Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 490
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
За месец, два, с цел подсилване на имунната относно лечение на друго заболяване - не е проблем.
Следят се по принцип антителата, но нищо особено не се случва за такива кратки срокове.
Мон... пи и се проследи. И други форумки, не ги изреждам, че не помня никовете, но помня споделеното в темата. Пиши на Мон... на ЛС ако искаш. Тя сигурно чете, но скоро не съм виждала нейни мнения.
Хроничните инфекции са по-вредни за жлезата, отколкото имуностимулаторите, затова се преценява полза-риск от приема на имуностимулатор. А в случая според мен, по добре имуностимулатор и по-бързо оздравяване, отколкото дълга борба със стрептококи и последващ удар от хроничната инфекция върху жлезата.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 09:49 от Merelenda

# 136
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
да споделя: не съм много възхитена от вечерното взимане на хормона, не спах добре, събудих се в 4ч., сутринта бях нервна и зла. Twisted Evil
ще пробвам и уикенда и ще решавам после какво да правя... Crazy

аз откак разбрах, че имам АИ заболяване и въобще отказвам да си подсилвам или да си модулирам имунната система. опитвам се да я вкарам в златната среда, за да не направя някоя по-голяма беля.
аз много рядко боледувам (настинки и прочие) и ако се случи, залагам на чесън и джинджифил.

мъжът ми преди боледуваше често, откак му давам вит.Д (той доброволно не иска да го пие и се налага да го давам  Twisted Evil) и рязко се промени положението. при първи симптоми получава ударна доза и минава доста по-лесно. преди винаги се стигаше до синузит и антибиотик. Peace
стрептококите правят ли проблем или са само налични?

# 137
Аз точно това си мислех да ти кажа вчера - че може първият ден да е било случайност. От друга страна може вторият ден да е случайност. Според мен, ако искаш да пробваш как ще ти се отрази вечерният прием, карай така поне 7-8 дни и накрая прецени. Бланчард споделя, че ефектът върху съня бил много добър при неговите пациенти, но при всички положения едва ли абсолютно при всеки.

# 138
че може първият ден да е било случайност

да, това и на мен ми хрумна, затова ще продължа с тестването...

# 139
...аз откак разбрах, че имам АИ заболяване и въобще отказвам да си подсилвам или да си модулирам имунната система. опитвам се да я вкарам в златната среда, за да не направя някоя по-голяма беля.
аз много рядко боледувам (настинки и прочие) и ако се случи, залагам на чесън и джинджифил.

мъжът ми преди боледуваше често, откак му давам вит.Д (той доброволно не иска да го пие и се налага да го давам  Twisted Evil) и рязко се промени положението. при първи симптоми получава ударна доза и минава доста по-лесно. преди винаги се стигаше до синузит и антибиотик. Peace
Преди две години пролетта и до средата на лятото бях все болна... И аз спрех да взимам имуностимулатори и имуномодулатори... и откак наваксах дефицита на вит.Д не съм боледувала толкова често и все е по-леко...

# 140
И аз в отбора на витамин Д пиещите. Ми добре се отразява, да.
Изопринозин е противопоказен при всякакви автоимунни заболявания, макар че Х. се води "леко" заболяване и много лекари изобщо не се съобразяват с него. Аз лично бих го пила само ако хич няма накъде 

# 141
Какво количество витамин Д приемате.

# 142
И аз пиех доста време вит Д, а усетя ли, че ще се разболявам, праскам еднократно голяма доза, или три дена, ако е зле положението, и има голям ефект.

# 143
4- 6 капки дневно, ако има дефицит, ако няма 2-3 капки. лятото по-рядко взимам, не всеки ден. зимата съм по-редовна.

# 144
И аз съм с дефицит на Д. Пих два месеца и нямам промяна, но се оказа и че са ми дали много ниска доза на таблетки. Взела съм си Вигантол за да го почна тези дни. Сега обаче четох за спрей, който се пръска от вътрешната страна на бузата и се усвоявал бързо без да минава през храносмилаторния тракт. Някой да е ползвал такъв? Имам и гастрит и предпочитам  някаква такава форма.
И друг въпрос имам. От близо два месеца съм на Л-тироксин - 5 дни по 25 и два по 50. Високите дози ги спрях след няколко приема, че получавах силно сърцебиене и превъзбуждане. Смъкнала съм ТСХ на 1,53, добре е нали? ТАТ не се е повлиял, но аз и не очаквах за толкова кратко време. Дали ще ми оставят същата доза или ще ми я намалят? Да не би пък много бързо да свалям ТСХ? Преди два месеца беше 3 някъде. Трябва да отида на контролен, но малко трудно се взимат часове, затова да питам вас докато чакам . Simple Smile

# 145
Точно този спрей с Д+ К2 съм загледала и аз, но исках да чуя и други мнения Simple Smile

# 146

Аз ползвам този сублингвален спрей витамин Д, доста противен вкус има, но се преглъща. Нямам обаче време и пари да изследвам новите нива на Д и Б12.

# 147
  • Пловдив
Да, този е с анасонов вкус и също минава през стомаха като вигантола. По важното е че е много малко- 400единици. Трябва да се вземат по 8-10впръсквания и ще стигне за 12-15 дни...

# 148
Здрвейте, хвърлила сьм око на едни таблетки на Тошков за щитовидната жлеза. Открих, че сьдьржат някакъв вид водорасли и орехи. Прикачвам мг в добавката, опоменати на етикета. Някои знае ли какво е допустимото дневно количество йод по принцип? И дали тези стойности, които пише са малки или големи. Пише, че се пие три пъти дневно.

# 149
Момичета, записвам се при вас и моля за коментар , от месеци се боря с едно акне в долната част от лицето, удължи ми се цикъла , по принцип съм с хипотиреоидизъм от дълги години , но от август ме диагностицираха с Хашимото след редовна ехография , вдигнахме дозата лтироксин от 50 на 75, но нито цикъла , нито акнето , а и косопада не се повлияват 
Чудя се , освен дозата тироксин , има ли нещо , което мога да включа за да подобря състоянието, на следващия мц , когато дойде 🙄,ще пускаме и половите хормони

Общи условия

Активация на акаунт