да изкарвам по цял ден навън в парковете, не е удобно да се пълни раница с играчки, храна и какво ли не още и да се разнася в жегите.

# 201
  • В сърцето на любимия човек
Аз също съм ползвала по равно раница/слинг и количка. През топлите месеци, когато по цял ден сме били навън количката ми е била много важна. Раницата ползвам за ходене до близките магазини, вкъщи за приспиване (напоследък баткото пак заспива на обяд само в раницата) и когато съм пътувала с градски транспорт. Иначе винаги я нося в багажника на количкат, защото не се знае кога ще потрябва.

# 202
Аз пробвах около годинка като беше само с раница,но никак не се получи. Основно, защото количката ми носи багажа и не се налага да се отваря като магаре. Излизам и с двете или само с раницата ако сме близо.

# 203
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
При мен само едно от три деца се возеше в количка с удоволствие, но дори и тогава в един момент ми писна цялата хамалогия с количката и минах изцяло на носене.
Малкия в общи линии съм го слагала в количка само за снимка.
А като проходят, въобще не ми беше удобно хем да бутам количка, хем да пазя багажа, хем дете/деца да гоня...

# 204
  • София
Ако нося, багажът ми е доста малко. Имам малка раница от Декатлон. В нея има портмоне, ключове, телефон, бутилка с вода или многократна чаша, 1 памперс, пакет мокри кърпички, пакет сухи. Това е.
С количка влача повече.Е, товарила съм се и, като кон, но това е обичайният багаж. По някой път може да сложа и пликче с плодове или домашни бисквити за бебето.

# 205
  • В сърцето на любимия човек
С бебе е едно, с проходило (тодлър) влаченето на кофички, топки, сапунени балони, тротинетка, колички и неизменните ценности на връщане (листа, кестени, камъчета) са почти задължителни. За тях се носи отделна текстилна торба, която или трябва да нося на рамо и да бутам тротинетката + детето на гръб или да набутам всичко в багажника на количката. Много пъти съм бутала количката с багажа, а детето е било в раницата, но не ми е пречило да бутам и количка.

# 206
  • Germany
Здравейте мами,
Моето бебче е на 4 месеца , много обича да го носят на ръце. Наша приятелка ни каза да не си взимаме слинг защото ни е купила за подарък, но тъй като живеем в германия тя ни га прати малко по-късно  та дойде преди 3 седмици. Малкия не го хареса ( мисля ,че го сложих правилно), скъса се да реве. Направихме още няколко опита - пак нищо. Тези дни реших да пробвам и с раничка - пак рев , ритници и тупаници.  Не знам какво да правя. Има ли начин да го свикна да седи или съм изпуснала периода

# 207
Здравейте мами,
Моето бебче е на 4 месеца , много обича да го носят на ръце. Наша приятелка ни каза да не си взимаме слинг защото ни е купила за подарък, но тъй като живеем в германия тя ни га прати малко по-късно  та дойде преди 3 седмици. Малкия не го хареса ( мисля ,че го сложих правилно), скъса се да реве. Направихме още няколко опита - пак нищо. Тези дни реших да пробвам и с раничка - пак рев , ритници и тупаници.  Не знам какво да правя. Има ли начин да го свикна да седи или съм изпуснала периода
Когато държите бебето на ръце то към вас ли е обърнато или напред? Ако сте го свикнали да гледа само напред, то е редно да започнете да го свиквате да гледа към вас, а света да оглежда встрани. Дъщеря ми така свикна да я слагам в раница. Опитайте да го гушкате с лице към вас и с ръка да му направите седалка под дупете, подобно на позата, която заема в ерго-раницата. С повече упоритост и търпение, мисля, че ще се получи. Успех

# 208
Здравейте, имам едно въпросче
Този модел на Инфантино, пише че е като ергономична раница, така ли е наистина

[/list]

# 209
    • София
    Не е кенгуро, но често това не е достатъчно. Трябва да проверите колко е широка платката. Често марките, които не са с много добри традиции в производството на раници, ги правят страшно умалени и реално не могат да се ползват. Презрамките също са тънки, ще тежи с тях.   На тази редовно се хвърлят майките, заради качулката(ще речеш, че ушите са нещо невероятно), а не гледат спецификациите.

Общи условия

Активация на акаунт