Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 365
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
Монамур, не се тревожи Simple Smile Разбирам те, защото имах едно гадно преживяване през 2017 .Сега постоянно тичам в тоалетната да проверявам за кръв.
За раждането. Минала съм от там и пак ме е шубе. До последно мислих, че ще е нормално. Не ми се получи. Преносих и влязох в болница. На втория ден от престоя нямаше контракции,а само разкритие. Толкова се бях паникьосала, че причаках доктора в коридора и му се помолих да ме одреже. Не мога да обясня защо.Направиха ми секцио със спинална. Много ме е страх от пълната. Даже за кюртажа след аборта отказах упойка.Сега изобщо не ми се мисли за раждане.

# 91
G. Kehaiova, изпратих ти ги на лично съобщение. 😊

# 92
# 93
Здравейте, момичета!
Аз да ви се оплача днес имах повече движение и установих, че това много ме изтощава. Почнаха едни бодежи, придърпвания...като се прибрах веднага се тупнах на леглото и скоро не мисля да се отлепя от него!
Monamour, и аз те разбирам..стресът от преживяното може да е много деструктивен. За пулса също се бях филмирала и на бебо беше по-нисък, но много зависи и от апаратура, и от моментно състояние! То, ако нещо не е в норма, лекарите не спестяват, така че горе главата!😊
По въпроса за раждането, моето беше нормално и мисля, че по-голям подвиг не бих постигнала в живота си, но и не искам да повтарям! Получих разкритие за половин час, но три часа напъвах без да схвана как да го правя. В чудо се видяха, аз на втория напън капитулирах. Няма да навлизам в детайли, само ще кажа, че всичко е много индивидуално и сестра ми след секцио се възстанови на 5 ден, а аз три месеца ходих като дух!😁 Разбира се в общия случай нормалното раждане е това, което си е естествен процес и се препоръчва пред коремните операции...Да е живот и здраве, все ще излязат някак бебоците! Плановете са хубаво нещо, но и затова са планове, да се променят!😁
А за кожата да ви кажа аз съм много доволна от един хидратиращ серум на Галеник, аква инфини се казва. Много икономичен, а чудесно храни кожата. После крем и това е. А мръсотиите преди серума почиствам с мицеларна вода. Но е нормално на хормонална основа да има промени в състоянието на кожата, ще отмине това е сигурно!😊😍До скоро, момичета!

# 94
Soleil84, права си. През първата бременност пъпчасах на хормонална основа. Няма спасение !
Монамур, ти да не живееш във Франция ?

# 95
Неее, в България съм си. Просто обичам Франция. Ако бях там сигурно щяха да ме прегледат чак в 12 седмица, а не като мен през 2 седмици. Понякога съм доволна от нашата здравна система 😂.

# 96
Аз да ви се оплача, освен, че сутринта бях с главоболие, на обяд мерих температурата - 37 Sad Иначе нямам други признаци да съм настинала, но знае ли човек, с всички болни около мен... Преди малко пак мерих - 36.8 . Звъннах на док, че ми беше притеснено, каза до 37.2 нищо, само витамин С и чайове, ако вдигна повече - отивам на лекар / спешно да ме прегледат, да ми пуснат изследвания и после ще го мислим. Много се депресирах и притесних двойно Sad Мислех, че ще каже да взема някой парацетамол или нещо такова, но вместо да се успокоя, се филмирах двойно. Сега седя и се "оглеждам" за симптоми и ще меря температура през час... ужас Sad

# 97
По време на бременност температурата се смята за опасна над 37.5. Преди две седмици бях болна вдигнах температура до 37.8 и лекарката ми каза да пия по половинка парацетамол, когато имам над 37.5. Не се притеснявай, защото и от притеснение може да вдигнеш температура. 😊

# 98
момичета аз днес изпуснах един буркан и  не се усетих и се спуснах да го хвана с корем  мн ме заболя, а и го притиснах с ръце към него. Може ли нещо да съм направила на бебо

# 99
  • София
Не, няма как да си му направила каквото и да е . Твърде рано е.

# 100
Здравейте и от мен! Да се запиша и аз. Сигурно съм най-малката "мама" тук, терминът ми е на 31.05, още не сме чули и сърчице... а всички сте доста напред, май ще има да се уча какво ме чака. Първа бременност ми е, от Пловдив съм. Нямам почти никакви неразположения, само леко гадене от време на време. Обаче ме мъчи вълчи глад Grin ям през 2-3 часа, а ако се опитам да задържа ми става лошо, иде ми да захапя масата Grinning сладко да не видя, става ми гадно, а преди това торти, шоколади...сега кисели краставички. Цялата съм се обринала, качила съм 2 кила за 2-3 седмици, ако я карам така до края ще стана малко слонче Animal Elephant леко бременеене на всички!

# 101
Направо ви предлагам, майчетата, които сме от Пловдив, после заедно да бутаме количките по парковете 😁

Момичета на някоя от вас случва ли й се, да не й се гади, да си яде нормално (понякога в повече), без да повръща и да сваля кикограми вместо да качва ? Разрових се в интернет и не открих почти нищо, освен че при повръщане могат да се свалят килограми, но аз не повръщам и за 10седмици + 4 дни, съм повърнала 2 или 3 пъти само ... а сега за 2 седмици свалих 3 кг .. дали трябва да се притеснявам ?

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 08:51 от Tanq6

# 102
Направо ви предлагам, майчетата, които сме от Пловдив, после заедно да бутаме количките по парковете 😁

Момичета на някоя от вас случва ли й се, да не й се гади, да си яде нормално (понякога в повече), без да повръща и да сваля кикограми вместо да качва ? Разрових се в интернет и не открих почти нищо, освен че при повръщане могат да се свалят килограми, но аз не повръщам и за 10седмици + 4 дни, съм повърнала 2 или 3 пъти само ... а сега за 2 седмици свалих 3 кг .. дали трябва да се притеснявам ?

Според мен изобщо не се притеснявай.
Аз ям като разпрана, не съм повръщала нито веднъж, а съм качила 1кг... Няма по-яко нещо, ядеш каквото искаш, а не пълнееш Wink

# 103
И моя съвет е да не се настройвате  за раждане!Предната ми бременност до 32 г.с ходих на курсове, четох книги, статии, дишане, училище за бременни с фикс идеята че ще раждам нормално.В 32 г.с на феталната морфология ми откриха проблем(мой, не на бебето), който е свързан със сърдечната дейност и нормалното раждане отпадна...Не исках да повярвам, но двама кардиолози, 4 -ма гинеколози ме написаха предписание, че нормалното раждане би могло да  бъде опасно при мен и бебето.Плаках до 37 г.с и в 38+6 г с ми направиха планово секцио, за щастие като по учебник.Спинална упойка, гушнат детето веднага, страхотен екип и отношение.След два дни все едно не бях оперирана, а детето го гледах и оправят сама  веднага щом ми изведоха от реанимация.Две мои приятелки  същата година имаха много лоши нормалния раждания, които до ден днешен поправят щети. Тогава си казах, че просто така е трябвало да стане и е било  за добро за мен и бебето:)
Здрасти, а в коя болница ражда ?

# 104
Късметлийки сте ако си хапвате всичко и не дебелеете, радвайте се и не се притеснявайте! Аз отрих нова храна от която не повръщам.😁 царевица на пара, обаче я ям с сто добавки в нея и си похапвам бая от нея, и не ми се гади. ММ ме гледа странно докато я овкусявам с сто соса, но през бременноста вкусовите рецептори полудяват. 😁

Общи условия

Активация на акаунт