1 юЛи-ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО

• 36 871
  • 640
  •   1
Отговори
# 540
Бравос бе Зайо!!!Значи сме комшии аз съм четирите блока на трамвайната спирка.

# 541
Да ви кажа как стоят нещата с лепенето. Трябва да имаш разрешение от общината - пак става с молба до кмета или за яслите - отдел здравеопазване, градините - отд образование, ужас. Ако в града /както е в Пл/ има ощинска фирма, стопанистваща местата за афиши - се обръщате към нея - не с молба - плаща се на бройка. Тук е 25ст на бройка + 1 лев на ден за престой - тоест за 50 афишни колони ще ни излезе 18-19 лева.  Аз обаче се чудя дали изобщо да искам разрешение за разлепване по другите места - ясли, кухни, градини, дървета, кафета, магазини...Ако си платим афишните едва ли ще ни правят проблем за останалите newsm78

Аз успях да намеря да ни направят 500бр А 3 двуцветно за 45лева, голямо тичане насам-натам, но си струваше! За градския транспорт ще сме с черно-бели А4. Кой питаще за това - иска се разрешение от шефа на фирмата, не помня в Сф как и беше името! Тук ни разрешиха с уговорката името на кмета да не е вписано, защото фирмата е и общинска...Политика, кво да праиш...

# 542
  • София
Специално за Люлин, гарантирам 99%, че ако се налага още утре ще взема разрешение от отдел Просвета, за лепене в ДГ, ясли, кухни и др. Но струва ли си? Защо трябва да плащаме за залепените обяви при положение, че никой не плаща.

# 543
Пуснала съм темичка за протеста на

http://svatba.noxart.com/, където бъдещите булки явно не се интересуват от темата:( Или си мислят, че докато те отимат деца...

http://radioatlantic.net/forum/, от където чакам на лично отговор, дали е интересна и подходяща тема за 30.06.2006...

Студентките ги няма никакви, защото или са заровили глави в учебниците, или са се прибрали по родните места и кръстосват улиците, или също не се интересуват от темата...

# 544
Joy Тамън бях почнала да пиша, че който желае може да вземе плакат за ксерокопиране от мен! Имам (благодарение на брат ми за което му благодаря горещо) и копия в които са вписани и началото и края на протеста (човека си игра да изтрие точките и да сложи " пред президентството и край в 12 часа пред парламента" вместо да си легне ). Тъй, че казвай къде и кога да се видим! Grinning
Аз сега отивам да търся малко по-евтин ксерокс в квартала, че си ...

Адарче моля да ми изпратиш този файл с написаните неща. Тамън и аз бях се засилила да трия точките. salai@abv.bg ми е майла.

# 545
Ето това е окончателния текст на страницата за качване на снимки. Ако няма възражения довечера ще пусна анкета и линк към него тук във форума. Ще направя и малко подобрения но по късно. Дерзайте и разпространявайте линка навсякъде.

Колкото до обобщението на протестите за сега имам инфо за Варна.
Des-Qna_Pleven - пищи моля те на лични каде и отколко ще е вашия протест. Умолявам и Бургас и другите градове да го сторят за да напиша инфото да съберем всичко на едно място.

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 18:10 от salai

# 546
Салай, в Пловдив протеста ще бъде от 10 до 12 часа. Шествието тръгва от площат Съединение, минава по главната и приключва на площад Централен. Вече имаме разрешение от кмета, въпреки, че аз като порядъчен заплес днес след срещата с него забравих да го взема. Утре ще пратя мъжо.

Довечера можете да гледате новините на Евроком Пловдив. На срещата с кмета Чомаков имаше медии и предполагам, че ще излъчат материал. Бяхме аз, Коала и Lss. Кармен Мери и Зла вещица също бяха, но останаха отвън с децата.

# 547
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте дами!
Аз ще лепя па ако ще да ме арестуват с детето! Голям майтап ще е в ареста майка с дете Mr. Green
 Сега по същество: намерих най-евтиния ксерокс в квартала- 4 ст. на копие, и направих общо 350 копия. По 150 от едните, 150 от другите и 50 без мястото само с точки.
 Взех си лепило за тапети- 1кг струва 2,70 (май), но е за 8 литра вода Shocked така, че ако някой няма мога да му дам - да свирка! Да се има предвид, че трябва да седи 24 часа преди да се ползва, аз вече съм направила малко.
 Взех си и скоч и фулмастри (с маркер тези дето са за надписване не става)
 Освен това дадох общо 50 копия за мъжа на Luzie да лепи (тя ще ми пише допълнително къде), още 10 на един приятел и няколко раздадох из някои магазини да ги сложат по витрините.
 Утре стига да не се сипе порой почвам с лепенето.

