Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 856
  • 720
  •   1
Отговори
# 525
Лина парите, които си получила са за работните дни през октомври. За ноември ще ги получиш малко по-късно. И аз днес получих частта за 10 месец. Когато застъпват два месеца е така. А с пик код е супер удобно, всичко ще си проверяваш така, изкарай си.
Лолита не се сдухвай, няма смисъл да се самонавиваш. Виж какво ще излезе на ФМ, ако има нужда доктора ще ти каже за пренатест, но все пак се довери на лекарите.

# 526
Замерват се определени показатели на бебето - нухална трансл., ностна костица, ъгъл между нослето и челото. Гледа се за кисти в мозъка, гледа се дали има 2 коремни артерии, измерва се обем на корем, глава, дължина на крайници. Наблюдава се нормален ли е кръвният поток към и от сърцето. Обща дължина на плода.
После се дава кръв и това е.
Късмет и само добри новини.

# 527
monamour, доколкото ми обясни моята АГ, на самия преглед взимат резултатите от кръвните, които при мен са от предишния ден, заедно със замерванията на бебето и изчисляват риска в момента на прегледа.
Може би аз се изразих неточно с БХС, и оттам дойде объркването. Извинявам се 😘

# 528
Отмениха ми часа за скрининга. Малко се ядосах, първо, защото го чаках с нетърпение, това е важно изследване все пак, второ, защото най-вероятно ще трябва втори път да изследвам едно и също не по моя вина, и този път ще трябва да си го платя, защото от пакета за проследяване вече го ползвах. Новият ми час е за понеделник, живот и здраве, дано няма изненади... много се разочаровах.   

Ще разгледам сайта на палмърс за успокоение. Мерси, msirena39.

# 529
  • Където морето целува небето...
Отмениха ми часа за скрининга. Малко се ядосах, първо, защото го чаках с нетърпение, това е важно изследване все пак, второ, защото най-вероятно ще трябва втори път да изследвам едно и също не по моя вина, и този път ще трябва да си го платя, защото от пакета за проследяване вече го ползвах. Новият ми час е за понеделник, живот и здраве, дано няма изненади... много се разочаровах.

Защо го отмениха?

# 530
Операция. Основателна причина е.

# 531
  • София
@Soul - не се ядосвай, мила.
Важното е, че ще мине след някой ден.

Аз сега се запътвам натам. Ще научим днес и пола на мъничето - приятелят ми усилено се моли за момче, аз имам усещане за момиче 😬

