Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 914
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Варна
Така като се захванали, аз един бъдещ люляк държа на балкона, да видим дали ще издържи на вниманието ми до пролетта. А наборът само ми размножава растенията, защото някоя топка или друг предмет току отчупи някое клонче, което после се засажда отделно. Похвален е всеки земеделски ентусиазъм, аз бих подкрепяла и помагала, но у нас такова нещо засега няма, а земя и вила има, но там моят иска да строи хобитска къща. Сама си ходя, но не ми се удава много.

# 1 096
  • Варна
Пишете ме и мен с градините Simple Smile. Израстнала съм в града, никога не сме имали село, крава видях отблизо по време на една от командировките си до Швейцария, но преди години една колежка (впрочем софиянка и геолог по професия) ме ентусиазира да си направя разсад на лилави, жълти и зелени домати. И като се почна..., запасих се с литература по въпроса. Викам си, не може да е трудно. Обаче чета и ако щете вярвайте, в началото гледах като идиот - едни етиолиращи листенца, едни термини, не е чудо. Викам си, аз толкова изпити съм взела, едни домати ли не мога да отгледам. И ги отгледах. Сега съм видна градинарка. Живея в къща, в покрайнините на града, квартала се води баровски, но наред с ливадката райграс, садя стройни лехи розови домати, краставици и ужасно люти чушлета. Мъжът ми мърмори, че постоянно го ръчкам да пуска и спира капковото, ама после като яде доматите на салата, няма претенции. Синът ми обаче грам не мога да го запаля по градинарството - изпитва ужас от мравки, пчели и всякакви същества, които свободно си щъкат из градината.

Сега остава да си обсъдим и сортовете зарзават Simple Smile.

# 1 097
  • София
От турски сериал, минахме в "Бразди". Joy Тази грипна ваканция ще ни съсипе! Joy

# 1 098
  • София
Дайте да минем в Спешно отделение!
Имам гадни болки ниско долу в кръста, в таза по-точно. Стяга ме като обръч. Май се сецнах след като половин час стоях наведена над ваната и мих едни работи. И ММ ме успокоява: " Трябва да внимаваш повече, не си млада вече!"
Мисля си дали наистина му е омръзнал живота, та прави такива умозаключения.
Ясно е, че нивото на Русалка е недостижимо за мен, но ми върви на поезия тия дни:
Скрит текст:
-Кой меси козунак във този час?
-Аз меся!- каза Валя.
-Недей меси,ще хапнеш после, а на бас!
-Не , няма!- каза Валя.

-Не зная как да месиш ти реши?
-Реших се!- каза Валя.
-Аз знам, със мъка две кила свали!
-Свалих ги - каза Валя.

-На сватба канена си, знам!
-Така е - каза Валя.
- Е там ще си като хипопотам!
-Ще бъда - каза Валя.

-А имаш ли какво да облечеш?
- Да , имам- каза Валя.
- И номер XXXXXXXL е то, нима ще отречеш?
-Не , няма, тъй е- каза Валя.

-А ще играеш ли на сватбата хорце?
- Ми ще играя- каза Валя.
-Е как ? Ще падне сграда и сие!
-Ще падне - каза Валя.

-А нещо кръшно, нЕкой лек гюбек?
-Ще тръсна!- каза Валя.
-Ще тръснеш, ма кат гледам няма да е лек!
-Е, няма - каза Валя.

# 1 099
  • София
Тити, ти 'що реши, че всички са снажни... Hug
... извън кръга на шегата...
Скрит текст:
Наборът е доста дребен - в минимума на минимума за възрастта, голям проблем в старото училище.  В речника му отсъства думата "висок" дори отказваше да говорим темата (налага се, ходим по лекари) ... Едно от хубавите неща на новото училище е, че не просто попадна в добра среда, а забрави за притесненията си (е не съвсем, а и вече може да разговаряме по темата)...
Е, само с един счупен зъб ли ще го похвалиш. Wink На наборът му липсват 4-5, вадят му принудително зъби, за да поникнат постоянните (не е ясно кога)

gugi4ka, че кой не обича пуканки? Kissing Heart... а ако са сладки забравям всички режими и диети Joy

Мандаринка, обсебването от РСто не е задължително да върви с мизерията, хлебарките и т.н. Срещнах ММ точно в такъв период Joy
От моята партия си "апартаментен тип"/ "саксийно цвете" Confused
Но саксийните цвете при мен са или много устойчиви или.... Някой да е чувал за умрял здравец? Не е лесно да го постигнеш многократно (това след като 2 пъти уморих туите през зимата и сега се опитвам това да завъдя) . Rolling Eyes

Хора, някой по оправен, може ли да пусне нова тема?

