Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 34 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Наистина беше добро включване 😂😂 и аз чета Петко и Божана и си мисля "Нещо обърках" 😂😂 защото и ние ги гледахме и аз се възмущавах нещо на мъжа ми за тоя Ричард😂
Та да съм по темата, днес за пореден път се опитваха да ме убеждават,че тъй като корема ми е ниско, ще имам момче. И пак беше баба. Вече почнах да се замислям дали наистина не нося момче, така убедително ми говорят. Аз обяснявам, че от самото начало я нося ниско, не се признават такива. За мен няма значение момиче или момче, важното е да е здраво. Просто ме кефят как са категорични 😁😁

# 286
На мен всички, които ме видят казват, че ще е момиче. Една баба- непозната, вървеше срещу мен и се спря и ме пита- момиче ли чакам? Магазинерката в квартала по носа ми разбра (незнам как става тоя номер, какво се е променил носа ми). На 4Д също ми казаха, че ще е госпожица, съвсем скоро ще разбера. Всичко розово съм купила. И името е измислено само за момиче. Така че, надявам се да няма изненади.

# 287
  • Bарна, морето, сините вълни
Хахаха, то с бабите не се спори, всичко знаят. Grinning
При мен пък се обръщат направо "Момиче, нали?" и като попитам как са познали, ми се усмихват Grinning

# 288
Те бабите са като 4Д.
В моя квартал всички баби чакат да родя. Като ме видят и всяка нещо ме разпитва. Казвам, че бързам, за да не ме занимават (въпреки, че последния месец съм със скороста на костенурка. До кварталния магазин, който е на 2 мин. път, вече ходя за 20 мин., много ми тежи корема, а и отдолу много ме боли).

# 289
И мен днес направо ме питаха "Кога го чакате момчето?" 😂
Миналата седмица пък мъж ме пита "Момче чакаш нали? " 😂
И аз вече почнах да се съмнявам в тези съвременни техники 😁
Абе ние имаме име и за момче, половината дрехи са унисекс, ама комплекта за изписване е женски 😀

# 290
  • Стара Загора

[/quote
Честита рожба.Прекрасна е да е жива и здрава.Какво наложи спешното секцио?В Ниамед ли роди😊
[/quote]

В Ниамед, да. Наложи се, защото на ваг. преглед се установи разкритие 2 см и изгладена шийка, и след два дни лежане, стана на 5 см. Не давайте да ви бъркат преди 38гс. Аз лично съм убедена, че едно невинно прегледче ни докара до тук. Аз дойдох в болницата с някакви болки и изобщо не предполагах, че са родилни. Мислех, че ще ме приемат за задържане, но уви- нямало за кога с тия 5 см да задържаме. След 1 час и хоп- вече всичко е друго. Имаме късмет, че в 35+6, Белослава диша сама и няма нужда от кувьоз. Нз дали са й били разни лекарства, но се роди доносена. Дано няма много последици от преждевременното раждане.

# 291
  • София
Спокойно това са си добри седмици, не вярвам да има последици, само по-бавна адаптация. Georgea,GI DI, честити съкровища! Да са живи и здрави и  на вас бързо възстановяване. ❤

# 292
Georgea, GI DI, честито! Да са ви живи и здрави дечицата!

И аз много съмнения имам относно вагиналните прегледи, утре с едно на ум ще се прежаля за микробиология, ако имаше как и нея бих си спестила, но вярвам, че това е по-щадящо. Шийката ми досега я гледат само с ехограф, ако не се налага, надявам се изобщо да не ми правят такъв за разкритие.

Важното е, че всичко е наред и бебчето е било готово Simple Smile

# 293
  • В сърцето на любимия човек
След 34гс повечето бебета вече могат да дишат самостоятелно. Затова и при съмнения за преждевременно раждане терапията с кортикостероиди се прави до 34гс, след това няма смисъл освен в случаите на сериозна ретардация или многоплодна бременност когато бебетата са по-малки. 35+6 си е голяма седмица, не се тревожи, Белослава е с чудесно тегло, така че единствено може малко по-бавно да се адаптира, евентуално да има по-силна жълтеница или да е по-сънлива, но такива са и половината бебета родени по термин. Не случайно всички казват, че влезеш ли в 9м вече няма страшно Wink

Единственият ми съвет към майките на поизбързалите бебоци е, ако имат възможност да се разберат с педиатъра да следите всичко по т.нар. корегирана възраст, т.е. възрастта по термин, когато говорим за раждане преди 37+0гс, а не по раждане и да слагате ваксини, да следите развитие и всичко по термина. Не, че иначе е нещо фатално, все пак тук не говорим за преждевременно раждане, но е малко по-щадящо. От моята педиатърка разбрах, че има нов имунизационен календар и тепърва ще се запознавам с него, защото и тя и аз сме против поставянето на 2 многовалентни ваксини едновременно и за сина ми бяхме изготвили индивидуална схема - по 1 ваксина на месец от 4ти месец, вместо от 2ри. Между 2 ваксини трябва да има минимум 28 дни, детето трябва да е напълно здраво (без сополи, активно зъбоникнене или друг дискомфорт) и се спазва схемата на отделните ваксини. Разпитайте педиатрите си на първото посещение или на първата консултация как процедират, за да сте спокойни.

# 294
Наистина беше добро включване 😂😂 и аз чета Петко и Божана и си мисля "Нещо обърках" 😂😂 защото и ние ги гледахме и аз се възмущавах нещо на мъжа ми за тоя Ричард😂
Та да съм по темата, днес за пореден път се опитваха да ме убеждават,че тъй като корема ми е ниско, ще имам момче. И пак беше баба. Вече почнах да се замислям дали наистина не нося момче, така убедително ми говорят. Аз обяснявам, че от самото начало я нося ниско, не се признават такива. За мен няма значение момиче или момче, важното е да е здраво. Просто ме кефят как са категорични 😁😁

Не им обръщай внимание.И на мене така ми говореха бабите и с първата бременност и сега.Миналата седмица си говоря с продавачката на касата в магазина до нас и една баба идва на касата и вика това момиче момче ще има😀Викам да ама не,момиче ще е и тя ме гледа втрещено!

# 295
  • Варна
Аз съм днес на ЖК, вероятно последен преглед при лекаря, после в понеделник имам изследвания и тестове за упойки с анестезиолога и живот и здраве в сряда да посрещаме бебо.Понеже ще съм секцио и мен изобщо не ме пипат отдолу, поне ако нещо не се наложи.Наистина понякога тези физически прегледи за разкритие могат да предизвикат и раждане.
Още ме боли тоя седалищен нерв или каквото е там.Вече едвам ходя и най-вече това ми тежи.
Влязоха ли вече скорпионите, че аз стискам за скорпионче Grinning

За по-рано родените бебоци и не само да добавя и аз - при наличие на изразена жълтенца/ иктер/ не се поставят ваксини, поне докато билирубина доказано не влезе в реф. граници.При нас с дъщеря ми ваксините вървяха с около почти 2м. назад поради тази причина по препоръки на лекарите, които я наблюдаваха и лекуваха.И изобщо, ако имате каквито и да е съмнения, че детето не е здраво - ваксина може да се отложи и/ или откаже.Имате това право.

# 296

[/quote
Честита рожба.Прекрасна е да е жива и здрава.Какво наложи спешното секцио?В Ниамед ли роди😊

В Ниамед, да. Наложи се, защото на ваг. преглед се установи разкритие 2 см и изгладена шийка, и след два дни лежане, стана на 5 см. Не давайте да ви бъркат преди 38гс. Аз лично съм убедена, че едно невинно прегледче ни докара до тук. Аз дойдох в болницата с някакви болки и изобщо не предполагах, че са родилни. Мислех, че ще ме приемат за задържане, но уви- нямало за кога с тия 5 см да задържаме. След 1 час и хоп- вече всичко е друго. Имаме късмет, че в 35+6, Белослава диша сама и няма нужда от кувьоз. Нз дали са й били разни лекарства, но се роди доносена. Дано няма много последици от преждевременното раждане.
[/quote
Всичко ще е наред Мария.И аз миналата седмица бях на преглед при Салджийска,тонове и вагинален,който беше леко болезнен.Каза до 10 дена няма да има раждане освен ако не ти се спукат водите.От днес съм в 37г.с. и стискам,лошото е че лепнах някакъв вирус и кашлям.Дано се оправя до седмица,когато ще е секциото.Кой извърши секциото при тебе и с какво упойка беше?

# 297
Момичета,да ви се оплача аз,че вчера забелязах,че една бенка ми се е уголемила.За съжаление не съм мн сигурна в това,понеже тя е на едно такова място....дето откакто ми порасна коремът трудно виждам.Много горе от вътрешната страна на бедрото ми.Тя е от онези бенки изпъкналите(топчестите)-как само обясних.Няма промяна в цвета-светла си е,не ме дразни,нито сърби.
Четох,че било възможно по време на бременността да настъпят промени,заради хормоните,но....вече запазих час за дерматолог.Офф ,много ми е притеснено!
На родилите мами,честито!

# 298
  • Bарна, морето, сините вълни
Не мисля, че е повод за притеснение, но нека я погледне доктор за твое успокоение.
На мен ми се появиха нови бенки, две вътре в пъпа. Първоначално мислех, че е някаква пъпчица, защото е изпъкнала и се мъчех да я стисна. Grinning
Много "екстри" си имаме с бременността. Бенки, брадавици, стрии...

# 299
  • София
Морело, снимай си я бенката и така ще я следиш дали расте и променя цвета.

Като казахте стрии - появиха ли ви се? Кога и къде? А линеа негра?

Общи условия

Активация на акаунт