Joy Тамън бях почнала да пиша, че който желае може да вземе плакат за ксерокопиране от мен! Имам (благодарение на брат ми за което му благодаря горещо) и копия в които са вписани и началото и края на протеста (човека си игра да изтрие точките и да сложи " пред президентството и край в 12 часа пред парламента" вместо да си легне ). Тъй, че казвай къде и кога да се видим! Grinning
Аз сега отивам да търся малко по-евтин ксерокс в квартала, че си ...

Адарче моля да ми изпратиш този файл с написаните неща. Тамън и аз бях се засилила да трия точките. salai@abv.bg ми е майла.
Ами ще се пробвам, ако ги намеря. Иначе ще помоля брат ми да ти ги прати по късно.

Сега за сега май е това. newsm78

# 548
Мацки, много сте изписали, бре #Crazy Докато ви прочета 1 час мина Laughing

Сега да дам отчет. Днес се видяхме с движението на майките, зачатие, БАОО и още няколко организации. Решихме да направим обща платформа и да сме заедно на протеста. В нашите искания ще включим още някои неща /като е готов одобрен текста ще го пусна/, днес нямах възможност да го оформя. Мисля, че този път на управляващите ще им светим маслото с хъса, който забелязах днес у всички на срещата. Май ще падат глави Joy

Утре имаме среща с дамата от парламента, която иска да лобира за нас, да видим какво ще стане. На срещата ще ходим със Салай, Писна ми и евентуално Насинда. Ако има още някой желаещ да свирка, макар че не виждам причина да й се изсипем всичките в кабинета. В крайна сметка това е само първа среща, нека видим нещата как са и ако има движение напред ще имаме чести възможности да се виждаме с въпросната дама.

Днес на срещата взехме решение да оформим исканията си, всяка организация поотделно и да си ги разменим по мейлите, да огледаме всичко и да видим всички ли сме съгласни с всичко. В понеделник имаме още 1 среща, за да оформим докрай писмата и се започва разпращането на писмата, така че да знаете всички, които ми писахте на лични, че другата седмица ще ви спретна стройна програмка bowuu Laughing

На протеста всяка организация ще има представител, който ще отговаря за исканията на съответната организация. Имаше идея за ПР, който да говори от името на всички, но не виждам кой ще се наеме, предвид опита от последния протест. На 4-5 мами ни излязоха мазоли на устите от толкова приказки #Crazy

Идеята за балона се прие единодушно, както и идеята за снимките, благодаря за хубавите предложения, момичета  bouquet

Писна ми, за 10 000 долара се навивам и аз за трето веднага Laughing Че и за четвърто Joy Може пък пак накуп да дойдат #Crazy

# 549
Мацки, много сте изписали, бре #Crazy Докато ви прочета 1 час мина Laughing

Сега да дам отчет. Днес се видяхме с движението на майките, зачатие, БАОО и още няколко организации. Решихме да направим обща платформа и да сме заедно на протеста. В нашите искания ще включим още някои неща /като е готов одобрен текста ще го пусна/, днес нямах възможност да го оформя. Мисля, че този път на управляващите ще им светим маслото с хъса, който забелязах днес у всички на срещата. Май ще падат глави Joy

мАЛКО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ САМО ЗА ТОВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ИЗВЕДНЪЖ С НОВА И ДОСТА ДОПЪЛНЕНА ПЛАТФОРМА...КАКВО СТАВА ТОГАВА С ПОДПИСИТЕ НА ВСИЧКИ ДОСЕГА И ТЕ ЩЕ СЕ ВОДЯТ ЛИ КАТО ОДОБРИТЕЛНИ И ЗА НОВИТЕ НЕЩА?!

аКО ЩЕ ИМА НОВИ ИСКАНИЯ АЗ ДЪРЖА МНОГО ЗА ТОВА  УСЛОВИЕТО ЗА 6 МЕСЕЧНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ДА СЕ ПРОМЕНИ - ДА СЕ ИЗИСКВАТ 6 МЕСЕЦА ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА, НО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ И НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИ ЕДИН И СЪЩ РАБОТОДАТЕЛ, КАКТО И НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОЧНО ПРЕДИ САМАТА БРЕМЕННОСТ - ТАКА СЕ УДОВЛЕТВОРЯВАТ ИСКАНИЯТА НА ЖЕНИТЕ СЪС СВОБ ПРОФЕСИИ И ЧЕСТО СМЕНЯЩИТЕ РАБОТАТА СИ, КАКТО И ТЕЗИ ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РАБОТА ЗА ИЗВ ВРЕМЕ! аКО ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ЗАЧАТИЕ И ДРУГИТЕ НЕКА ВКЛЮЧИМ И ТОВА МОЛЯ ВИ!

