Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 477
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Не знам за Яначкова, но явно ти е време за хормон.

# 466
На такова ТСХ и аз задържах фоликули, когато умишлено ми поддържаха по-високо ТСХ-то (5-6 като стойност) след рецидив и въпреки това, че приемах Дуфастон, защото често правех кисти, и той не успяваше да се справи, ако ТСХ е системно повишен. И като намалях с половин таблетка дозата и паднеше ТСХ и се изчистваха, ама доста им треперех. То и сега е така.
Иначе Т4 и Т3 ми бяха ок, а при теб, Пейдж, и Т4 е нисък, вероятно и Т3 може да е, но може и да не е.
И аз мисля като Шоки, че е време за хормон.

# 467
Морфеа, по принцип стават грешки - лекарят казал едно, сестрата писала друго... Но да, при Хашимото е обичайно да има точно хетерогенна структура (= нехомогенна). Обаче трябва да са изследвани и антителата, те как са?
Благодаря за отговорите. ТRAC е в норма - 0, 33. Това е озадачило лекуващата лекарка и са изследвали и другите антитела, зашото се очаквало ТRAC да е завишен. Лекарката ми каза, когато получих епикризата, че на едно от антителата отговорът е положителен. Но днес като разгледах по-подробно референтните стойности виждам, че май са в норма и те. АТРО/МАТ - <10 IU/ml и ТАТ - 46, 5IU/ml.
TSH e 0, 02 ; FT3 - 12,8 ; FT4- 53, 4
В общи линии засега не е ясно каква е диагнозата. Лекува се симптома - тиреотоксикоза.
Той се оплаква на моменти от чувството, че не му стига въздух и не знам дали е субективно, дали е заради щитовидната или е някаква друга причина.

# 468
Да, това, че не му стига въздух е точно от хиперфункцията. А за антителата трябва да се знаят референтните стойности, но щом виждаш, че са в норма, може да е просто тиреотоксикоза. Баща ми изкара същото преди няколко години, стабилизираха го доста бързо. Тогава не му бяха изследвали антителата, аз го накарах по-късно, но личната му даде само за МАТ - излезе отрицателен. Та не се знае при него дали случайно не е Хашимото (малко вероятно е), но с хиперфункция оттогава не е имал проблеми. Разбира се, всеки път е в лека хипофункция, когато се изследва, но му казват, че е нормално за възрастта. Аз не съм съгласна, но лекарите смятат така. Обаче при твоя син е напълно възможно всичко да отмине, когато хормоните се стабилизират. Но след това ще трябва да ги проследявате периодично - поне веднъж годишно.

# 469
Може нещо временно, ако е имало някакъв силен стрес. Може възел да продуцира хормони и невинаги ехографията дава ясна представа за това.
Аз ходих два пъти на сцинтиграфия. Искам или не. Търси се причина за тиреотоксикозата.
Но може би на този ранен етап не се предприемат такива действия. Нямам идея.

# 470
Момичета, здравейте. Писала съм в темата преди, но сега съм пред дилема и имам нужда от помощ. Аз съм с хашимото от 12 години, сега съм на 33. Живея в Англия и кандидатствахме за инвитро. Започнахме с изследванията и се оказа, че нямам анти тела към рубела. Ако не си сложа ваксината (мпр, не просто за рубела), няма да ме пуснат да продължа и ще ми откажат инвитро. Някоя от вас слагала ли си е такава всксина, откакто е с хашимото, какви странични ефекти сте имали (ако сте имали), и какви са ви впечатленията и мненията? Аз съм тотално срината, защото настръхвам, като чуя думата “ваксина” и съм убедена, че те са едни от главните виновници, за моето автоимунно Заболяване. Моля ви, помогнете ми. Насочете ме. Става въпрос за бъдещето ми и опцията да имам/ нямам дете. 😢😢 благодаря

# 471
Поговори с имунолог, мисля че ще отговори компетентно на въпросите ти и ще те успокои. Или ако смята, че е опасно за теб, би могъл да ти издаде документ за това.
Зависи от много неща, вкл. самата ваксина, но аз не вярвам, че те са причината за автоимунните заболявания. Не и единствената и за всеки. Но за ваксинация зависи какво състояние е твоят организъм в момента. Интернет само ще те наплаши повече.

# 472
Ваксини имат милиони или може би дори милиарди хора по света, а далеч не всички имат АИЗ. Щом това е условието за инвитро, според мен няма какво да го мислиш. И не се настройвай предварително, не си търси симптоми.

