Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 34 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за инфото момичета. Аз сложих за всеки случай при документите и копие от акта за брак, ако искат все пак и личната му карта, ще си я донесе.

# 466
  • София
Благодаря на всички!

И аз вече мажа зърната, че станаха доста чувствителни. Ама много ми е неприятно това мазане Blush

Взеха ми бебо, по-късно би трябвало да ми го донесат.

Днес беше запознанството на бебето и баткото. Добре мина. Баткото не му обърна много внимание. Накрая обаче като тръгна от болницата много плака. Гушна ме и не ме пуска. Голям рев, после и на паркинга го чувах. Cry

На колко години е баткото? Ще му дадете ли подарък от бебето когато се приберете?

Баткото е на 2 години и 1 месец. Имаше подарък днес, в болницата му го дадох. И за вкъщи имам нещо дребно. Но още определено не осъзнава нищо Simple Smile

# 467
  • Варна
Роузи, честито!Жива и здрава да ви е рожбата!

Аз да се оплача, болна съм, хрема, накашлям, вчера и Т имах.А секциото ми е в сряда.Стискайте палци да ми мине.

За документите - при нас миналия път нищо не искаха да носим, защото имаме брак.За всеки случай ще си копирам документа да го имам при мен.Помня, че мина жената пита за имената на бебето, таткото го нямаше да се разпише, май искаха.По-късно като дойде май тогава разписа, ако правилно си спомням.

# 468
  • В сърцето на любимия човек
Море, взимай мерки, този вирус се оказа голяма беля.
Бях на последен преглед днес и ми казаха, че с кашлица съм доста рискова за секцио и дори може да го отложат, а мен да ме приемат за наблюдение и венозен АБ. Аз съм 8ми ден на Аугментин, пусках ПКК с ЦРП, преслушаха ми гърдите, включиха ми и Ериус и Пулмикорт и в понеделник пак ще съм при интернист.
Поне бебка е добре, около 2700гр била.

# 469
  • Варна
Море, взимай мерки, този вирус се оказа голяма беля.
Бях на последен преглед днес и ми казаха, че с кашлица съм доста рискова за секцио и дори може да го отложат, а мен да ме приемат за наблюдение и венозен АБ. Аз съм 8ми ден на Аугментин, пусках ПКК с ЦРП, преслушаха ми гърдите, включиха ми и Ериус и Пулмикорт и в понеделник пак ще съм при интернист.
Поне бебка е добре, около 2700гр била.
Ами не е силна кашлицата за сега, ама тук-там има секрет, предполагам от хремата.В понеделник съм на изследвания, тонове и имам среща с анестезиолог.Могат и да ме прегледат.Утре в неделя има дежурен АГ, ама не знам да ходя ли.Иначе вчера ми беше зле, днес съм доста по-добре.Най-вече кашлицата ме тревожи.Не е кой знае какво, ама знам ли.

# 470
Благодаря на всички!

И аз вече мажа зърната, че станаха доста чувствителни. Ама много ми е неприятно това мазане Blush

Взеха ми бебо, по-късно би трябвало да ми го донесат.

Днес беше запознанството на бебето и баткото. Добре мина. Баткото не му обърна много внимание. Накрая обаче като тръгна от болницата много плака. Гушна ме и не ме пуска. Голям рев, после и на паркинга го чувах. Cry
Честита рожба,бъдете здрави и бързо възстановяване.И аз я мисля каката,много ще ми е мъчно.Поне е голяма и я подготвям от сега.Още малко и ще се гушкате 🤗😊

# 471
  • София
За крема за зърната четох, че е хубаво да започнем да ги подготвяме седмица преди раждането някъде. Т.е. от по-рано да ги направим "готови", не да чакаме до проблемно състояние. Аз мисля да започна от понеделник като съм взела и два вида протектори за всеки случай - Avent и Mothercare. Общо взето ще направя всичко възможно да избегна разраняване и т.н. Дали ще стане е друг въпрос, но да пробвам поне.

За помпата - избрах марка най -накрая, но реших да родя първо и тогава да видя положението и да купувам или не. Не е евтина затова, а може да не потрябва, знам ли..

