Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 30 018
  • 720
  •   1
Отговори
# 315
на едно момиче в 16 и казаха 2 момочета, а оня ден в 20седмица на фм  момиче и момче, така че и това не е сигурно.

# 316
Аз днес попитах моят лекар и ми каза, че когато съм на изпитателен срок може да ми се издаде болничен, но дали работодателя ще ми го приеме.... и може да бъда освободена от работа. Чудя се ако ми се наложи да си взема болничен и решат да ме освободят, как стоят нещата с назначаването в друга фирма само по документи.... смисъл плащам си само 20лв здравни осигуровки, но не мога да изляза в болничен или... Извинявам се ако въпроса ми е неуместен, но не съм запозната Simple Smile

# 317
Monamour, според мен няма да има абсолютно никакъв проблем да го спираш постепенно. Може по 1 на ден да слагаш 1 седмица примерно, после през ден и така...
А да питам пак в Геника ли те прати? И какво къде плащаше?
Не, във ВМИ на Васил Априлов в генетична лаборатория. Феталната струваше 120 лв, БХС е безплатен. Дадох кръв днес веднага след прегледа се разходим до ВМИ, то е на 3 минути пеша.

# 318
Monamour, според мен няма да има абсолютно никакъв проблем да го спираш постепенно. Може по 1 на ден да слагаш 1 седмица примерно, после през ден и така...
А да питам пак в Геника ли те прати? И какво къде плащаше?
Не, във ВМИ на Васил Априлов в генетична лаборатория. Феталната струваше 120 лв, БХС е безплатен. Дадох кръв днес веднага след прегледа се разходим до ВМИ, то е на 3 минути пеша.
Ее супер, да знам че няма да има много обикаляне поне. А резултати кога ти казаха?

# 319
Дадох кръв днес, резултат края на следващата седмица, началото на по-следващата. Пращат пробата в майчин дом.Иначе самата фетална мина много бързо според мен, може би защото закъсняваше с графика. Около 20на минути максимум. Но беше подробен и всичко измери и обясни.

# 320
Дадох кръв днес, резултат края на следващата седмица, началото на по-следващата. Пращат пробата в майчин дом.Иначе самата фетална мина много бързо според мен, може би защото закъсняваше с графика. Около 20на минути максимум. Но беше подробен и всичко измери и обясни.

Е то това с часовете е нещо нормално за него 😂 но поне обяснява всичко, спор няма.
А никакво предположение за пола ли не даде, аз така се надявам 🤔
А резултати от фм дава ли ти веднага или и тях след време? Всичко наред ли е при теб?

# 321
Днес ходих при моята гинеколожка. Нещо не успях да схвана. С първата морфология се прави и БХС , така ли?
Живея в малък град. Възможностите са : Пловдив, Стара Загора и май изключвам Бургас. Някой има ли наблюдения от доктор Иван Иванов в Стара Загора ? Другият ми вариант е Медлайн, пак Иванов в Пловдив. Чудя се вече...

# 322
Да с 1вата фетална се прави и БХС. Като трябва да е с не повече от 2 дни разлика феталната от БХС-то.

# 323
Аз днес попитах моят лекар и ми каза, че когато съм на изпитателен срок може да ми се издаде болничен, но дали работодателя ще ми го приеме.... и може да бъда освободена от работа. Чудя се ако ми се наложи да си взема болничен и решат да ме освободят, как стоят нещата с назначаването в друга фирма само по документи.... смисъл плащам си само 20лв здравни осигуровки, но не мога да изляза в болничен или... Извинявам се ако въпроса ми е неуместен, но не съм запозната Simple Smile

Ако те освободят и си намериш друга фирма трябва да те назначат на постоянен трудов договор както си му е реда. Понеже в този случай ти правят услуга си поемаш първоначално и соц.осигуровки,които са около 180лв за пълен работен месец на минимална работна заплата. Но не е нужно да те водят на работа целия месец. Може седмица - две след назначението да си вземеш болничен и да си го подновяваш всеки месец, така докато дойде време за 45 дневния. И като започнеш да си в болнични плащаш само тези 20лв здравни. Имай предвид, че не всеки лекар издава ежемесечни болнични, понеже минават през комисия и това трябва да го обсъдиш с твоя АГ. Ако имаш въпроси съм насреща.

# 324

Е то това с часовете е нещо нормално за него 😂 но поне обяснява всичко, спор няма.
А резултати от фм дава ли ти веднага или и тях след време? Всичко наред ли е при теб?
Резултатите ги дава веднага на 1 лист, като него го даваш за БХС. Всичко е наред. Мозъка е без кисти, има 2 артерии, крайници с нормална дължина. Нухална трансл. 0.83мм, правилна форма на главата, нормален пикочен мехур, добра ностна костица. За всяко нещо казваше при Даун има еди какво си, при теб го няма. Пусна бебето и на 4д, беше забавно само си вреше ръцете към лицето.
За пол каза,че е рано още, а съм 12с и 5 дни.

# 325
  • Където морето целува небето...
На мен ми прави впечатление, че в днешно време са по-резервирани за пола. С баткото ми казаха в 12с.5д. категорично момче. Имам го и написано на документа от феталната. А преди 7 години и апаратите не бяха добри като сега. Сега някак искат да са по-сигурни, може би за да не стават грешки. Иначе сега много се радвам колко по-добре се виждат бебчетата. Днес ми махаше с мини ръчичка. На мен ми отлагат БХС, тъй като бебо продължава да е много мъничък.
Пуснах и всички изследвания. Имам много високо СУЕ, което ме плаши.

# 326
СУЕ по принцип се увеличава по време на бременност. Аз пък чак 16та седмица ще пускам кръвни изследвания, според личната няма проблем.
Тези Васерман, СПИН, хепатити, всичко изследвах и март с предишната бременност, после и в болницата април при миссед-а пак.

# 327

Резултатите ги дава веднага на 1 лист, като него го даваш за БХС. Всичко е наред. Мозъка е без кисти, има 2 артерии, крайници с нормална дължина. Нухална трансл. 0.83мм, правилна форма на главата, нормален пикочен мехур, добра ностна костица. За всяко нещо казваше при Даун има еди какво си, при теб го няма. Пусна бебето и на 4д, беше забавно само си вреше ръцете към лицето.
За пол каза,че е рано още, а съм 12с и 5 дни.

Пфуу, аз ще съм 11+6,нищо,ще почакаме още 😁
Браво, много се радвам 🤗 нямам търпение вече и аз. Хайде чакаме те в групичката 🤞
lolita1213 ще се повторя,, но ще кажа, че няколко момичета от групата ходим при Иванов в Пловдив, много сме доволни.

# 328
  • Лондон
И аз питах за пол,и на мен ми казаха че е мн рано.И може би и така трябва.Ако не са сигурни в нещо,по-добре да не го казват,защото човек се настройва,и след това може да се разочарова,ако очакванията му не се оправдаят.Ще ходя на частен скан след 3 седмици ( тогава ще съм 16та) и тогава ще кажат.

# 329
Във ВМИ за всички ли е безплатен БХС, след ФМ ? Аз се чудих къде да отида, но ако е така, ще се възползвам 😁

Общи условия

Активация на акаунт