Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 865
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ох, моят човек колкото пъти го питам разбира ли я, все получавам - горе-долу. Демек за 4 Rage  Предлагам помощ - не ще. Нещо много за самостоятелен се е взел, откак е гимназист, аз го подкрепям, разбира се, но ако виждането му за самостоятелност е да ми стане тройкаджия, защото нали "си е за него", ще вадя точилката, няма как...Satisfied

# 121
Виж, аз се вкарах в капан. Обещах, че последна година "натискам". От 8-ми клас да прави каквото поиска - няма да ме интересува. Като ви чета, май съм с автогол!

# 122
  • София
Виж, аз се вкарах в капан. Обещах, че последна година "натискам". От 8-ми клас да прави каквото поиска - няма да ме интересува. Като ви чета, май съм с автогол!
И аз така. Сега си търси обещаното, като наследство. Обаче и аз има с какво да го надцакам. Докато ми носи 4,20 по математика и 5 по БЕЛ, има нужда от допълнителни занимания.
Някой похвали Уча се. И аз мисля, че е от полза.

# 123
  • В светлината на слънцето
Оф, много съм тъпа. Излезли са изискванията за стипендия, но кой да види навреме. А уж, преглеждах сайта на училището. Но явно съм проспала момента. По точки от НВО е и девойката има право на стипендия първия срок. Вторият вече ще бъде по успех от първия. Има право, но като тъпата й майка не е видяла навреме, срокът е минал и сме пропуснали да подаде декларация. А тя пък не разбрала точните изисквания и мислела, че за малко не й стигат точките, съответно не ми казала. Много ме е яд, защото детето се надяваше. Казах й, че ще й давам аз паричките, защото си ги е заслужила. Може ли да съм толкова проЗта бе...

# 124
  • София
Аз пък не съм давала такова обещание, защото не съм и натискала. Два месеца след началото на 1ви клас стана самостоятелен. Занимавала съм се повече с ученето му в 4ти, по математика.  Никога не знаех кога, какво учи.... До началото на 8ми клас. Споделих преди време, че сега имам чувството, че имам първолак. Започва вече да свиква с гимназиалният начин на живот и учене. Разбра, че вече никой учител няма да го следи какво пише и учи, както в основното. Започва сам, без моя намеса, да си прави допълнителна подготовка по предмети, които са му важни.
До тук, 1 месец бях като бавачка. Вече се отдръпвам леко. Надявам се, до края на първия срок, да няма нужда от ежедневната ми намеса. Имам си моите начини за контрол и мониторинг. Докато мога ще ги използвам! Smiling Imp

# 125
  • Варна
Може ли някой да ми обясни как точно се прави този компрес с изварата? От днес, официално има гнойна ангина и ми се искаше да го пробвам като допълнение на антибиотика.

# 126
  • София
Манжелка, взимаш един дамски чорап, пълниш го с леко загарята извара и връзваш с кърпа, като ортопедична яка.
Чорапът е много важен, защото после не можеш 1 седмица да избършеш и изтържеш натрошената и размазана извара от пода, дамаските на мебелите и т.н.... Joy
Бързо излекуване!

# 127
  • Варна
Ангина съм лекувала с меркуриус, мина и без антибиотици. Сега има някакъв модерен спрей хексорал, но не знам дали става за ангина. Компресът съм го правила няколко пъти, без да има кой знае какъв ефект. Може и да не съм го направила, както трябва. Сварявам мляко и го пресичам с малко оцет или лимон. Получава се каша, която слагам върху марля, отгоре найлон и най-отгоре - вълнен шал. Стои около гърлото няколко часа (повече - който може да търпи)
Бързо излекуване!

# 128
  • В светлината на слънцето
Манжелка, бързо да му минава и скоро да е на крака, напълно здрав.

# 129
  Белинда,и аз съм приготвила точилката.От като чух от вас за комбинаториката,не спирам да питам има ли нужда от помощ.По 100 пъти на ден-отговорът е НЕыс променяща се интонация.ДНес сутринта ми пише в месинджър спешно да му намеря учител по математика,защото нищо не разбира,а ДНЕС има контролно.
    Нааачиииии ..........ще има со благо со кютек!!!
    Манжелка,бързо оздравяване!