# 472
  • София
Море!, пънче-мънче, бързо да оздравявате и двете и да не се налага да отлагате срещите с бебетата.

Аз тази нощ се събудих към 03:30 и няма заспиване...

# 473
Аз също изкарах този вирус и то много тежко. Бях на антибиотик също и вече трета седмица не мога да се възстановя съвсем.

Роузи, честито! Моята дъщеря е малко по-голяма, 2 години и половина . Интересно ми е как ще реагира. Няма да и взимам подарък от бебето, обаче.

# 474
  • София
Море, пънче, да се оправяте бързо от тези хреми и да не ви отлагат насрочените дати!

За документите - в нашата болница изрично си пише, че искат копие от лична карта на бащата и копие от граждански брак. На втория ден дойде една жена, вписа името на детето в едни документи, погледна копията, преписа си нещо оттам. След 10 дни в общината по местоживеене ще си вземем акта за раждане. Деси, къде се подават документите за еднократна помощ и какви са?

Нас ни изписаха вчера на обяд и изкарахме първа нощ вкъщи. В болницата малкия ме разиграваше по нощите, а денем спеше като пън. Е повтори се и у нас. От 23:45 до 5 орева света, яде 3 пъти, сменявахме памперс, заспиваше точно за по 5-10 Мин. А той едно парче месо и ти се къса сърцето като плаче. Дрехите да му огромни! Дори и 50ти размер му е голям, а уж е 49см. Минахме и първата баня успешно и неочаквано. Към 19ч. го съблякохме да сменяме памперс и както ревеше от този факт, ММ попита дали не е по-добре направо и банята да откараме. Справихме се доста бързо, въпреки големия рев. Бабите и дядовците още бяха у нас и останаха хем втрещени, хем започнаха да дават съвети...

# 475
  • София
Ели и ние сме така с дрехите.. На дължина му стават ама са си широчки.Simple Smile И ние тази нощ не сме спали много, през час и половина  става да яде, снощи един час се скъса да реве, имаше пълен памперс, михме го, успокои се 5 мин и пак на ново. Не искаше да яде повече, нито биба. Гушкахме се и мрънка до един и нещо. После и с това сменяне на времето...сега ме боли глава, явно ще спя през деня.
Относно еднократната помощ, документи се подават в Агенция социално подпомагане по постоянен адрес. Това са документите:

Документа от ГРАО се вади и за първо дете, обикновена услуга е две седмици, експресна - на момента е 10 лв. И акта за раждане го задържат докато не ви я изплатят - така разбрах. Така, че е хубаво да го снимате няколко пъти за  вас, че може да ви потрябва за този период. Помощта не е обвързана с дохода на родителите и е 250 лв. за първо дете, 600 лв. за второ. Срока, в който можем да се възползваме е 3 години.

# 476
Здравейте момичета - и аз съм в отбора на недоспалите.. От вчера съм вече в деветия месец и снощи цяла нощ ми беше много лошо.. Сърцебиене, задух болки... А за капак на всичко като отидох до тоалетната сутринта по голяма нужда при зажърсване се оказа че имам и доста кръв по хартията... Незнам хемороиди ли са какво  е това чудо.. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели как се е справил, много ми е притеснен и напрегнато...

# 477
idi, аз имам хемороиди и бях получила леко кървене, само при забърсване. Слагах си Цикатидрина свещички 10 дни и засега нещата са по-добре.

# 478
Въпрос към майките с нмх, родили и неродили все още Simple Smile Какво предписание имате от Паскалева за след раждането? Колко време ще слагате Клексан/Фракси?

На последната консултация ми каза, че няма да коригираме дозата до раждането, бях решила все пак да я видя преди да родя да я разпитам, но съм вече в Токуда и явно няма да стигна до нея. Ще разпитам АГ, но ми беше интересно при нея в какви диапазони са нещата.

# 479
JT при мен каза 2-3 седмици на 0.4  ,  но аз ще го слагам малко повече - заради станалото след миналото ми раждане. Предполагам зависи и от това дали ще си секцио или нормално раждане и колко рискови са мутациите

Общи условия

Активация на акаунт