Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 880
  • 720
  •   1
Отговори
# 240
и аз съм така плюс това след инвитро и е немислимо да работя. Има вариант и да ви изместят термина напред без да се налага да пускате отпуск за тея дни, но ако е норм. раждане може би ще е 1 вариант

# 241
Привет и от мен, днес имам страшни киселини направо не се издържат, а не съм яла нещо което да ме раздразни. Днес си смятах дните болнични и се оказа, че за 4 дни няма да ми стигнат болничните ... 😑 и едно въпросче, как сте с месото? Аз по принцип много обичам месо и всякаква скара, но тук от седмица - две направо се отвращавам само при вида на месо и миризмата. Нещо да знаете, от което мога да си набавям протеините?

Същата съм с месото, а забравих да питам док как да си набавям протеина, та се чудя. Това с елдата звучи добре 🤔

# 242
  • Където морето целува небето...
Ами отпуск сигурно ще си пусна за тези дни, много тъпа ситуация... иначе съм в болнични от края на 7 г.с. по принуда, за задържане ... а и работата ми не е лека, не мога да си позволя да работя.

Ох, ти от рано. Отпуск ще си пуснеш после между продължителния и 45 дневния. Аз също съм в нас от 7ма седмица, но пуснах болничен от личната с диагноза ОВИ, после платен отпуск и после ще се възползвам от продължителния.

# 243
белтъка нее само в месото, а млечните, яйцата. Аз  почти всеки ден на закуска хапвам по 2 варени яйца

# 244
белтъка нее само в месото, а млечните, яйцата. Аз  почти всеки ден на закуска хапвам по 2 варени яйца

Опитвам се да ям и яйца, но не се получава. Виж с млякото и сиренето се справям, ама другото Ц.

# 245
А знаете ли колко месеца назад връщат при изчисляване на болничния?

# 246
Здравейте и от мен!
Преди седмица навърших 36 години. Страхотен подарък: дългоочаквано първо бебче с термин 23 май (рожденната дата на баба ми:))!
Според док всичко е ОК и с мен и с бебо. Така и се чувствам: спи ми се и ми се яде постоянно, болки тук-таме, качих 5 кг (вече съм 64), но съм мнооого щастлива!  На видеозон в петък изненада: помаха ни с ръчичка!
Пожелавам хубави и спокойни мигове, бъдещи мами!

# 247

Или 24 или 18.
Не съм на 100% сигурна.

Nati Y честито и до термин🤞❤️

# 248
  • Където морето целува небето...

Мисля, че е 18 и май е на по-висок % от обикновените болнични, но най-добре питай в майчинството счетоводно, за да не те подведа.

# 249
Здравейте и от мен,в началото на месеца съм на преглед и ще ме запише вече официално,че съм бременна.Мисля,че може да ми пусне и изследвания тогава,та нямам търпение.Днес по мои изчисления влизам в 11 седмица,чакам да намалее гаденето,а днес беше по-зле от всеки друг път,вкъщи е лудница,а нямам сили да се вдигна от леглото,камо ли да чистя.Дано утре съм по-добре иначе ще трябва да впрегна другите да оправят,а те пък са едни мързели...Вече ми се реве от това гадене,взех си преди джинджифил,стискайте палци да помогне.Успех на всички.

# 250
Връщат осигуровките за 18 месеца назад и го плащат на 90% от средната осигуровка за тези 18 месеца 🙂 вече с тези болнични имах препятствия и направо .... 😁😁😁

# 251
Тоест ако 15 месеца са ми на хубави осигуровки, а предходните 3 на минималната тогава, се смята средно ?

# 252
Тоест ако 15 месеца са ми на хубави осигуровки, а предходните 3 на минималната тогава, се смята средно ?

Да, средно аритметично ги смятат, но това е за майчинството. Болничните са си 70 или 80% от това, на което те осигуряват.

# 253
Болнични, които са за повече от 30 дни, се смятат средно аритметично за 18 месеца назад и се плащат на 90%. Само болнични до 30 дни се гледат от осигуровката за предходния месец и се плащат на 80%. Майчинството се взима средно аритметично за 24 месеца назад и също се изплаща на 90%. Всичко това го пише и в сайта на НОИ . 🙂

# 254
Това за 30то дни не го знаех, признавам. Мислех, че болничния си е болничен..
Е значи е като майчинството горе долу..

Общи условия

Активация на акаунт