Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 36 867
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
Еми, българите са винаги нещастни поради факта, че познават някой, който е похубав/богат/добре облечен/нещо друго си, от тях. Тва е

# 751
Възможно е по Пиротска и в женския пазар да има мангали. В района на пазара и Лъвов мост дори и по комунизма не се водеше за хубава част. Факт е обаче, че по Витошка, Графа, Народния театър, Александър Невски и т.н. няма маймуни за разлика от всички централни улици на западните градове.
АМА ТИ ВСИЧКИ ЛИ ГИ ПОСЕТИ.  Не приемам за достоверни всички крайни и категорични изказвания от този род (лично мнение)

# 752
НикоТ е абсолютно прав. Имам имоти и на Витошка и на Пиротска - и много добре виждам разликата. Тия араби са се окупирали и само превземат повече и повече територия. Е па, нормално е да се разхождат там, където ги пускат. На Витошка НЕ ги пускат определено. За мен това са и политически лостове, но си е факт

# 753
Възможно е по Пиротска и в женския пазар да има мангали. В района на пазара и Лъвов мост дори и по комунизма не се водеше за хубава част. Факт е обаче, че по Витошка, Графа, Народния театър, Александър Невски и т.н. няма маймуни за разлика от всички централни улици на западните градове.
АМА ТИ ВСИЧКИ ЛИ ГИ ПОСЕТИ.  Не приемам за достоверни всички крайни и категорични изказвания от този род (лично мнение)
Повечето големи градове съм ги посетил, а някои от тях многократно. Много обичам да пътувам и имам много свободно време.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 23:13 от Анонимен

# 754
  • София
Аз не съм пътувала много в последните години, но това, което чувам и виждам по клипове из нета е страшно. Аз наистина мисля, че ако така продължават нещата за Европа и ако България се задържи сравнително встрани като желана дестинация за чернилките, скоро ще се завърне голяма част от емигрантите ни. Просто познавам две семейства, вече завърнали се поради точно тази причина. Другият вариант е да избягат от големите европейски градове, ако в провинциите е по-спокойно, нямам представа честно казано. Само като се чета осъзнавам колко откачено звучи, преди десетина години щеше и  да е невероятно да се коментира даже подобна ситуация. Та чисто логически, ако се отчита и подобен факт, цените на имотите тук могат да продължат да са най-малкото стабилни.

# 755
Ето една снимка от миналата седмица направена в центъра на Мюнхен.

# 756
Кога и у нас ще има достъпни за средната класа (редови) къщи като в Холандия и почти целия западен свят? Омръзнало ми е от всичките простотии на живота в блок/кооперация.

Иначе Европа не е само тези страни. То нашенците все ходят в най-престъпните места (Чикаго например или Флорида). Аз гледам повече към Ирландия и Испания но извън Дъблин и Мадрид. Или бившите соц страни - Полша, Чехия. Странно ми е един Люблин или дори Жешов да изглеждат по-добре от градове с подобен размер в България. Там черни и араби почти няма.

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 04:08 от Анонимен

# 757
  • София, Bulgaria
Ехеееее.....Хора, какво правите... петък вечер е! Отпуснете се, изхарчете някой лев за забавления, много ги кътате тези пари. Grinning Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye

Нова тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1072602.new#new

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 07:50 от tomeva

# 758
Кога и у нас ще има достъпни за средната класа (редови) къщи като в Холандия и почти целия западен свят? Омръзнало ми е от всичките простотии на живота в блок/кооперация.

Иначе Европа не е само тези страни. То нашенците все ходят в най-престъпните места (Чикаго например или Флорида). Аз гледам повече към Ирландия и Испания но извън Дъблин и Мадрид. Или бившите соц страни - Полша, Чехия. Странно ми е един Люблин или дори Жешов да изглеждат по-добре от градове с подобен размер в България. Там черни и араби почти няма.
За Полша и Чехия съм съгласен, а в Унгария е съвсем добре положението. Лошото е, че в Испания със застрашителни темпове също става все по-зле. Август месец спорихме с една хостеса в Пуерто банус (Марбея) дали след 10 или след 20 години маймуните ще са 60 процента от населението в региона. Аз се надявах да е след 20, но тя беше убедена, че ще е след 10.