# 473
Гледам да чета само положителни неща, за да не се настройвам, но много ме е страх. Жива ваксина, кой знае, как ще ми се отрази. Това тсх нон стоп варира, бях свалила много антителата, последното излседване пак не беше ок и се стигна до още вдигане на дозата. На 150мг 3 дни, 125 мг 4 дни- дали ще успея да я сваля някога, един Господ знае. Мисълта ми е че, ако организмът не ми е достатъчно силен, може да има обратен ефект. Имам и желязна анемия- това ми е 2-рото автоимунно, появи се преди 6 години. Всеки път, когато тсх се променя, анемията се завръща... И аз съм на мнение, че ако това ми е единствената надежда да продължа, ще го направя, но ми дойде много шокиращо.

# 474
Джулиана, анемията ти е свързана пряко с Хашимотото.Какво правиш освен приемането на хормон, за да държиш в норми това ТСХ?В смисъл някакъв хранителен режим, допълнителен изследвания правили ли сте за анемията?

И аз мисля за ваксината като Cioccolata.Аз си слагам ваксините и не съм имала някаква реакция след тях.По-скоро трябва да работиш върху себе си.

# 475
А не се ли сещаш защо искат да имаш ваксина за Рубеола? Аз не бих застрашила бъдещото си бебе от увреждания при разболяване...
Освен това автоимунните заболявания са борба на организма сам със себе си, не с външнопривнесения дразнител. Имаше изследвания преди години за провокиране на "правилен" имунен отговор към външен дразнител, за заместване на "грешката"  на имунната система с автоимунна реакция.
Съвета за разговор с имунолог е най-коректен в случая. Аз лично бих я сложила Hands V

# 476
Друг вариант е инвитро в България, но не знам нито дали и тук не биха изисквали същата ваксина, нито дали за теб това изобщо стои като възможност.

# 477
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Джулиана, анемията ти е свързана пряко с Хашимотото.

може ли малко повече инфо?

аз анемия нямам (НВ 150), но постоянно имам липс ана желязо.
днес се наблюдавах и 10мин. след закуска заспах на дивана. спала съм час, а това е час след събуждането ми. като се събудих си бях жизнена.
наобед е същото Rolling Eyes

чудя се вече какво е това?... newsm78

сега ще следя дали от млечни ми става така или след всяко хранене. Sick

# 478
На аип съм от 1,5г., приемам витамини и добавки, ходя на натуралист, водя се по книгата на Изабела Уенц. Чувствам се в пъти по-добре, в сравнение с началото, когаго бях много зле и се наложи да предприема мерки. Изследванията също ми бяха ок през цялото време, само миналия месец тсх ми беше скочил на 3,91 и се наложи да вдигна дозата. Ясно ми е че ще съм на хапчета цял живот, но се надявам, че някой ден ще бутна дозата.
Знам за анемията, свързана е с хашимотото и от там си тръгна. Правили са ми пълни изследвания, заключиха, че се е появила от тежкия ми цикъл- знаете лекарите, за тях фактът, че щом има едно автоимунно заболяване е много вероятно да се отключи и друго такова, е неверен. Бях на ferrous fumarate около година, висока доза. Сега от време на време пак се завръща и веднага започвам с приема. Както казах- когато тсх ми е зле, автоматично феритинът ми е нисък.  Опитвам всичко, за да заздравя организма си, защото ми е ясно, че с тези проблеми и стойности, трудно ще забременея.
Разбирам защо искат да ми сложат ваксината, четох, че се предава на детето и какви последици би имало, ако не я сложа, но страхът ми е, че аз самата, няма да се повлияя добре, което може да доведе до отслабване на имунната ми система до краен предел и тогава какво зсбременяване, какви 5 лева? Питам за мнение. Вътрешно знам, че ако наистина това ще ми коства инвитрото, ще го направя. Но искам да съм психически подготвена и да се насоча към добавки, които биха спомонали на тялото ми, да се справи максимално бързо с последиците (ако има такива).

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 11:39 от Анонимен

# 479
Джулиана, аз не знам историята ти.Попитах, заради това.Опитваме се да помогнем наистина.
Разбирам съмненията ти, но и ин витро процедурата не е никак щадяща за организъм с Хашимтоо и разбъркани хормони, казвам го от опит.Това е нещо в което или се хвърляш без да мислиш за последствията или не го правиш!Аз съм се хврълила, нося си последствията и макар да не съм на АИП се опитвам всячаски да помогна на организма си да се пребори.

Общи условия

Активация на акаунт