Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 833
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
Царевицата както влиза,така и излиза от организма 😂.
Мен пък днес почти не ме болят гърдите, не ми се гади. Не знам дали не е заради това,че вече съм края на 11та седмица..

# 106
Права си. 😂 Ами вече след 10с симптомите започват да се укротяват. На мен ми понамаля гаденето. Вече ще ни е по леко в втория триместър. 😊

# 107
От няколко дни ме е обзела параноя. Постонно си мисля дали бебето е добре. Когато го видях в 6та седмица се развиваше нормално и имаше пулс, но не спирам да се притеснявам. Следващият ми преглед е чак след две седмици и не знам как ще изтърпя до тогава. Предната ми бременност приключи в 8ма седмица и явно много съм се наплашила.

# 108
От няколко дни ме е обзела параноя. Постонно си мисля дали бебето е добре. Когато го видях в 6та седмица се развиваше нормално и имаше пулс, но не спирам да се притеснявам. Следващият ми преглед е чак след две седмици и не знам как ще изтърпя до тогава. Предната ми бременност приключи в 8ма седмица и явно много съм се наплашила.

Същата съм и аз. Изгубих 1 бебе пролетта в 8ма седмица. Забременях август и реших 1вия преглед да е направо 7ма седмица. Видяхме ембрион и сърдечна дейност, после бях 9та седмица, всичко в ок. Следващият преглед беше за 12та седмица направо фетална морфология, но вчера не се стърпях понеже до болницата и исках да ме види някой дижурен.
За съжаление при 1 загуба, трудно можем да се зарадваме при следваща бременност. Ако много се притесняваш можеш ли да идеш на частно някъде?
Знам какво е непрестанно да го мислиш. Опитай се да се разсеяш с нещо.
Реално нищо не зависи от нас. Не се тревожи,защото с притесненията си вредиш.

# 109
Някой знае ли кога се налага секцио, заради диоптър на очите ? Много искам да родя ноемално, но се притеснявам, заради диоптъра, не ми е много голям, но това ми е първа бременност и не знам как се процедира ..

Диоптер а не е важен , прави се преглед за вътреочното налягане ! Сиреч , може да носиш голям диоптер но да ти е ок налягането ! Аз ходих в 8ми месец с дъщеря ми . Нямаше проблем с това , но пък заради други здравословни проблеми се наложи секцио . В крайна сметка изходът е важен ... начинът ... слушай док 💋

Благодаря и аз за темичката Съни , много е свежарска !
Има и Фб група която е тайна ! Който желае да пише на Съни или мен или  DiyanaCh

# 110

Здравейте, май-чета! Да ви кажа тези мои сладури от работа са решили до последно да ме тормозят явно. Макар и в болничен все съм на телефона или на компютъра в писане на мейли. Малко взех да се натоварвам, ама пусто съм търпеливо същество! Пуснах си три седмици отпуск от Понеделник да я изчистя и после смятам да взема болничен от ЖК.
Flopsy,не е ли по-добре да отидеш на преглед щом ти е напрегнато, за да не се филмираш. Аз последно бях на преглед на 5 ти Октомври, следващият ми преглед е другия Четвъртък,но днес не издържах и звъннах на моя доктор, та утре съм на преглед. Знам, че сигурно звучи прекалено, но предпочитам така вместо да влизам в сценарии и да психясвам и без друго малко ми трябва.
Отивам да приготвям обяд на моя първокласник. До скоро, момичета!❤

# 111
И аз съм психясала, ходих до личния да ме прегледа заради тая температура странна (36.8, 9 - 37 - 37.1, 2). Той каза, че може да е нещо вирусно, но нямам признаци, преслуша ме, препипа ме и ми даде направление за кръв и урина да видим за всеки случай. Все си мисля дали всичко с точката (точка почти 2см Simple Smile ) е наред, притеснявам се постоянно, даже четох някакви теми за мисед и съвсем се сдухах. Как ще изтърпя още 2 седмици до следващия преглед не знам...

# 112
Здравейте! Да попитам кой в коя седмица е и колко кг е качил аз съм в 9г.с и вече съм +2кг и се притеснявам много..

# 113
  • София
Аз съм в 7+2, не знам колко съм забременяла, не знам колко съм качила, не ме и интересува за момента. Това са нормални неща, не разбирам какво толкова те притеснява.

# 114
Притеснява се, може би, защото ако качва главоломно и по-нататък не е нормално.. Не казвам, че сега 2кг са много, но на мен лично не ми се струват нормални наддаванията от типа +25кг... разбира се, до метаболизъм е, но все пак.. Имам позната, която тежеше 47кг в момента, тъкмо влезе в 9месец и е 76кг защото яде постоянно и всякакви боклуци, от които реално бебчо няма нужда.
Според моята АГ е нормално първия триместър да се наддадат до 1,5-2кг и след това на месец по 1-1,5..
За протокола аз съм 8+5, засега не съм качила нищо🌸

# 115
  • София
Ами аз казвам, че това са нормални неща за момента, ако толкова  стане страшно се взимат мерки. За два кг. В момента прекалените притеснения са излишни, това само може да навреди. Следи си редовно килцата и всеки месец доктора казва, да ок или не не е ок взимаме мерки и готово. Аз също съм съгласна, че над 15 кила вече не е ок. Но е мнооооого рано да се тревожим прекалено за това.

# 116
Момичета, присъединила съм се към една група във ФБ, но дали е правилната -,, Майски Бебета 2019-мами с термин Май 2019''?

# 117
Момичета, мисля, че някоя от вас имаше допълнително здравно осигуряване.
Искам да питам знаете ли дали се покрива ФМ от него?
Моята е на Булстрат и се чудя..,

Момичета, присъединила съм се към една група във ФБ, но дали е правилната -,, Майски Бебета 2019-мами с термин Май 2019''?
Нашата е друга, пиши ми на лично как да те намеря във фейсбук и ще те добавя.

# 118
По повод темата за раждането - и аз ще съм 100 % секцио. Не го мисля - само искам да стигна до там и да си гушна бебока. Това ми е най-важно! Gift Heart

Дияна, мисля че имаме право на 2 ФМ, но все пак трябва да си погледнеш покритието в индивидуалната застраховка.

Относно килограмите - първия месец качих почти 2 кг, а във втория задържах и дори свалих 0,500 кг. Така че споко,  2 кг не са фатални. Все пак внимавам какво хапвам. Най-странното е че не ми се яде шоколад - цяло чудо Grinning

# 119
И моя съвет е да не се настройвате  за раждане!Предната ми бременност до 32 г.с ходих на курсове, четох книги, статии, дишане, училище за бременни с фикс идеята че ще раждам нормално.В 32 г.с на феталната морфология ми откриха проблем(мой, не на бебето), който е свързан със сърдечната дейност и нормалното раждане отпадна...Не исках да повярвам, но двама кардиолози, 4 -ма гинеколози ме написаха предписание, че нормалното раждане би могло да  бъде опасно при мен и бебето.Плаках до 37 г.с и в 38+6 г с ми направиха планово секцио, за щастие като по учебник.Спинална упойка, гушнат детето веднага, страхотен екип и отношение.След два дни все едно не бях оперирана, а детето го гледах и оправят сама  веднага щом ми изведоха от реанимация.Две мои приятелки  същата година имаха много лоши нормалния раждания, които до ден днешен поправят щети. Тогава си казах, че просто така е трябвало да стане и е било  за добро за мен и бебето:)
Здрасти, а в коя болница ражда ?
Майчин дом-София

Общи условия

Активация на акаунт