Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шотландска клепоуха котка.

  • 2 784
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 721
Здравейте, не видях такава тема , затова създавам нова.
След няколко дни предстои да вземем новия член на семейството ни.
Бих искала собствениците на тази порода котки да споделят малко повече за отглеждането и съжителството с тях, както и дали има нещо по специфично в отглеждането.
С какво ги храните(марка храна и тн) , как почиствате ушичките и на колко време?
😊

# 1
  • Мнения: 3 248
Тук ще Ви го напиша отново:

Проверете поне дали е  лицензирани развъдника, от който ще го вземете. Породоподобните, които нямат родословия, обикновено много често разочароват хора, които търсят дадени качества, няма как да се знаят: генетична предразположеност към заболявания, близкородствно развъждане, прилика с характеристиките на породата. Но пък конкретно за клепоухите...

Изглеждат сладко, но готовите ли сте да полагате всички специални и допълнители грижи, чрез които поне малко да намалите ежедневните им страдания поради дефекта в хрущялите из цялото тяло??? Готови ли сте да гледате котка, изпитваща болка, която нараства с всеки изминъл ден?

Не случайно са забранени от доста федерации. Не случайно текат множество петиции, молещи за забрана развъждането им навсякъде.

Да, симпатични са на външен вид, но струва ли си безмълвната им мъка???

Иначе, пригответе си доста средатва за лекарства, облекчаващи болките от дефекта в хрущяла, особено като натрупа годинки. Има много специфично за отглеждането на породата: освен добавките, трябва да се пазят от студ, течение, височини и много други! Но пък постонните болки ги правят доста “мързеливи”. Прочете науча литература по въпроса, ако сте се решили да отглеждате клепоухо коте.

Храната трябва да е качествена (богата на животински продукти), а също и диетата да е богата на вода/мокра храна. Не правете рязка смяна от това, което яде в момента.

И надявам се вземате коте, навършило три месеца и получило две ваксини?
Защото ранното отделяне е насилие над животното, причинява моментна и трайна психологическа и физическа травма. Спадът в имунитета може да е фатален, ако смени дом без две ваксини. А и новите собственици, придобили прекалено ранно отделено коте, после пишат постове със зов за помощ: не ака/пиша в тоалетната, хапе и ме дере; дивее посред нощ; не яде; има разстройство и т.н....

# 2
  • Мнения: 12 514
Ужас. Не съм запозната с тази порода, но това, което описва Епона е страшно. Не бива да се купуват такива котенца тогава, за да не се поощряват търгашите, които ги развъждат. Като няма търсене, няма да има и предлагане, със забрани не става. Горките котенца.

Общи условия

Активация на акаунт