Фермата 4 - Съединение - тема 6 (15.10. - 21.10.)

• 36 873
  • 819
  •   1
Отговори
# 285
  • Разпиляна във въображението
Росица всъщност бе пожалена почти 10 дни - миналата седмица от ратайство и от двубой. Ако й е лошо положението да вземе и да излезе. Това е игра за 100 бона и не могат да я жалят съвсем.

Ивайло се отпусна на масата за обяд и Ваня го скастри, че нищо не е разпределено. Голяма тишина настана на масата. Природа е, но смехът на Ваня много, много ме дразни.

# 286
Това е шок! Няма как някой да ме убеди, че след такава вест се смееш и бъзикаш след няколко часа. За мен си остава непонятно. Нямам предвид да ревеш, пищиш и тн...., той Роман е толкова нервен, емоционален, видя се на дуела. Ама за какво? За победа, за парите ....щеше да се подпали, а сега все едно нищо не е било. За мен е странно, ще видим днес де....може и да сподели и той нещо на камерата си.
Не е нужно никой да те убеждава. Шок е, така е. И хората изживяват този шок по различни начини. Не е задължително да е пред камера или сред приятелите. Когато почина бащата на съпруга ми, той просто стана, замина, погреба го, върна се и не му пролича по нищо. Не казвам, че не е бил шокиран, натъжен, или каквато искате дума си изберете или емоция. На следващия ден беше на работа. Никой не разбра.
Извън този офтопик, Роман тепърва може да сподели, така е, но това не променя факта, че хората са различни и реагират различно на шокиращи, тежки житейски ситуации.

# 287
Ами хората са различни. А и както и да се държи Роман, все някой няма да го разбира, все няма да е според нечии критерии. Да оставим хората да тъгуват както могат и както им иде отвътре.

# 288
Ваня ме изуми с тъпотията си при избор на ратаи, направо е трагична. Наби си го яко.
А Ивайло ми дотегна с тоя комунизъм. Верно си е тегав чичка.

# 289
  • На морето!
Ваня миналата седмица до чешмата обясняваше на някого, че жените са стигнали вече критичния минимум и от тук нататък трябва да излизат мъже, за да се изравнят.
Надявам се да избере за дуелист Нури, а той да дръпне Ивайло, при което вторият ще е толкова бесен и пренавит, че ще отпадне стремглаво и грозно от един от считаните за най-слаби противници.

# 290
Това е шок! Няма как някой да ме убеди, че след такава вест се смееш и бъзикаш след няколко часа.
Да, шок е. И, да, аз се държах точно по този начин, докато пътувах няколко часа към дома, за погребението на майка си. Усещането е, като да си в безтегловност. Все едно не се случва на теб, сякаш е сън. Говориш нормално, даже се усмихваш и хем го правиш, хем не си ти, не ти се случва на теб. Абсолютен шок е и никой не бива да бъде съден за реакциите си. Скръбта преминава през различни фази и нищо ненормално не намирам в поведението на Роман.

# 291
Ваня миналата седмица до чешмата обясняваше на някого, че жените са стигнали вече критичния минимум и от тук нататък трябва да излизат мъже, за да се изравнят.
Надявам се да избере за дуелист Нури, а той да дръпне Ивайло, при което вторият ще е толкова бесен и пренавит, че ще отпадне стремглаво и грозно от един от считаните за най-слаби противници.
На това се надявам и аз, въпреки че за Роси гласувах в анкетата.
Само че аз не считам Нури за слаб противник, не знам кой го счита за такъв всъщност... Thinking

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 12:11 от Ензим

# 292
  • София
Много симпатизирам на Алекс,но ми се стори,че Роси снощи не нарочно постъпи така .Просто не прецени.

И аз го възприех като неволна грешка в бързината.
Ох, хора, толкова се смях снощи на Ваня - няма представа откъде да подхване нещата, а Ивайло ходи след нея и като черна станция повтаря само "Това няма как да се получи, няма да стане, абсурд". Щях да го призная, ако беше успял да я разплаче. Вярно, признавам си с ръка на сърцето, злорадствам, че така елементарно се нахендри фермерката. Обаче тъпото си е тъпо - вижда, че имат работа за целия китайски народ и пак остави жените да нищоправят и да си говорят на масата. Само кафенцето липсваше. А изборът на ратаи беше върхът на сладоледа просто. Но те хората отдавна са казали, че каквото сам си направиш, цялото село не може да ти го направи. Жалко само, че и останалите ще търпят негативите заедно с нея.  Confused

# 293
  • София
Това е шок! Няма как някой да ме убеди, че след такава вест се смееш и бъзикаш след няколко часа.
Да, шок е. И, да, аз се държах точно по този начин, докато пътувах няколко часа към дома, за погребението на майка си. Усещането е, като да си в безтегловност. Все едно не се случва на теб, сякаш е сън. Говориш нормално, даже се усмихваш и хем го правиш, хем не си ти, не ти се случва на теб. Абсолютен шок е и никой не бива да бъде съден за реакциите си. Скръбта преминава през различни фази и нищо ненормално не намирам в поведението на Роман.

В такива ситуации има и приток на адреналин, който те държи известно време. Сривът идва по-късно.
Държах се по същия начин, когато внезапно майка ми загина при катастрофа преди 21 години. Изкарах си цялата отпуска при татко без да пророня сълза. Когато се прибрах в София ми се е случвало да плача в трамвая на връщане от работа. В къщи отново мобилизация, за да не ме гледа детето.
Както пише в една популярна книга: Истинското е невидимо за очите  Sad

# 294
Имам чувството , че Ваня ще направи женски дуел.Първо жените са и конкуренция, второ Ивайло бързо я убеди че ако не са Нури и ТОЙ, фермата се затрива тотално.
Така че мисля че пак ни чака женски дуел
Друг е въпроса Роси коя ще избере.
Надявам се да Радка или Милена.

# 295
  • London
Това е шок! Няма как някой да ме убеди, че след такава вест се смееш и бъзикаш след няколко часа. За мен си остава непонятно. Нямам предвид да ревеш, пищиш и тн...., той Роман е толкова нервен, емоционален, видя се на дуела. Ама за какво? За победа, за парите ....щеше да се подпали, а сега все едно нищо не е било. За мен е странно, ще видим днес де....може и да сподели и той нещо на камерата си.
Не е нужно никой да те убеждава. Шок е, така е. И хората изживяват този шок по различни начини. Не е задължително да е пред камера или сред приятелите. Когато почина бащата на съпруга ми, той просто стана, замина, погреба го, върна се и не му пролича по нищо. Не казвам, че не е бил шокиран, натъжен, или каквато искате дума си изберете или емоция. На следващия ден беше на работа. Никой не разбра.
Извън този офтопик, Роман тепърва може да сподели, така е, но това не променя факта, че хората са различни и реагират различно на шокиращи, тежки житейски ситуации.
Ама на всеки е умирал близък.... моя мъж също не е емоционален, не съм го виждала да реве никога. И неговия баща почина преди половин година, не е имало видими драми, нооооо месец беше отнесен, не се усмихваше и тн. Но все си мисля, че редното е човек да напусне Фермата.... при такива обстоятелства, защото другото ми е някак неуважение към починалия. Още по-малко, ако днес го видим да ръси бъзици с Гошо примерно....не ми е модел на поведение, а човек в траур не е за пред камери и шоута, така го разбирам аз.

# 296
Трябва да се уважаваме докато сме живи. После всеки тъгува сам,както  може и чувства. Но продължаваме да живеем. Включвам се само, защото преди по-малко от месец почина баща ми. И никой не може да определя как точно да показвам тъгата си,което се отнася и за всички други.

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 12:48 от mrav4ica

# 297
  • Асеновград
Съжалявам за загубата на Роман.
Ваня много ми е не приятна , и много тъпа.....като се започне от мечтата и за фермер и с  избора и ,  за ратаи....
,,Чичо-Дядко,, вече ми идва в повече с неговото му мрънкане и бърборене.
Алекс е харесвам , но ми се стори , че  и тя преигра с грешката на Роси , която според мен беше неволна.
Нещо ми е скучен този сезон....

# 298
 а може ли линк за епизода от снощи, благодаря

# 299
Не знам какво е редно, но при не дай си Боже смърт на близък, ако работиш, на работа ти се полагат два или максумум три дни отпуск. След това, трауриш, не трауриш, се връщаш на работа и продължаваш напред. Ако приемем, че за Роман Фермата е вид работа, според мен е напълно нормално да се върне обратно и да продължи започнатото. Не го приемам за неуважение към родителя. Ако си работеше още в Германия и това се беше случило, дали някой щеше да го остави да си почива и скърби неизвестно дълго време? Щеше само след ден-два да се върне обратно на работа.
Не можем да знаем каква е била реакцията му и не мисля, че някой от нас има право да му бъде съдник какво и защо. Всеки си се знае. Нека го оставим човека да си тъгува за близките, така, както му диктува сърцето. Това, че на фона на Лили, която рони сълзи, спомняйки си за бедното си минало, и Алекс, дето искала пари за речници
Скрит текст:
( явно не знае милата, че тези, дето сме с 10-тина годинки по-стари и учехме в езиковата  по време на инфлацията, не само, че нямахме пари да си купим учебниците, та се налагаше да си вадим ксерокопия на всеки урок, ами и за речници спестявахме от джобни и никой не е правил драма от това)
, Роман изглежда далеч по-безгрижен е отделен въпрос. Явно наистина в последните дни са се заели всички яко да драматизират за дреболии, та точно човекът, дето трябва да му е най-тъжно в момента, не може да изпъкне на техния фон.

Общи условия

Активация на акаунт