# 550
чЕСТНО КАЗАНО НЕ ЗНАМ КАКВО НАПРАВИХ, ЧЕ ПОСЛЕДНОТО МИ ИЗКАЗВАНЕ ИЗЛЕЗЕ КАТО ЦИТАТ ОТ мИШЛЕНЦЕ...мН СТРАННО newsm78

# 551
МАЛКО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ САМО ЗА ТОВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ИЗВЕДНЪЖ С НОВА И ДОСТА ДОПЪЛНЕНА ПЛАТФОРМА...КАКВО СТАВА ТОГАВА С ПОДПИСИТЕ НА ВСИЧКИ ДОСЕГА И ТЕ ЩЕ СЕ ВОДЯТ ЛИ КАТО ОДОБРИТЕЛНИ И ЗА НОВИТЕ НЕЩА?!

аКО ЩЕ ИМА НОВИ ИСКАНИЯ АЗ ДЪРЖА МНОГО ЗА ТОВА  УСЛОВИЕТО ЗА 6 МЕСЕЧНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ДА СЕ ПРОМЕНИ - ДА СЕ ИЗИСКВАТ 6 МЕСЕЦА ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА, НО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ И НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИ ЕДИН И СЪЩ РАБОТОДАТЕЛ, КАКТО И НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОЧНО ПРЕДИ САМАТА БРЕМЕННОСТ - ТАКА СЕ УДОВЛЕТВОРЯВАТ ИСКАНИЯТА НА ЖЕНИТЕ СЪС СВОБ ПРОФЕСИИ И ЧЕСТО СМЕНЯЩИТЕ РАБОТАТА СИ, КАКТО И ТЕЗИ ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РАБОТА ЗА ИЗВ ВРЕМЕ! аКО ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ЗАЧАТИЕ И ДРУГИТЕ НЕКА ВКЛЮЧИМ И ТОВА МОЛЯ ВИ!

та това си беше мое изказване, извинявай Мишленце!

# 552
Здравейте, мъже и жени, настоящи и бъдещи майки и татковци!
Аз също съм бъдещ татко и искам да дам мнението си по въпроса. Вземете най-накрая се разберете кой кога, къде и какво ще иска и уточнете дати и часове за градовете, за да може да се уведомят и медиите по някакъв начин и да се придобие по-голяма популярност на протеста, който искаме да направим. Аз нямам възможност да се занимавам със срещи с медиите, но ако някой има желание, може да се опитаме да направим връзка с някои от медиите и да се дадат няколко интервюта, дори може и при Слави Трифонов да се отиде, за да чуят повече хора - не всички боравят с интернет. Замислете се - няма много време до 1 юли! Все пак всички са бъдещи и настоящи и родители и всички ги касае това, за което се борим!

# 553
Горе-долу колко време мина от подаването на молбата за разрешение до отговора. На нас още не са ни се обадили за отговор.

# 554
Здравейте, мъже и жени, настоящи и бъдещи майки и татковци!
Аз също съм бъдещ татко и искам да дам мнението си по въпроса. Вземете най-накрая се разберете кой кога, къде и какво ще иска и уточнете дати и часове за градовете, за да може да се уведомят и медиите по някакъв начин и да се придобие по-голяма популярност на протеста, който искаме да направим. Аз нямам възможност да се занимавам със срещи с медиите, но ако някой има желание, може да се опитаме да направим връзка с някои от медиите и да се дадат няколко интервюта, дори може и при Слави Трифонов да се отиде, за да чуят повече хора - не всички боравят с интернет. Замислете се - няма много време до 1 юли! Все пак всички са бъдещи и настоящи и родители и всички ги касае това, за което се борим!

Разбрали сме каде, кой, кога и какво ще иска. Датите и часовете за градовете са уговорени пуснати са молби до общините чакаме разрешенията за протестите. Масирано почваме агитация с листовки и плакати. От понеделник започва и разпращането на отвореното писмо към всички медии. Една седмица мисля им е достатъчна на медии. Приемаме всяка помощ свързана с медиини изяви и разгласяване на протеста.

Общи условия

Активация на акаунт