Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 30 014
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
Запис и от мен с термин 27.05 Simple Smile
Редактирам, за да добавя повече! Grinning
Първа бременност, на 24 съм. Вече съм в 10 седмица. От София.
На 16.11 съм на БХС, кръвни и урина.
Първоначално зверски много ми се спеше, в много ранна бременност. Сега съм свежарка. Ходя на частни прегледи, въпреки великата си учителска заплата. Харесах си Д-р Анна Чорбова за следящ и евентуално израждащ АГ.  Насочила съм се към Вита 2.
Пия Биозин мама и фолиева киселина. За гърлото, което беше леко зачервено Прополки, а за хремата Инфлуцид, но не по 12 на ден. А по 3-4 до 5 таблетки. Но те вече минават.
Качила съм цели 2 кг. Grinning Хапвам нормално, нямам някакви специални вкусови претенции.
А таткото ... Тук в момента и да ви развеселя. На първия преглед отказа да влезе с мен, беше го срам. На първия със сърдечна дейност го изпусна, и си записах специално заради него следващ. Таткото беше твърдо убеден, че ще пита докторката, кога ще можем да правим секс /приоритети какво да правиш хаха/ и като видя 2,5 см човек и му чу сърцето забрави всичко, за което се беше наканил да пита.
От мен толкова засега. Надявам се, да не съм била досадно с това дъъъълго, дълго писание.
Хубава вечер от мен! Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 22:06 от villty

# 511
villty, добре дошла! Историята с таткото ме развесели. Забелязвам, че татковците много се вълнуват.
Момичета, днес съм на ФМ. Имам резултати от БХС, но нямат референтни стойности и в интернет не открих, така че просто се надявам да са добри и всичко да е наред. Стискайте палци! Успешен ден

# 512
  • София
Soul, ти имаш резултат от кръвта . Но то се събира с това, което лекарят измери+ първоначални проценти от товa, koето си ти(възраст, болести и др.) и накрая имаш 1 към ххххххх
Та това е идеята да не четеш ИЗ нета
Желая ти успех днес

# 513
Нещо взе да ме стяга шапката. Влизам във филм и май довечера сериозно ще говоря с мъжа ми за пренатест.

# 514
Лолита какво те притеснява?

# 515
Съни, не знам. Просто на моменти ме хващат лудите.Днес ще записвам час за ФМ. Какво ли не ми минава през бременната глава. Запазихме пари за стволови клетки. Сега започвам да се замислям дали да не дам от тях за пренатеста. Ох, ще видим.

# 516
Лолита, на колко си години? Не се филмирай излишно и аз се бях филмирала. Но всички показатели при феталната излезнаха чудесни. Сега чакам резултати от БХС.
Соул, успех на феталната, но не би ли следвало по показателите от феталната да се вземе кръв за БХС? Как така първо биохимичен скрининг като на база замерванията софтуера изчислява риск?

# 517
  • Лондон
Лолита,колко си годишна?Недей така да се притесняваш без основателна и сериозна причина .

# 518
Декември живот и здраве правя 33. Сега се мъча да се свържа с доктора в Стара Загора и удрям на камък. Започвам да звъня в Пловдив Simple Smile Ако знаете как ми се иска да родя тям Simple Smile

# 519
  • София
Не се
Соул, успех на феталната, но не би ли следвало по показателите от феталната да се вземе кръв за БХС? Как така първо биохимичен скрининг като на база замерванията софтуера изчислява риск?
На мен също ми взеха кръв и беше готова, когато го гледаха. С миналата ми бременност двете неща бяха в 1 ден. Лекарите си знаят, аз лично предпочитам да не разсъждавам излишно. Щом казват ОК е, значи е ОК 😁

# 520
Може и да греша, но на всякъде пише, а и доктора ми е казал, че замерванията при феталната и показателите от майчината кръв се комбинират в софтуерна програма и на база на 2та показателя се определя риска.
То самият Биохим. Скрининг е изчисляването на база замервания плюс 2та хормона в кръвта с разлика не повече от 2 дни.
Даже във ВМИ Пловдив 1во искат листа с измерванията и тогава взимат кръв.
Важното е накрая всичко да е ок и бебетата да са здрави.

# 521
Аз имам един въпрос миналия месец излезнах болнични и в амболаторния ми картон пише за 35дни.Днес получих превод от 287лв. това за целия период ли би трябвало ли да е?Защото съм чула на някой че на разкъсано съм им ги превеждали?

# 522
  • Където морето целува небето...
Може и да греша, но на всякъде пише, а и доктора ми е казал, че замерванията при феталната и показателите от майчината кръв се комбинират в софтуерна програма и на база на 2та показателя се определя риска.
То самият Биохим. Скрининг е изчисляването на база замервания плюс 2та хормона в кръвта с разлика не повече от 2 дни.
Точно така е! Важно е да няма дълъг период между двете. Прави се замерването и се взима кръв. Наслагва се в софтуера и се дава резултатът.

Аз имам един въпрос миналия месец излезнах болнични и в амболаторния ми картон пише за 35дни.Днес получих превод от 287лв. това за целия период ли би трябвало ли да е?Защото съм чула на някой че на разкъсано съм им ги превеждали?

Може да е само за единия месец, ако болничния застъпва два. Извади си ПИК код от НОИ. Ще си следиш болничните и после майчинството. Много е полезен.

# 523
Точно така е! Важно е да няма дълъг период между двете. Прави се замерването и се взима кръв. Наслагва се в софтуера и се дава резултатът.

Може да е само за единия месец, ако болничния застъпва два. Извади си ПИК код от НОИ. Ще си следиш болничните и после майчинството. Много е полезен.
Да от 12.10. до 13.11. ми е болничния.

# 524
  • София
Прекрасни дами,

Днес съм на БХС и съм много притеснена. Как протича прегледа?

Слънце и топлинка от София! 💙

Общи условия

Активация на акаунт