Ученически олимпиади / Тема №2

• 100 739
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
На 27 и 28 юни по региони ще се проведат националните кръгове на олимпиадите по всички предмети. Те са важни, за да бъдат излъчени национални отбори за участие в международни олимпиади, за прием във висши училища и отпускане на стипендии.
https://www.mon.bg/bg/news/3898

# 526
Две дати за всички олимпиади? И като съвпаднат какво правим?

# 527
Имам въпрос към тези, които се интересуват от прием след 4 клас в МГ:
Как разбирате днешното изказване на министъра, цитирам “ Приемът в 5 клас за тях ще става въз основа на по-високия резултат от областния кръг на олимпиадата по математика или от състезанието „Математика за всеки“, което ще се проведе на 28 юни” дали ще е задължително да се явят на тази олимпиада децата, които имат максимален брой точки на областния кръг? И дали за всички МГ в страната ще важи този принцип или всяко МГ ще прецени дали да образува бала въз основа на двете олимпиади или ще вземат под внимание само най-високия резултат?
Благодаря ви bouquet

# 528
Докато не излезе изменение на Наредба 10 си важи, че всяко училище само определя балообразуването си.

# 529
  • нейде там, където ....
Две дати за всички олимпиади? И като съвпаднат какво правим?

Детето избира на коя да се яви. Другият вариант беше - на нито една.

# 530
Министърът каза, че за класиране ще се взема по-високия от двата резултата.

# 531
  • София
А как да разбираме, че ще се проведат национални кръгове по региони? За 7 клас също ли важат тези дати за олимпиадата?

# 532
Според мен не е трудно да се организират националните кръгове по места. Вероятно в четири групи /сутрешни и следобедни в двата дни/ в различни училища. Няма да са кой знае колко децата и ще се прилагат нужните мерки. За децата, които са класирани на повече от една олимпиада, може би ще се наложи да избират, а може би не, ако са в различни дни и/или часове. Но е по-добре от това да не се явят на нито една. Надявам се, че навсякъде ще бъдат създадени еднакви условия за изява!

# 533
  • София
Притеснявам се, че ще съвпаднат датите на националния кръг и на състезанието за прием в НПМГ. Моето дете иска да се яви и на двете, някак си няма да е честно да се налага да избираш...

# 534
В нпмг се кандидатства с тяхното състезание или областен кръг на олимпиада. Щом детето се е класирало на национален кръг, значи е с достатъчно високи точки от областен, че да няма нужда да се явява на състезанието на нпмг. Или бъркам? Аз също съм със седмокласник, класиран на национален кръг и такава ми е логиката/ настройката за пропускане на състезанието на нпмг.

# 535
  • София
В нпмг се кандидатства с тяхното състезание или областен кръг на олимпиада. Щом детето се е класирало на национален кръг, значи е с достатъчно високи точки от областен, че да няма нужда да се явява на състезанието на нпмг. Или бъркам?
Ако се случи състезанието да е лесно и с много високи резултати, може да се случи всичко. Моят съвет е да се явите, ако не съвпада с националните кръгове.
Ако съвпада, обадете се в гимназията и питайъе. Отзивчиви са, особено към деца, които ходят на състезания.

# 536
Вале, колко лесно могат да дадат, така че 52 (толкова деца приемат Х+Б) да имат над 90%? Случвало ли се е, никога не съм мислела, че моята може да вземе да се заинтригува от химия?

# 537
  • София
Момичета, благодаря, че коментирате.
Всъщност нали балът е компонент от няколко оценки, така че не се знае дали при комбинацията от по-силни НВО и по-слаба оценка от състезанието или олимпиадата няма да се разместят местата на децата.
Просто разсъждавам от всички гледни точки.
Аз съм един фен на химията, но диването иска биология...Съдба. Smile

# 538
  • София
Имайте предвид, че не всички, които се явяват на национален кръг на олимпиада или на състезанието на НПМГ след това кандидатстват в училището или първото им желание е там.  Особено деца, които не живеят в София. Влиза се и с доста под 90 т.
Сина ми миналата година се яви на изпитите по физика и химия. По физика се представи много добре, химия, която в случая се споменава - 67 т. Бяха напълно достатъчни за прием в комбинация с добри резултати от НВО. Избра да учи в друго училище. За биологията не мога да кажа, не съм следила точно, но не вярвам и там да са влезли само деца с над 90 т.

# 539
Заповедите на Министъра на МОН за провеждането на националните кръгове на олимпиадите на 27 и 28 юни. (има и за състезанието на НПМГ) [...]

Общи условия

Активация на акаунт