Варненки, хай да се организираме?

• 18 779
  • 453
  •   1
Отговори
# 90
Мисля, че на входа на Морската групата майки ще се размие, много е обширно там. А като са малко хората и мястото трябва да е малко, за да изглежда по-голяма групата.
Но както решите Peace
Надявам се да има 20 тина участнички. Аз съм на изпит на 1ви и няма да идвам, но мога да разпространя известно количество флаери.

# 91
Днес Янич ще подаде в Общината молбата за разрешение на протеста. Когато имаме положителен отговор ще започнат и конкретните действия. Разбирате ли, момичета, няма кой да ни организира, трябва сами Grinning Моята молба за помощ към вас е да прочетете Отвореното писмо до кмета(на първа страница в тази тема е) и да дадете предложения по допълване и редактиране на съдържанието му. Другото, което може да направите е да снимате местата в града(Детска кухня, тротоари, подлези, площадки) и да опишете в кратко резюме своите предложения по подобряването на инфраструктурата им. Ще ги приложим към Отвореното писмо. Не се отказвайте Grinning

# 92
Аз ще снимам площадката пред блока. Няма люлки, само скелет и то боядисан  Shocked обновен значи. Няма на пързалката - пързалката, само стълбички, но и те са боядисани. Грижим се, виждате нали, за цветовото оформление на отчасти липсващите детски съоръжения.

А писмото до Кмета е тук
 Hug

# 93
  • Му Кинд Оф Плаце
Дами, аз ще съм там.
Ще съм там, защото подкрепям факта, че има граждански протест и намирам, че като гражданин трябва да изказвам мнението си. Има много пропуски, може би не всичко е формулирано както трябва, но това отличава гражданския от браншовите и други видове протести. Ние не сме синдикалисти, не сме пенсионери или етническа група, ние сме граждани  Peace

# 94
А това с площадките е добра идея... на кого да изпратя снимка от площадката с чешмичката на Генералите.. оня ден измъкнаха пързалките, а кмета я откри преди една-две години с големи хвалби..
Да не мислите, че ги откраднаха  - не това бяха хора от озеленяването... уфф че ме е яд нямах дори телефон в себе си тогава да направя едно по така фото

# 95
PC направи снимка, опиши проблемът, подпиши се и разпечатай Grinning В понеделник-вторник ще има среща, може тогаз да донесеш материала.

# 96
  • Варна, морето и сините вълни!
Тъй и аз търпя критика, липсвах на сбирката!
Няма да се оправдавам - виновен!

Сега по същество. Относно отвореното писмо.

3. Промяна в инфраструктурата на града. Констатираме, че рампите в подлезите не отговарят на съвременните изисквания и са неизползваеми. Като конкретен пример ще ви дадем централния подлез на Варна и подлезите към морската градина.
- на ключови места и натоварени пътни артерии няма възможност за пресичане.

Към тази точка ли е автобусите на Градски Транспорт да се прогодят за лесно използване от майки с колички?

В повечето автобуси, за да се кача трябва да се моля някой да ми помогне. Но от друга страна все някак си се качвам. Но майките с колички за близнаци нямат никакъв шанс да се качат дори и с помощ в градския транспорт. Повечето автобуси имат парапет който пречи за влизането на широка количка!
Ако трябва да седя на спирка и да щракам автобусите.

# 97
  • Варна
Иди щракни автобяса с фотос, щото господинът Кмет надали се е возил в автобус, в последните много години. Силно се съмнявам.  Mr. Green

# 98
  • Варна, морето и сините вълни!
ОК! Ше щракна два три за авторитет  Mr. Green
И аз не ги ползвам много автобусите,най малко щот не съм рамбо! И много сърдито гелдат ората - много място заемаме аз ,детето и бебето в количката  Mr. Green Mr. Green

# 99
Отчет- молбата е депозирана. Чакаме ответ положителен  Mr. Green в понеделник. Във вторник е кметското брифинг и ще му връчим поканата да ни подкрепи и да обсъдим наболелите въпроси.
Уф, слънчасал и не може да мисли в момента. По-късно в междумачието може да се включи по-конструктивно пак.

# 100
И последно къде решихте да е?

# 101
На входа на Морската градина.

# 102
  • Варна,Младост
Здравейте.Позволих си да разпечатам отвореното писмо и да го разпространя в няколко магазина за детски стоки в квартал Младост.Незнам дали е правилно newsm78,но обзета от ентусиазъм реших да запозная хората около мен за протеста и за исканията.Направих и подписка,защото много хора поискаха да ни подкрепят след като прочетопха писмото.Дано да съм била полезна и подписката да влезе в употреба така да се каже.Ще се опитам да направя и листовки,ако принтера ми престане да прави номера.И най -важното-на 01 ще дойдем с дъщерята да ударим едно рамо за каузата. Peace

# 103
  • Варна
Аз последно така се бях пищисала от автобусите, че се оплаках надълго и нашироко в цяла тема, но така и не разбрах някой опитвал ли се е да се оплаче в "Градски транспорт" или "Транстриумф" и реших, че може би преигравам. А иначе досега не ми се е налагало да се справям сама с качване или сваляне. Може в последния момент да е, но все някой се сеща. Хем не съм някоя маломерна девойка. С близо 75-те си кила на 175 см по-скоро изглеждам така сякаш ще мога ако се наложи да вдигна не само количката а и автобуса  Laughing
Иначе си мислех като Нев да разпечатам отвореното писмо и да оставя за надъхване тук и там, но все не остава време да отида в някой клуб (нямам принтер)

# 104
От София ще ни снабдят ли с флаери?

Общи условия

Активация на акаунт