Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 435
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Ха, накъде повече да падне Б12...
Благодаря за информацията! Flowers Hibiscus

# 91
Трябва да изследвате целия железен пакет, не само желязото.Аз пиех Сорбифер Дурулес.Трябва да знаете, че се приема мин 4 часа след хормон и се приема с вит. Ц за по-добро усвояване, също така 2 часа, преди и след приема му не е хубаво да се приемат млечни.

# 92
Аз вземах Хемовит плюс, трайно ми се коригира дългогодишната анемия Simple Smile Не е само желязо, а си е с вит С, Б6, Б12 и т.н. наведнъж добавките...

# 93
Трябва да се отстранят (ако е възможно, разбира се) и причините за неусвояване или загуба на желязо - ниска стомашна киселинност, хеликобактер, обилни цикли, някакво скрито кървене по стомашно-чревния тракт, глутенова непоносимост (тя не може да се отстрани, а трябва да се изключи напълно глутенът, няма друг начин).

И освен приема на желязосъдържащи препарати, е препоръчително храната да е богата на месо, яйца, риба и особено на субпродукти (дробът е най-добрият избор). Вярно, че само с храна не става, когато има сериозен дефицит на желязо, но храната може да помогне много.

# 94
  • Плевен
Здравейте, изпуснала съм много теми. Включвам се.

# 95
В тази връзка препоръчайте добър детски гастроентеролог или такъв който би лекувал 17-годишен
Посетихме тази в Токуда, но абсолютно нищо не направи. Дори изследвания не назначи и никак не съм доволна

# 96
  • София
здравейте,

Днес ходих на ехография на ЩЗ и вече съм с нодозен вариант на хипотиреоидит Хашимото. Лекарката ми видя два възела с размери  12мм и 15мм. Според нея става въпрос за така наречените "псевдо"възли при Хашимото, но за мое успокоение да отида за второ мнение.  Определено се притесних, защото досега си живеех с мисълта, че имам нехомогенна структура на хипоехогенната тъкан в основата на лоба.
Да ми препоръчате лекар , който да ми бъде второто мнение  без да ме хвърля веднага на операционната маса.

# 97
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

За тази анемия какво да пия?

ти имаш липса на желязо, не анемия. анемия е когато хемоглобинът е нисък  Peace

аз съм пила хапчета, които се с твърда капсула и се разтварят в червата, така страничните ефекти са по-малко. на мен не ми понесаха и минах на хапчета с мека капсула, които се разтварят в стомаха и се взимаха след храна, доста бързо качих желязото.
име не помня, но аз не съм и в Бг. Peace
въобще тествай кое при теб ще има ефект, но наистина е супер важно да разбереш защо не го усвояваш. на мен ми обясняваха, че е от цикъла, а моят е оскъден  Rolling Eyes

оказа  се при мен в крайна сметка глутенова нетолерантност и хапчетата направо ми разбира допълнително червата (първите).
след като спрях глутена и взимах около 3 месеца, които се разтварят в стомаха, вече не съм имала недостиг на желязо, скоро го тестваха, а и съм веге, та не ми е толкова лесно от храна да го набавя.
пиех много чай от мента и коприва  Peace

много ме ядосаха пак лекарите тук!!!!
чакам от една седмица резултатите от ЩЖ. в понеделник можех да набия една по телефона!
после бях на друг лекар, с който напоително говорихме и накрая ми изписал пак грешните лекарства!!! поне от аптеката казаха, че ще се обадят на лекаря да уточнят какво да ми продадат...

сега като си излях мъката, пак да попитам: какво да правя с това сутрешно ниско кръвно Rolling Eyes
много съм зле напоследък, трябват ми около 2 ч. да се успея да се надигна...
после се оправя, към 11. ми го мериха при лекаря и си беше нормално, но доректно след взимане на хормона и се струпясвам.
главата ми е като пълна с памук и ми е успано, задрямвам, едвам си отварям очите. Confused
докато се добера до кафе (а и докато мине час, час и половина от хормона) съм супер зле.

# 98
Някой от пациентите на д-р Начев, ако може да сподели за прегледите в Майчин дом какво беше? Отиваш сутринта в 8:00 часа и чакаш, по ред на пристигналите?
Това от първа страница ли са координатите? От понеделник до петък, всеки ден?
Цитат
Частен прием в Майчин дом (влизаш през главния вход на МД, след 5 метра тръгваш по коридора в дясно. Минаваш го целия и в ляво има стълби, слизаш 1 етаж надолу, завиваш два пъти на дясно и пак в десния коридор търсиш кабинет 10) - София.
GSM на д-р Начев - 0888 896 843

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 11:24 от Merelenda

# 99

За тази анемия какво да пия?
...ти имаш липса на желязо, не анемия. анемия е когато хемоглобинът е нисък  Peace
И анемия си има... с хемоглобин 109. Не е супер тежка, но я има и предвид предстояща операция това е важно Hands V
Нормите за Хемоглобин са  120-155 за девойки и жени и 130-160 за юноши и мъже.

# 100
тогава е желязодефицитна анемия. Peace

при мен хемоглобинът почти винаги си беше в норма, желязото вечно под долна граница  Crazy
супер дтразнещо, защото често пускат само хемоглобин и ми обясняваха как нищо ми няма...

# 101
Да, анемията ми е от обилен цикъл, последният беше "само" 12 дни...
Благодаря ви, обясненията ви са изключително ценни!

# 102
Ася, аз съм писала преди, че и при мен го има това - след изпиването на хормона, някъде 30-40 минути по-късно, изведнъж ми се доспива, унасям се, макар че рядко успявам наистина да заспя, но лежа със затворени очи и не мога да мръдна. Като дойде време за ставане, се надигам с много усилия. И после известно време не се чувствам добре, въпреки че закусвам (нисковъглехидратно) и си пия нормалното кафе. Аз го отдавам на нисък сутрешен кортизол. Но това се случва най-вече, когато и през нощта не съм спала достатъчно (което мисля, че също е заради нисък кортизол).

# 103
аз спя като пън, сутрин преди хапчето съм си будна и съм ок. как така пада този кортизол от хормона?

уж взимах някакви добавки да го повиша, но нещо не успявам.
пак ще трябва да чета. newsm78

# 104
Не знам как пада, но Бланчард пише в книгата си, че пациентите му с проблеми със съня имали значително подобрение, ако пият хормона вечер - но той уточнява 2 неща: 1) трябва да минат 3-5 часа от приема до лягането; 2) хормонът се приема заедно с вечерята - при повечето нямало значение, че не е на гладно, а на малкото, при които усвояването се понижавало, просто им увеличавал леко дозата. Та искам да кажа, че явно тироксинът може да действа приспивно.

Общи условия

Активация на акаунт