# 130
  • София
Марулета Joy
Е, информирал те е! Не мож'отрече!

Нашите днес тичали за норматив. Оплака се, че тичал с отворена уста и го заболяло гърлото, но после минало. Поръча ми да му извадя пижами, докато пуснат парното. Не искал да се разболява, защото не си представял, как ще наваксва информатиката след 1-седмично отсъствие! Joy У наше село ще проработи поговорката за неволята!

За сметка на него, съм се тръшнала вкъщи с вдървен кръст. Днес минах през личната, през рентгена... ще видим какво ще излезе.

# 131
  • София
  ДНес сутринта ми пише в месинджър спешно да му намеря учител по математика,защото нищо не разбира,а ДНЕС има контролно.

Ей тъй най-обичам! Като малкият снощи - в неделя вечерта, в 9 и кусур - Мамеее, за утре по ДБТ ми трябват: кабърче, шнурче, памуче.....И така - 15-тина нещица, кое от кое по-екзотични. В 9 часа в неделя Rage

# 132
Манжелка, моята израсна с ангини - една след друга и съм спец.На нея изварата не й помагаше много. За сметка на това правя друга комбинация - компрес на гърлото с шведска горчивка: напръсквам на памук от течността (от аптеката), мажа гърлого с плътна мазнина (в къщи винаги има домашен крем мас и невен или вазелин), полагам памука, тънък найлон и шал. На краката (ходилата) мас, отгоре втривам синапено брашно (купувам го на прах, но когато няма, меля с кафемелачка). Отгоре - чорапи и така нощува. Разните смукала си вървят - неоангин, хексоралетен, трахизан.... Във ветеринарните аптеки, а и в някои хуманни (знам кои са в Сф) продават гранофурин под името гранулин. На дървено шишче правя тампон, обтривам дъгите на гърлото и преди да е направила гримаса за повръщане, пръскам тантум верде - има лидокаин и притъпява усещанията. С това я вдигам без АБ. Бързо възстановяване на младежа!

# 133
  • София
Аз всъщност не знам дали е добра идея да се лекува гнойна ангина без АБ Rolling Eyes Не бяха ли точно тези бактерии, които увреждат после сърдечните клапи, ако не се изтрепят навреме?

# 134
Бактериалната ангина - задължително с антибиотици, затова се пуска и гърлен секрет за микробиологично изследване.
За късмет, моите май не са правили такива ангини, малката е с много високо поставени сливици - виждат се като си отвори устата, без да се наднича в гърлото й, и почти всяка хрема задължително после удря и сливиците. Боря обикновено с грануфорин още от първи ден, когато се оплаче от болки в гърлото. Но и на лекар водя.

За вирусни настинки с хрема мога да се закълна в Есберитокс таблетки. При течащ нос за 2-3 дни прекъсва хремата. Пробвано върху мен, децата ,майка ми, колеги и приятели. Просто трябва да се почне от първи ден и да се пие по схема.
При температура под 39 градуса, обикновено не давам нищо температура понижаващо, за да се бори организмът с инфекцията по естествен начин. Ако се задържи температурата 3-4 ден ,тогава опираме до лекар.

За училището - наборката е много доволна от класа и от учителите. Досега не се е оплакала от никой и нищо, всички деца й допадат. Има си значение средата и подборът по показани резултати и амбиция явно. На родителската учителите го похвалиха като много добър клас и бяха доволни от дисциплината.

На двата теста по математика - на входния и на комбинаториката, изкара две пълни шестици (единствена в класа с пълно отличие). Направо невероятно за мен, защото математиката не й е силната страна. Мислех, че ще трябва да я пращам пак на частни уроци, сборник й купих с решени задачи по комбинаторика, ама той докато дойде и тестът минал. То детето ми казваше, че я разбира, ама аз не вярвах. Още се чудя как се справи, но явно уроците за НВО-то са били при правилната учителка и са дали дълготраен резултат.

Сега чакаме резултати и по входното по БЕЛ. Е там вече е непредвидимо. Всички въпроси били с отворен отговор. Учителката е много взискателна, много я харесах. Масово май се очакват ниски оценки, но това не ме плаши, харесвам подхода на госпожата и високите изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт