На море в Турция - тема 55

• 67 545
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Идеята ми беше да ползваме ферибота на прибиране от Анталия при пристигането ни в Гебзе, т.е. еднопосочно. Но като гледам май няма особен смисъл да го правим. Реално няма да спестим нещо особено спрямо моста, 30-40 лири, като ще загубим половин час, а ако има и задръстване още повече. Надявах се че ферибота може да е около 20 лири, но уви.

# 646
Марги, благодаря. Но докато се чудя и разглеждам, са намалили процента отстъпка. До вчера стая с изглед море беше ~ 3600 лири, а днес изглед суша е 3800. Явно не съм прочела ситните букви. Хотели много, ще излезне нещо друго.

# 647
Марги, благодаря. Но докато се чудя и разглеждам, са намалили процента отстъпка. До вчера стая с изглед море беше ~ 3600 лири, а днес изглед суша е 3800. Явно не съм прочела ситните букви. Хотели много, ще излезне нещо друго.

Има ли вече оферти на турските агенции, коя?

# 648
Много завишени цени за ранни записвания според мен при този нисък курс на турската лира. Може ли човек отнякъде сам да си резервира престоя в хотели като Ария кларус и Аква фентъзи и да намери автобус от България до там.

# 649

Има ли вече оферти на турските агенции, коя?

И в четирите сайта на първа страница има оферти, но още са малко.

# 650
  • Пловдив
Аква Тур са пуснали самолетни програми.За началото на юни няма защо не знам?

# 651
  • Варна
Аква Тур са пуснали самолетни програми.За началото на юни няма защо не знам?

Във Варна чартърите летят от края на август, такъв спомен имам.

# 652
  • have faith and be patient ..
някой с мнения за о-в Крит ? не можах да намеря прясна тема за там ..за края на септември , морето как е ,басейните пак ли са студени ?чакам да ми дадът някаква самолетна програма от Варна ...та се разтърсих за мнения

# 653
Aqua Fantasy в Кушадасъ коментира се напоследък и този хотел та реших да споделя и аз мнение
Като цяло разочароващо
Скрит текст:
.Бяхме там от 6-15 .09.18.
Времето/за който се интересуваше/ беше топло, последните дни, леко захладня и в басейните беше прекалено студено , морето е било топло /по инфо  на влизали, аз не съм от тях/
Стаята беше тясна ,тъмна и миришеше на влага.Банята малка и занемарена, въпреки , че очевидно беше обновявана.
Ресторантите- мръсно като се почне от лепкавия под и се стигне до приборите с остатъци от храна по тях.
Храната- еднообразна и на моменти безвкусна, да не говоря за перманентната опашка от чакащи за печено на скара месо.
Общи части-хубаво е ,че комплекса е на голяма площ , но не е направен удобно  и лесно достъпно .
Аквапарка - изглеждаше интересен, дъщеря ми първия ден отиде почака по опашки един час , за да се пусне два пъти и реши ,че няма да си губи почивката в чакане.
Останалите гости:значително количество българи и румънци, британци на социал и бедни араби.
Персонала-с малки изключения , отговаря на посредственото ниво на хотела.

# 654
  • Някъде в Европа...
Мнение за хотелите АлиБей, в частност Алибей Клуб HV - Манавгат?
Интересува ме всичко, гледам, че е с разкошна територия, голям аквапарк..чета и хубави мнения из руските сайтове. Някой почивал там? Голяма ли е разликата с хотелската част Парк, с която делят една територия?

# 655
Цените със самолет на Аква тур са направо умопомрачителни! За Роял Уингс  2+1 от 28.08. - 2400€ 😮😮😮 а през Ориент със собствен транспорт 2500 лв. Егати разликата,егати самолета!

# 656
  • Пловдив
някой с мнения за о-в Крит ? не можах да намеря прясна тема за там ..за края на септември , морето как е ,басейните пак ли са студени ?чакам да ми дадът някаква самолетна програма от Варна ...та се разтърсих за мнения
Темата е за Турция но ще отговоря за о.Крит който е в Гърция.Била съм там октомври времето е  топло .Морето е много чисто но каменисто.

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 18:42 от slavei4e

# 657
  • have faith and be patient ..
Знам, че не е за тази тема разбира се, просто тукашните много са обикаляли и бях сигурна, че нялой ще се включи

# 658
  • София
Мнение за хотелите АлиБей, в частност Алибей Клуб HV - Манавгат?
Интересува ме всичко, гледам, че е с разкошна територия, голям аквапарк..чета и хубави мнения из руските сайтове. Някой почивал там? Голяма ли е разликата с хотелската част Парк, с която делят една територия?
Ако не ме лъже паметта това е съседния хотел до Суено Бийч, в който бяхме ние през Септември.
Това, което успях да видя ми направи добро впечатление. Като обслужване не мога да кажа нищо.

# 659
AIR, аз много харесвам комплексите Али Бей. Преди да стане Гюрал и този в Белек беше Али Бей. Били са собственост на голям производител на керамика, а сега са наследени от двама братя. Единия получава комплекса в Белек и го кръщава Гюрал, другия взима комплекса в Манавгат, без да му променя името. Мисля, че такава беше историята, въпреки че и да бъркам, няма никакво значение.
Важното е, че Али Бей поддържа много добро ниво на обслужване от много години. Минус е това, че сградите са стари - от началото на '90-те години и макар и реновирани преди 5-6 години, все пак стаите са малки и доста семпли. Самата архитектура е интересна, май беше османска. Територията е разкошна - зеленината е много и е красива, двата комплекса (парк и клуб) общо са на площ почти 400 000 кв.м., плажната ивица е огромна и широка, при брега има малко камъчета, не знам дали плавно става дълбоко. Преди няколко години на плажа нямаше бар и не работеше ресторант за обяд, но мислиха да променят това. Ако е важно за вас, обезателно попитайте дали вече има. За сметка на това аквапаркът си има всичко и за ядене, и за пиене, и за пързаляне Simple Smile
Аквапаркът е много голям, мисля че има над 20 пързалки. Има и голям бебешки басейн с пясъчно дъно и бебешки пързалки.
Има голям въжен парк, но той се заплаща допълнително и не става за съвсем малки деца.
Много се гордеят с анимацията си - активна, разнообразна, с повече игри и състезания, отколкото има обикновено в хотелите.
Храната - славят се с много вкусна храна. Разнообразието е ясно - от почти всичко по много.

По отношение на разликите в част парк и клуб - Али Бей парк са на ол инклузив, а Али Бей клуб са на ултра ол инклузив. Няма почти никаква разлика, освен алкохола и вероятно някаква разлика в храната, защото всяка част си има собствен ресторант. Но марковите отлежали алкохоли се плащат, независимо дали сте в парк или в клуб. И при двата типа изхранване има фреш, сладолед, безплатен минибар, безжичен интернет почти навсякъде по цялата територия. А ла карт ресторантите се плащат. Стаите на Али Бей клуб са разположени на по-предна линия до морето, а тези на парк са по-близо до аквапарка. Като големина на стаите няма разлика. Мисля, че и като обзавеждане не се различават, но за последното не съм напълно сигурна.

NaniG, хотелът, който сте видели при вашата почивка в Суено, е Ali Bey Resort Sorgun. Той е страхотен, сравнително нов, с големи и луксозни стаи, с разкошна територия, но няма аквапарк, а само 5-6 пързалки.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 15:21 от Мaрги

Общи условия

Активация на акаунт