# 532
Здравейте, момичета,

Да дам и аз моя принос за разясняването на темата за лежането преди всички да сте се заковали на ляво. Hug Да, така е. НООООО това важи за по-напреднала бременност (дай Боже да я видим всички спокойни), когато всъщност има вече едър плод, който да притиска. Просто тогава вие и да искате, няма да можете да лежите по гръб. Защото така се притиска долната куха вена (една артерия покрай гръбнка). И от това притискане ще ви става мнооооого зле. А в дясно е черният дроб. И пак става зле. В момента, ако се чувствате добре, лежете си на всички страни. Вие ще разберете кога трябва да е само на лявата.
А за настинките  и кашлиците - правих си инхалации с Кармолис и всичко ми мина след няколко процедури. Така кашлях, че имах спазми на корема. Мисля, че от тях ми стана и едното зацапване.
До тук с акълите. До сега изглеждах разумна. Сега за неразумното  - и аз съм във филма с "нещо му има на бебето" Scream и под нещо говоя за Даун или спина бифида. Защо съм си избрала тези двете, не питайте. Rolling Eyes И аз така се замислям за NIPT. По принцип и на мен ми минават разни мисли, които до момента успявах да потисна. Ноооо...... Бях миналата седмица в понеделник на преглед. Той беше много кратък.  Докторът го разгледа. Каза, че всичко е наред. И после продължи да го разглежда умислен около 2-3 минути. Нищо не ми каза. Назначи ми дата за ранния скрийнинг и това беше. И сега тези 2-3 минути умисленост ми влияят на мозъка. Той човекът тъкмо беше излязъл от секцио и може би съвсем други мисли имаше в главата. Обаче аз нали си мисля, че всичко около мен се върти. Joy Истината е, че съм прекалено информирана, прекалено много истории на познати и приятели минаха през главата ми през годините. И това ме кара да се филмирам. Това и фактът, че вече съм прехвърлила 30-те и знам и виждам, как става по-трудно и по-рисково с годините. Знам, че ще кажете , да не го мисля и да не се нервирам излишно. Нали и аз това казвам на другите. Satisfied Но просто споделям. Тия мисли явно минават на всички. Ще си чакам 19/11/18 когато ми е ранния скрийнинг и ще видим той какво ще покаже. Мъжът ми каза, ако се притеснявам да отида на второ мнение. Но на този ранен етап не искам. Само ще си подхранвам психозата. А реално няма да има яснота на нещата 10 седмица. Един ще каже едно, друг друго. Истината ще излезе наяве около втория скрийнинг.
Аз се поуспокоих. Разсейвам се с работа, детето.  Cake Icecream Кексчета. Rolling Eyes Значи, не се разсейвате с кексчета. Не влияе добре на кантара. FlushedFlushed Решила съм, че ако има нещо съмнително на скрийнингите , тогава ще правя NIPT и вече според него, ако не дай си Боже се наложи, амниоцентеза. Ето имам си план. Това винаги ме успокоява като знам, че имам решение и план за действие. Но има много вода да изтече до тогава. Абе, всичко ще е наред, бе. Какво съм ги повярвала тия лоши неща. А днес трябва да започна да си оглеждам ДДС-то и тн. По-добре за него да мисля. Thinking И аз съм се награбила с болнични до ушите. Остава само да ги подам и да видя какво ще ми сметнат от НОИ. Много ми е любопитно, защото съм си вдигнала осигуровките.

# 533
Здравейте! В 13 г.с + 6 съм и си следя бременността в частна клиника. Попринцип много харесвам докторката си, но вече на няколко места чета, че при прегледите мерят кръвно, обиколка на корем, килограми, което при мен не се случва. Прегледа ми протича с вагинален ултразвук. Понеже ми е първа бременност и не знам как е редно да се случват нещата реших да се допитам при вас как е Simple Smile Другото което си мислих, че самото "регистриране на бременността" е евентуално да ми направят нещо като картон в който да се записва някаква информация което се оказа, че не е точно така. Дават ми едни листчета на който пише в коя седмица съм и размера на плода + снимки. Докторката ми обясни че ако искам и те могат да ги съхранявам тия листчета и да ми ги дадат накрая в което аз смисъл не намерих и си ги взимам и подреждам в папка. Може и така да се случват нещата попринцип, но като не съм запозната и се чудя дали трябва да е така или не.. Сега се сетих и за още нещо гледам че повечето от вас са ходили на фетална морфология, а когато аз преди няколко седмици попитах докторката ми каза, че след 11седмица трябва да си направя БХС, а феталната била след 19г.с и следователно аз това и направих...

# 534
  • Лондон
Току -що прелистих  бг сайта на Палмърс,мн ги харесвам,с първата ми бременност ги ползвах,нямам дори една стрия Stuck Out Tongue Winking Eye Отново ми прави впечатление цената на продуктите,конкретно този лосион ,който ползвам.С намаление 15 и нещо, а аз го вземам за 4 £ и малко.Луда работа Dizzy Face Изключително нечестно спрямо бг потребителя и средните заплати в Бг.Прави ми впечатление,че със всичко е така-памперси,АМ ,пък за детските дрешки да не говорим.Аз вземам един пак памперси за 3.50-5 £,,в Бг са 30 лева. Frowning Направо си е геройство да имаш 2то дете,при такива ненормално завишени цени.Луда работа

