Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Добре ли е да си направя коламаска на корема, след като забременея?
Кога най-рано разбрахте за пола на бебето?
Какво мислите за раждането? Как ще ражда жената?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Добре ли е да си направя коламаска на корема, след като забременея?
-
Кога най-рано разбрахте за пола на бебето?
-
Какво мислите за раждането? Как ще ражда жената?
Мненията за начина на раждане са разнообразни. Някои предпочитат нормално раждане, докато други се насочват към цезарово сечение поради медицински причини или предпочитания. Важно е да се консултирате с вашия лекар, който може да ви предостави информация и съвети, съобразени със спецификата на вашата бременност и вашето здравословно състояние.
-
Как да се справя с грипоподобни симптоми по време на бременност?
-
Как да избера подходяща болница и лекар за женска консултация?
Да, така е. НООООО това важи за по-напреднала бременност (дай Боже да я видим всички спокойни), когато всъщност има вече едър плод, който да притиска. Просто тогава вие и да искате, няма да можете да лежите по гръб. Защото така се притиска долната куха вена (една артерия покрай гръбнка). И от това притискане ще ви става мнооооого зле. А в дясно е черният дроб. И пак става зле. В момента, ако се чувствате добре, лежете си на всички страни. Вие ще разберете кога трябва да е само на лявата.
и под нещо говоя за Даун или спина бифида. Защо съм си избрала тези двете, не питайте.
И аз така се замислям за NIPT. По принцип и на мен ми минават разни мисли, които до момента успявах да потисна. Ноооо...... Бях миналата седмица в понеделник на преглед. Той беше много кратък. Докторът го разгледа. Каза, че всичко е наред. И после продължи да го разглежда умислен около 2-3 минути. Нищо не ми каза. Назначи ми дата за ранния скрийнинг и това беше. И сега тези 2-3 минути умисленост ми влияят на мозъка. Той човекът тъкмо беше излязъл от секцио и може би съвсем други мисли имаше в главата. Обаче аз нали си мисля, че всичко около мен се върти.
Истината е, че съм прекалено информирана, прекалено много истории на познати и приятели минаха през главата ми през годините. И това ме кара да се филмирам. Това и фактът, че вече съм прехвърлила 30-те и знам и виждам, как става по-трудно и по-рисково с годините. Знам, че ще кажете , да не го мисля и да не се нервирам излишно. Нали и аз това казвам на другите.
Но просто споделям. Тия мисли явно минават на всички. Ще си чакам 19/11/18 когато ми е ранния скрийнинг и ще видим той какво ще покаже. Мъжът ми каза, ако се притеснявам да отида на второ мнение. Но на този ранен етап не искам. Само ще си подхранвам психозата. А реално няма да има яснота на нещата 10 седмица. Един ще каже едно, друг друго. Истината ще излезе наяве около втория скрийнинг.
Кексчета. 
И аз съм се награбила с болнични до ушите. Остава само да ги подам и да видя какво ще ми сметнат от НОИ. Много ми е любопитно, защото съм си вдигнала осигуровките.
Другото което си мислих, че самото "регистриране на бременността" е евентуално да ми направят нещо като картон в който да се записва някаква информация което се оказа, че не е точно така. Дават ми едни листчета на който пише в коя седмица съм и размера на плода + снимки. Докторката ми обясни че ако искам и те могат да ги съхранявам тия листчета и да ми ги дадат накрая в което аз смисъл не намерих и си ги взимам и подреждам в папка. Може и така да се случват нещата попринцип, но като не съм запозната и се чудя дали трябва да е така или не.. Сега се сетих и за още нещо гледам че повечето от вас са ходили на фетална морфология, а когато аз преди няколко седмици попитах докторката ми каза, че след 11седмица трябва да си направя БХС, а феталната била след 19г.с и следователно аз това и направих...
Отново ми прави впечатление цената на продуктите,конкретно този лосион ,който ползвам.С намаление 15 и нещо, а аз го вземам за 4 £ и малко.Луда работа
Изключително нечестно спрямо бг потребителя и средните заплати в Бг.Прави ми впечатление,че със всичко е така-памперси,АМ ,пък за детските дрешки да не говорим.Аз вземам един пак памперси за 3.50-5 £,,в Бг са 30 лева.
Направо си е геройство да имаш 2то дете,при такива ненормално завишени цени.Луда работа