Санака, как "Бразди" , днес сме за "Лози" Joy
Вале, нали не е предложил да те отърве от мъките Grinning добре се спря ваш с поемите Joy

# 1 100
  • Варна
От турски сериал, минахме в "Бразди". Joy Тази грипна ваканция ще ни съсипе! Joy

Ама знаеш ли какви домати стават - нямат нищо общо с пластмасите от магазина! Сега съм в био сектора, но и органичните оранжерийни не са сладки като градинските натурални Simple Smile.

Вале, как стихоплетстваш само! Браво бе!

# 1 101
  • София
Манжелка, знам! Ама съм крайно невеща по темата. Мъжа ми трябва да пусна - той е по градинарството. Тази година реши да засади едно "биволско сърце" по никое време, само да види дали ще хване, та догодина да се заеме по-сериозно. И взе, че го засади баш до парадния вход на двора - таман пред златните ми туи Rolling Eyes , 'щото нали е септември и то едва ли нещо ще стане. И като изникнаха едни ми ти храсти по метър и половина и нагоре Joy Че и домати се народиха. Не успяха да узреят преди снега Joy , ама бая вързаха. Гледката на входа беше - дюс семпличко с три реда къдрички. Joy Догодина се е зарекъл да го прави както трябва и на по-подходящо място. Само не знам как ще се разбере с кучето. Smirk

Валенцето, много яко беше това. Joy

# 1 102
  • София
Валенце, ужасно е това с кръста. Дано леко минеш!
Човек важни изводи може да извлече от тази тема. Joy
Мъжките майки се раздадохме, за да си харижем чудесните синове. Само на Белинда са й мили синчовците, че нито за баткото поддаде, нито за майстора на дивани. Heart Eyes
Вече вярвам, че земеделието успокоява, най-уравновесените Манжелка и Марулета, сериозни градинарки.

Ох, днес много особен ден. След като още в 8.05 бях на вертолет в офиса, сега изядох сама, егоистично един шоколад и съм добре. Joy
Вале, знам защо пишеш за козунаци. Виждала съм снимки на кулинарните ти творения...мммям, мямммм Hug

# 1 103
  • В светлината на слънцето
Ще ме уморите, ей! Седя си с телефона и се хиля като ряпа на глас. Joy Баш на “Бразди” го докарахме, я. А Валенцето изтрепа рибата с кулинарната версия на Бърнс. Joy Бързо да минава кръста, Вале!
С’я тия със счупените зъби, много моля да не се бутат в А лигата. Нали знаете, че по трошене и Пирогов не мож ни стигнете. Joy

# 1 104
  • София
Нали знаете, че по трошене и Пирогов не мож ни стигнете. Joy

Дали...
Скрит текст:
Порасналата ми  вече щерка, щото е/беше много мирна, а и майка й е куку, е с падане от количката в бебешка възраст и последващо лежане в Пирогов, в детската неврохирургия,  с цепена и шита глава, с лепена вежда, с чупен пръст, с шинирвана ръка, с изгаряне на ауспуха на мотор..Рентгеновият лаборант в Пирогов ни беше запомнил..

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 00:28 от пенсионирана русалка

# 1 105
  • В светлината на слънцето
Русалке, то не е много за лайк, ама как те разбирам... Абонати сме там ние. Мъж ми се майтапи, че ще ни сложат снимките, дебело зачертани - с две думи вход забранен. А в травматологията сме си направо вътрешни. Head Band

# 1 106
Белинда сигурно е обещала синковеца на мома от кралския двор на нЕкое европейско кралство,затова си прави пас.
 Нашата кучка,голяма немска овчарка, и тя принцеса.На трева и пръст не стъпва,ходи само по циментовите  пътеки.И тя не е градинарка,мамината.

# 1 107
  • София
Не че нещо, ама те па европейските принцеси едни убавицииии - фани едната, удари другата Laughing

Страшна свекърва ще стане от мене, усещате ли, а? Разцъфвам с годините Joy Неподозирани качества изплуват на повърхността! Горко им на момчетата!

# 1 108
  • София
Честит петльовден! Stuck Out Tongue Winking Eye
Да са ни живи и здрави момчетата, встрани от шегите ни тук, дано станат достойни Мъже! Heart Eyes
Според традицията, на днешния ден не се работи, за здравето и плодовитостта им. Така, че не разваляйте традициите. Правете по една пилешка супа и вдигайте караката на дивана!

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 12:09 от Слънчевата

# 1 109
  • София
Не че нещо, ама те па европейските принцеси едни убавицииии - фани едната, удари другата Laughing
Аааа, Белинда, ти сигурно немскоговорящите принцеси си огледала. Испанската хем е наборка, хем е много красиво дете. Веднъж я видях по телевизията и му казвам на набора "Я, виж какви хубавини имало в Испания". Сещате се с какъв поглед бях удостоена😂

Присъединявам се към пожеланията на Слънчевата. Дано да са ни щастливи петленцата.

Общи условия

Активация на акаунт