Време е за ИКЕА! - Тема 26

• 79 153
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • У дома !
Здравейте, има ли някой, който е купил подматрачна рамка от Икеа? Разглеждам много марки на картинка, но ми се струва, че икейските са най-стабилни. Вчера влязох в магазин за матраци и "консултантката" отвори интернет и ми показа какво "предлагат". Аз това си го върша и от домашния си компютър.... Затова питам тук: Има ли някой с опит?
Аз имах рамки от най-евтините,но въобще не ми харесаха и ги върнах.Погледните в айко рамките са хубави и немски.

# 556
  • София
Джемма, специално за теб тавата ми след третиране с оцет Simple Smile
Пооправи се положението, мерси за съвета Simple Smile
Между другото, тавата е Made in China, което обяснява нещата (донякъде), но брандът Икеа обаче ме разочарова определено.

# 557
Прои мен тези петна се появяват на същата тава като ги мия в миялнята. След оцет нищо и няма като нова е . Аз никога не бих си правила генерални изводи за марка само от едно нещо. В кухнята почти всичко ми е икеа както и в къщата, много съм си доволна.

# 558
  • София
Аз също имам много икейски неща - от скринове до детски неща. И съм доволна. Специално в този сегмент (съдове за готвене) повече няма да рискувам с тях обаче.

# 559
  • София
Не съм разбирач от посуда, но пък работя с желязо та....
Неръждавейка не означава, че не се петньосва, а че не ръждясва и е с по-устойчива на износване повърхност.

# 560
  • ту тук, ту там
Малко офф топик - подскажете откъде да взема само такава скара, която да ползвам с други тави? По-малка от стандартните на фурната тоест.

А на тази металът дебел ли е? Или тънък и лек? Все още ѝ се чудя, честно казано, но ако знам откъде да си купя само скара, ще си я спестя. 🙂

# 561
  • София
По-скоро е тънък и лек. Старата ми тавичка е доста по-тежка от икейската.

# 562
  • Варна
Здравейте, има ли някой, който е купил подматрачна рамка от Икеа?  Затова питам тук: Има ли някой с опит?
Аз имах рамки от най-евтините,но въобще не ми харесаха и ги върнах.Погледните в айко рамките са хубави и немски.
Благодаря за отговора! В Айко "няма открити подматрачни рамки" през търсачката им. Утре ще отидем да поръчаме от Икеа, но няма да е най-евтиния вариант. Мисля, че се насочихме към тези две опции: https://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/Bed-Slats/lonset-54537/90278343/ и https://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/Bed-Slats/leirsund-51839/00278333/. На място ще решим.

bouquet

# 563
  • София
Не съм разбирач от посуда, но пък работя с желязо та....
Неръждавейка не означава, че не се петньосва, а че не ръждясва и е с по-устойчива на износване повърхност.

Ако е така, то ми е необясним терминът на английски за неръждаема стомана - stainless steel

# 564
  • София
Ами не съм ги кръщавала аз на английски, да ти кажа. Само работим с материала.
Метала си има марка всъщност, а на български е неръждавейка. Само неръждавейка.

ПП имам икейска нераждъвейска мивка. Добре се държи.

# 565
  • София
Аз не работя пряко с метали, но мога да кажа от личен опит. Имам впечатления от материала от стара соц мивка - неръждавейка. Не е мръднала до момента. Нито петно, нито нищо. Тавичката, която снимах, също е от тогава - като нова.
Също от опит с новите "неръждавейки", "stainless steel" , inox или както и да се нарекат продукти мога да кажа, че  рано или късно (за съжаление по-често - рано) ръждясват.
Имам опит със шкаф за баня - инокс, който ръждяса. Разни дребни кухненски приспособления Fackelmann и те също. Специално последните дали направиха и година преди да ръждясат? Изобщо премери бол. Тези ми изникнаха на прима виста.
С две думи - неръждаемата стомана явно не е това, което беше Simple Smile

# 566
Stainless се има предвид без петна от ръжда. Аз също имам бая неща от икеа, които са неръждавейка, както тази тава, така и сушилник за съдове и разни дребни бъркалки, белачки, закачалки, стелажи и прочие. Ми не са мръднали, на повече от 2 години са.Може би зависи къде са произведени, но аз съм доволна.

# 567
  • Балчик
Е, то стомани има различни. Без да съм специалист, доколкото ми е известно висококачествените имат по-голямо съдържание на никел, обратно по-ниското влошава качеството. И пак доколкото помня качествени прибори съм имала от стомана 18/10.

# 568
  • София
С оцет обтривате или накисвате? Как го ползвате?

# 569
  • Балчик
Аз изтърквам с гъба, потопена в оцет, след което изплаквам и полирам с кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт