Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 812
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
И на 19ти задължително ще го мъча да ми каже. Въпреки,че в петък в Селена при спешен преглед предположи док 70 процента момиче.

# 616
Диди, страхотни новини! Много се радвам, горе долу задно си вървим с теб.. Момичета, да ви напиша и тук. Аз също днес минах на ранен скрининг. Слава Богу всичко с бебчо на този етап е добре. Дадох кръв за БХС и до края на седмицата ще излезе резултата. Доста убедително ми каза момче, без дори да се поколебае. Изобщо не очаквах, че ще даде предположение дори. Е, ние си му говорим в мъжки род, още преди да бяхме разбрали, усещахме си го. Но както и да е, най-важното е, че бебчо е добре.
Днес беше и първата,, среща'' на татко и бебо. Желая успех на всички и само положителни резултати.

# 617
Ехеее Диди суперрр! Браво за страхотните новини! Аз ти казах, че е момче GrinningGrinning с тези буркани краставици просто нямаше съмнение Grinning

# 618
The doors,
Аз ходя в Надежда и явно там са по схемата описана на сайта им:
“между 19-а и 23-а седмица, като оптималният гестационен срок е между 20-22 гестационна седмица.
Допълнителна фетална морфология – 16-а и 18-а г.с по преценка на лекар.
Късна фетална морфология – 28 г.с. - 30 г.с.”
А ехокардиографията е отделно 20-22 г.с.

Привет Girls! Моят термин е на 04.05.2019 и също ходя в Надежда. И също края на месеца съм на ранна морфология. Тогава ще съм в 17 седмица, както и ти до колкото разбирам. С теб май вървим заедно Simple Smile Ти при коя лекарка си? В Надежда ли ходиш на женска консултация?

# 619
Здравейте!
Утре ми предстоят изследвания, едно от които - глюкоза. Казаха ми на гладно, обаче заради вълнението, че видяхме бебчето забравих да питам дали мога да пия вода поне преди това?
Ще съм ви благодарна🌸

# 620
Да се отчета. Самото изследване беше много добре, обстоен и изчерпателен преглед. Бебчето също е добре, с перфектни мерки за момента на бременността. С мен обаче има проблем. Кръвното ми е високо. Изписаха ми ацетилсалицилова киселина 150 мг и незабавна консултация с кардиолог. Та утре отивам. Междувременно чакам резултати от стерилната урина и силно се надявам да сме преборили ешерихията.
Пф, трудно май започват при мен нещата... надявам се финала да е успешен.

# 621
  • София

[/quote]
Привет Girls! Моят термин е на 04.05.2019 и също ходя в Надежда. И също края на месеца съм на ранна морфология. Тогава ще съм в 17 седмица, както и ти до колкото разбирам. С теб май вървим заедно Simple Smile Ти при коя лекарка си? В Надежда ли ходиш на женска консултация?
[/quote]
Здравей, явно сме заедно да. Аз съм с термин 2 май. За ФМ ходя при д-р Панайотова , а ЖК при д-р Генадиева. Ако искаш може да си пишем на лично , за да не спамим и другите 😂

# 622
Привет мами, вече съм си вкъщи, след престоя в болницата. Вече съм в болнични, и все още се надявам да избегна уволнението. Чакам да излезе епикризата от болницата и се надявам бактериите в урината да ги няма. Малкия мъж се развива добре. Чакам и резултатите от бхс.

# 623
Здравейте и от мен Simple Smile Аз съм с термин 28.05.2019г. За момента нещата вървят нормално, ако изключим умората и повръщането. Свалих два килограма, заради постоянното повръщане, но важното е всичко да е наред най-накрая.

# 624
Последната седмица на 4ти месец ще се запиша на женска консултация. Малко съм несериозна 😂. До сега си ходя през здравната застраховка. Кръв и урина не съм давала, само следя тсх и антителата за токсоплазмоза.
Но до сега от началото слава Богу не съм боледувала, чувствам се добре. Пия си фолиева киселина, Биозин Мама, витамини за бременни на допел Херц.
Мисля да ги сменям като ми свърши блистера, но ще попитам док с какви.
Поуспокоих се вече, след като си взех и резултатите от БХС.
Наблягам на плодове и зеленчуци. Месо почти не ям, сигурно хемоглобинът ще ми е нисък, но не мога да се насилвам.

# 625
monamour вчера точно това питах док. Казах му, че не мога да ям месо и дали не трябва да приемам нещо, а той каза да си пусна една ПКК и ако е нисък тогава ще изпише нещо. Но каза да се пробвам да консумирам поне малко месо, че така не бива.. 😒

# 626
Дългогодишна вегетарианка съм - изкарах бременност и кърмене близо година. През цялото време хемоглобина си ми беше в граници. Опитвам се да обясня, че месото не е единствения начин за набавяне на протеини Wink яжте сурови ядки - мисля бадемите даваха необходимото.

# 627
За мен вариант със сурови ядки няма как,понеже нямам имунитет срещу токсоплазмоза, а ядките ги знам в какви складове висят.
То като цяло нямам особено апетит и като имам е за постни манджи. Не ми се яде месо, то пък едно месо - блъскано с хормони и антибиотици. 🤔😔

# 628
monamour, можеш просто да наблегнеш на бобовите култури - богати са на протеин, и да потърсиш други източници като киноата например, която е зърнена култура.

# 629
Момичета,които сте от Пловдив. Къде си водите женска консултация по здравна каса? Понеже току що ми се обадиха, че часът ми за 19.11 отпадал,тъй като докторът щял да има дълга операция. И сега буквално увисвам. Предлагат ми час за последния понеделник от месеца, а тогава ще съм 17та седмица. Някак несериозно ми звучи да пускам 1ви изследвания чак тогава.

Общи условия

Активация на акаунт