# 759
  • В планината / На морето
разходите по подръжката на апартаментите в БГ са "само" годишния данък и си седят заключени, качеството на тези жилище е на етапа на зарязването им. И какъв ти е келепира да имаш такова? Да ще има къде де се прибереш ако си ходил навън.....ами хубаво, но тук се говореше за това дали да се купува, дали да се наема и изобщо какво става на пазара на имоти в БГ сега (2018)

Това за данъкът само не е вярно. Има си законови разпоредби и незвисимо, че не живеем там плащаме такса всеки месец.
А какъв ми е келепира, нарича се инвестиция. За всеки имот си имам опделна партида и изчислявам всичко, което съм платила, вкл и таксите за входа. Никоя банка не ми е донесла такава доходност, каквато съм имала от жилище.
За момента да, то средно са около 0,5% лихвите по депозитите, което е буквално нищо. Ама си спомням и времена, когато лихвата по депозит в КТБ и някои други предимно български банки си бяха около 5,5%, а преференциалните и повече.

А аз си спомням и времена, когато лихвата по депозит беше 100%

# 760
В новия брой на Капитал има голяма тема за имотите. Който иска да чете. Доста предпазливо говорят за "забавяне". Според данните има много голям ръст на цените в Дружба, отделно в Овча купел и Хаджи Димитър.

Нищо чудно за Дружба - стана много хубав квартал за живеене с въздух между блоковете,  директната връзка с Цариградско шосе, широките булеварди, безпроблемното паркиране, метрото, многото други видове транспорт, новата директната връзка с Цариградско шосе (бул Копенхаген), новият парк около езерото в Дружба 1 , парка "Врана" и многото магазини в непосредствена близост , като Джъмбо, Била, Практикер, Метро, Лидъл, ДМ, Фантастико ,эКауфланд и много др. по-малки
Овча купел и Хаджи Димитър - нямам обяснение

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 12:13 от RichiRich

# 761
Аз имам - и в двата квартала ще минава метро, плюс това са единствените що годе приемливи квартали, които бяха останали с малко по-ниски цени и съответно търсенето там нарастна.

# 762
Седя си и се чудя- дали сме дръпнали напред в индекса на щастието, някъде при последните все се таралянкахме.
Щото фактът, че някой е купил софийска тухла преди 2-3-5-7 години прави въпросния индивид изключително горд и щастлив, само като посмята колко пари е "изкарал" и то без да си мръдне пръста. На един му поскъпнал имота тройно, друг 10% доходност бичи, абе вечния двигател направо, еее, не може да не сме станали по-доволни и щастливи.
Фактът, че "някой е купил софийска тухла преди 2-3-5-7 години", определено повишава "индекса на щастието" , а ти какво - завиждаш ли ?

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 12:14 от RichiRich

# 763
То хубаво купените преди време имоти са поскъпнали, обаче през цялото време се питам - какво от това? Ако реша да продавам съм на печалба, но ако реша да купувам? На практика получавам едни хубави пари и...след време те не са толкова хубави вече, щото всичко хвърчи нагоре.

# 764
В новия брой на Капитал има голяма тема за имотите. Който иска да чете. Доста предпазливо говорят за "забавяне". Според данните има много голям ръст на цените в Дружба, отделно в Овча купел и Хаджи Димитър.

Нищо чудно за Дружба - стана много хубав квартал за живеене с въздух между блоковете,  директната връзка с Цариградско шосе, широките булеварди, безпроблемното паркиране, метрото, многото други видове транспорт, новата директната връзка с Цариградско шосе (бул Копенхаген), новият парк около езерото в Дружба 1 , парка "Врана" и многото магазини в непосредствена близост , като Джъмбо, Била, Практикер, Метро, Лидъл, ДМ, Фантастико ,эКауфланд и много др. по-малки
Овча купел и Хаджи Димитър - нямам обяснение

Само да не се водеха междусесъдаки войни за всяко паркомясто - да се гонят хората с брадви и т.н Grinning (не не се бъзикам това е действителен не единичен случай)

Общи условия

Активация на акаунт