Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 620
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
  • Плевен
Кенгуру си е. Макар да са опитали да го наподобят на ергономична раница, гърба изглежда твърд. Не ви го препоръчвам. На каква възраст е бебето ви?

# 376
  • София
Чак кенгуру не е , но вероятно платката и е умалена. Презрамките са тънки и вероятно ще тежи доста.
Ако ви харесва този външен вид- наподобява Тула, а те са си хубави раници. Много често продават ползвани по групите, има си и сайтове на вносителите, в които са нови.
Моделът зависи и от това, на колко е бебето.

# 377
  • София
Здравейте, момичета.
Вчера на Бебемания пробвах май тай - някакъв украински, който сега почват да внасят. Регулируем и беше 135 лв. като имаше допълнително 10% отстъпка. Допадна ми, но за 1 минута ми е трудно да преценя как ще е при 2 часа носене.
После пробвах Тула FTG. Също ми се стори удобна. Там ми обясниха, че при раниците предимството освен лесното слагане е и в презрамките, които по-добре поемат и разпределят тежестта.
И сега съм в чуденка дали няма да допусна грешка с май тай.
Трудно ми е да се ориентирам при толкова голям избор Blush .
Бебо е на 2 месеца.
Гледах, че на изложението масово носят в раница бебоците. Но мен нещо си ме влече май тая.

# 378
  • София
Толкова малко бебе няма как да се носи в раница. Най-рано от 4м и то в регулируема такава и пак не е сигурно, че ще стане, ако бебето върви дребно.

# 379
Май тая е страхотна носилка и честно казано понякога по-лесно си регулирам него от раницата. Тъй, че мисля, че няма да сбъркаш. Пък като порасне бебо, тогава раница 😉

# 380
  • София
Благодаря ви!

# 381
Допадна ми, но за 1 минута ми е трудно да преценя как ще е при 2 часа носене.
Затова е най-добре да се наеме, наистина за едно слагане не може да се усети носилката при всякакви условия.
Иначе ако искаш да носиш от сега по-добре май тая, когато ти стане неудобен го продаваш и си взимаш раница. Ако можеш да изчакаш няколко месеца може направо раница.

# 382
Момичета, моля за съвет! Поръчах си ергобейби омни 360, заради уж повечето функции,  после като прочетох малко разбрах, че въобще не е добър вариант, така че утре ще я върна. Бебето ми е на 6 месеца - 8 500 кг, 64 см. И се чудя сега каква раница да си взема Тула и Лени ми харесват, поне от прочетеното в темите най-добри отзиви, обаче Тула ФТГ или Стандарт, май е малка още за Стандарт, а я описват като по-удобна за носене, може би за нея ще трябва да пораснем на височина още малко.  И ако може за Лени да ориентирате за различните модели, защото там въобще не знам. Тъпото е , че в Германия в нашия град няма къде да отида да ги пробвам ....

# 383
Аз когато избирах раници, се обадих на консултант по телефона. Дамата ме разпита много подробно - ръст, телосложение, за бебето, климата и т.н. и съответно ми препоръча 2 модела. Мисля, че и това все пак е някакъв вариант вместо покупка съвсем "на сляпо".

# 384
Esvelda, регулируемият модел на Лени е Лени ъп, той е подобен на ФТГ, можеш да го носиш от сега. Другият им вариант, който не се регулира е станадартна бейби размер. Станадртните Лени и Тула  ще са големи за момента. За мен наистина стандартните размери бяха малко по-удобни от регулируемите (конкретно на тези две марки), бебето ми беше доста тежко и определено усетих разликата. Просто когато платката е цяла има малко по-добра поддръжка.
А дали Тула или Лени вече е много субективно. Тула са с твърд колан, а Лени с мек. Слинговите Тули са доста скъпи, докато Лени са по-достъпни, те не ползват канвас изобщо. Лени има опасност да е голяма за много слаби жени. На Тула ФТГ пък има вероятност да се получи огъване на колана, което не е много приятно.

# 385
на
Кенгуру си е. Макар да са опитали да го наподобят на ергономична раница, гърба изглежда твърд. Не ви го препоръчвам. На каква възраст е бебето ви?
На 4++, 63см, 6,400кг. Искаше ми се да успея да открия нещо по бюджетно. Но явно няма такова 😁

# 386
Бюджетно има, втора ръка, но качествена раница 😉

Аз от скоро имам Лени, имам и Исара. Предпочитам обаче Исарата,ако трябва да ги сравнявам. На Лени не са ми удобни презрамките. Пред дилема Тула или Лени, бих избрала Тула, но съм си свикнала на твърдия колан.

# 387
Долу горе от кой месец започва да се използва стандартен размер, чудих се тъй кАто имам май тай слинг, дали не е по разумно да изчАкам докато стане време за стандартен размер и до тогава да я нося със слинга. Защо се предпочита да е слингова раницата? Какви са предимствата? А с Лени уп могат ли да се носят децата и на гърба не ми стана ясно.

# 388
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Най-общо казано - от около 70см, което в повечето случай се пада към 6ти месец.

Раница от слинг е много по-проветрива и мека. В зависимост от самият слинг, обикновено избелява по-трудно.

# 389
  • Плевен
Втора ръка може да се намери по бюджетен вариант. Вижте в групите във фейсбук. Също така рошаво и коала бейби предлагат варианти на изплащане. Имайте впредвид, че сте за регулируема раница, а не стандартен размер.

Общи условия

Активация на акаунт