# 535
  • София
Току -що прелистих  бг сайта на Палмърс,мн ги харесвам,с първата ми бременност ги ползвах,нямам дори една стрия Stuck Out Tongue Winking Eye Отново ми прави впечатление цената на продуктите,конкретно този лосион ,който ползвам.С намаление 15 и нещо, а аз го вземам за 4 £ и малко.Луда работа Dizzy Face Изключително нечестно спрямо бг потребителя и средните заплати в Бг.Прави ми впечатление,че със всичко е така-памперси,АМ ,пък за детските дрешки да не говорим.Аз вземам един пак памперси за 3.50-5 £,,в Бг са 30 лева. Frowning Направо си е геройство да имаш 2то дете,при такива ненормално завишени цени.Луда работа
За това аз пазарувам много от амазоните и някой и друг чужд сайт. Заедно с доставката, отново ми излиза много по-евтино от БГ.

# 536
Момичета, не се филмирайте с феталните и БХС. Няма смисъл. На прегледа всичко детайлно се гледа, даже докторът на мен ми показваше и казваше при Даун има това, тук го няма и т.н.
Излишно е от притеснения. Трудно е, но реално негативните емоции влияят мн зле. Не се тревожете за неща,които не зависят от вас.
Да реално 1вата фетална е 20та седмица, сега ранната до 13та търсят маркери за Даун.
А на следващата се оглеждат по-големи детайли,понеже и бебето е в пъти по-развито.
И майка ми и дядо ми и аз имаме по хлабава клапа на сърцето. Разбрах го,като ми правиха ехограф преди операция,когато бях на 15. Мисля си от време на време дали и бебо ще е така.
Но гледам да не задълбавам. Решила съм да направя и фетална ехокардиография,когато дойде подходящата седмица.
Не се тревожете за неща, които не зависят от вас.

# 537
Здравей!
Да, мерят се тези неща от акушерката веднъж в месеца и стойностите би трябвало да се записват там при тях в досие/картон. Пропуск е, че не ти ги мерят, но пък не знам до колко е голям този пропуск. В смисъл по-важно е на ултразвука какво се вижда. Кръвното си го меря в нас аз, защото в първото тримесечие е ниско. В третото трябва да се пазим да не стане над 140 горната граница. По нататъка вече не помня след кой месец ще трябва да ти следят и тоновете на бебето. Преди прегледа при доктора обикновено става. Акушерката ти ги записва и ти дава една разпечатка като ЕКГ на бебето. И с него влизаш при доктора на консултацията.

Здравейте! В 13 г.с + 6 съм и си следя бременността в частна клиника. Попринцип много харесвам докторката си, но вече на няколко места чета, че при прегледите мерят кръвно, обиколка на корем, килограми, което при мен не се случва. Прегледа ми протича с вагинален ултразвук. Понеже ми е първа бременност и не знам как е редно да се случват нещата реших да се допитам при вас как е Simple Smile Другото което си мислих, че самото "регистриране на бременността" е евентуално да ми направят нещо като картон в който да се записва някаква информация което се оказа, че не е точно така. Дават ми едни листчета на който пише в коя седмица съм и размера на плода + снимки. Докторката ми обясни че ако искам и те могат да ги съхранявам тия листчета и да ми ги дадат накрая в което аз смисъл не намерих и си ги взимам и подреждам в папка. Може и така да се случват нещата попринцип, но като не съм запозната и се чудя дали трябва да е така или не.. Сега се сетих и за още нещо гледам че повечето от вас са ходили на фетална морфология, а когато аз преди няколко седмици попитах докторката ми каза, че след 11седмица трябва да си направя БХС, а феталната била след 19г.с и следователно аз това и направих...

# 538
Там където аз ходя акушерка няма. То е клиника по репродуктивна медицина (не че съм имала някакви проблеми). Ходя там понеже ми е на удобно място, а докторката беше в "белия списък" на лекарите в София.

# 539
Момичета, мисля че усещам бебето. Днес особено, първо в автобуса, после сега на работа. Все едно гъсеничка се мърда, мн странно. Силно се надявам да е то 😍😍😍. Много специфично усещане.

Общи условия

Активация на акаунт