Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 402
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
♥ HAPPY ♥, а защо точно тези от "Иван Рилски" ги чакаш?

# 46
Правим там имунологични изследвания и лабораторията е добра и имам доверие. Има имунолози и може да ти коментират изследванията, за разлика от "гола" лаборатория. В имунологичната ще правят и това изследване за хранителна непоносимост. Честно казано това изследване нашумя, но на доста лаборатории нямам доверие...или частично. Като ще давам куп пари, поне да е там. Знам за другото изследване дето го пращат в Германия, ама скъпо а и нещо пак не ми е ок...та така съм си решила. Старите тестове са ми кожни при алерголог от преди много години.

# 47
Хепи, щом ти се дават пари, евентуално. Simple Smile)
На дъщерята като лежа в гастроентерологията в Иван Рилски и предложиха да направи кръвен тест за глутен, и ние толкова бяхме шашнати, че направихме и трите антитела, 80 кинта. Естествено излезе отрицателен резултат, но то си беше ясно, защото е спирала и почвала глутен и няма реакция.
Но все пак, ти си знаеш най-добре. А и дали някога ще започнат да правят такива там...
Иначе и аз съм скептично настроена за тези неща в частните лаборатории и разните му изпращаници в Германия.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 12:17 от Lemy

# 48
Някой може ли да ми помогне с разчитането на тези резултати?
Благодаря! Simple Smile

Показател   Резултат Измерителна единица Референтна област

fT3 свободен трийодтиронин   2.494     pg/ml   1.5 - 4.1

fT4 свободен тироксин   0.9     ng/dl   еутироидна 0.89 - 1.76; хипотироидна < 0.89; хипертироидна > 1.76

TSH тиреотропин H> 12.2     uIU/ml   еутироидна 0,4 - 4.0; хипотироидна 7.1 до >75.0; хипертироидна <0.01, гранични 0.01-0.4

# 49
Хипофункция на щитовидната жлеза.
Хубаво е да има изследвани ТАТ и МАТ антитела, също и ехография. Да се разбере дали се касае за Хашимото.

# 50
може ли да преобразувам някак ТСХ в mU/l ?

# 51
За какво да преобразувате, след като са дадени референтните граници и ясно се вижда, че става въпрос за хипофункция, сравнително тежка при това.

# 52
може ли да преобразувам някак ТСХ в mU/l ?
http://unitslab.com/node/140
Но символа µ, често се изписва като u... така, че говорим за едно и също нещо µIU/mL=mIU/L

В конвъртъра и други изследвания може да си конвертираш в различните мерни единици на лабораториите http://unitslab.com/ (долу има списък, избираш си)

ПП: Cioccolata, много си бърза Simple Smile

# 53
Dove777, ти за пореден път пускаш такъв пост... Simple Smile

В предишни свои публикации пишеш, че си диагностицирана с Хашимото, виждам, че си изследвала антитела, а и си правила ехография. Почвала си "L-Тироксин"... Какво стана с всичко това?

# 54
Да, наясно съм, благодаря (имам Хашимото, пия Еутирокс)! Просто за пръв път провеждам изследването в тази мерна единица и ми е любопитно да го съпоставя с познатата за мен. Simple Smile

# 55
Пия го вече 6 месеца, бяха ми казали да направя изследването след толкова. Исках да видя какво е положението  ,но то явно не е много добро..

# 56
А, аз изтрих, защото видях, че питането е за друга единица.

# 57
Леле, как ще правиш контрола чак след 6 месеца? Shocked Докато хормоните ти не влязат в норма, е необходимо много по-често да пускаш изследвания - примерно, на 45 или 60 дни.

# 58
за FT4 гледам, че е в (нетипичната) ng/dL, но и тя е с изключително просто преобразуване 1 ng/dL= 10 pg/mL (каквато мерна единица е на FT3 в твоя случай, а и обикновено)
Често се ползва и pmol/L, което е малко по-различно, но при него са други (съобразени) референтните стойности. Виж конвъртъра, ако искаш да сравниш с нещо такова.
http://unitslab.com/node/121

# 59
Dove, да не те подведа, но мисля че стойността е една и съща и в двете мерни единици.
1000mL в1L и 1000μU в 1mU - една и съща стойност на ТСХ.

Общи условия

Активация на акаунт