Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 020
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 420
  • Резерват "Северозапад"
Моята щерка си плащаше всичко с предишното гадже. И по принцип, когато излиза с момчета, компания....си плаща. Учила съм я, че винаги трябва да има достатъчно пари за това, което си е поръчала. Последно е имала среща, на която момчето е платило билярда и тя се е притеснила Blush, та после държала да плати кафетата Laughing. Но все пак и прави впечатление, ако някое момче е много стиснато Wink.

# 421
  • София
Аз мисля, че е редно всеки да си плаща билета за кино, почерпката и т.н. Аз, за себе си навремето имах правило: Поръчвам нещо само, ако мога да си го платя сама в момента.  Не одобрявам момчетата да плащат двойно, времената вече са други.

Виж, да отвори и задържи врата, да направи път, да задържи палто и да подаде ръка винаги ми е било много показателно за наличие на добри кавалерски маниери.

Девойката не бърза с гаджетата, доста е премерена на тази тема, т.е. трудно ще се прежали. Абе, кога ли ще ме изненада, така както съм си спокойна...

# 422
  • София
Яна, ей тва за задържането на вратата се опитвам да обясня на моя, че не е просто кавалерство, а жизнено важно. Всеки път, когато сме заедно в асансьор, на влизане добре, ама на излизане се опитва да ме убие! Joy

# 423
   Сигурно нещо му мърмориш в асансьора!/шегувам се/
   Мдаа, и за кавалерството говорим.Много ми се иска да го погледна някъде отстрани как се държи.Много ми се ще да не е някакъв отворко,нагъл и безпардонен.Искам да бъде спокоен,респектиращ,уверен в себе си,интелигентен,уважителен......Абе да е  най!/хахахаха/

# 424
Яна, ей тва за задържането на вратата се опитвам да обясня на моя, че не е просто кавалерство, а жизнено важно. Всеки път, когато сме заедно в асансьор, на влизане добре, ама на излизане се опитва да ме убие! Joy
Абсолютно жизнено важно за един мъж е жената да влезе първа в пещерата в случай, че има мечки.

# 425
       Интересна  ми е темата за гаджетата и сметките, макар още моят дечко да не е тръгнал  по срещи.Обаче само година по-малък е, така че знае ли се.

И затова и аз се чудя, трябва ли да осигурявам повече пари на сина си, току-виж се появило гадже на небосклона. Аз поначало му давам малко пари или въобще не му давам, защото се изкушава да купува боклуци.Понякога протестира, че момчетата имали повече пари от него и аз споря,чене му трябват.Кажете, наистина, очаква ли се от момчетата в ученическа възраст да черпят и да поемат сметките на момичетата?

# 426
Ами ,така като чета тук,не се очаква.

# 427
  • София
Не се очаква, или поне не би трябвало да се очаква. Това са деца, с бюджет от родителите. Моите девойки са учени да си плащат сметките и дори, когато са поканени по специален повод да предлагат да си платят, а ако им откажат - ОК.

Абе... не е лошо да забави гаджалъка! Joy

Значи, казусът с червилото по тениската не претъпя развитие, а? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 428
  • София
Аа, таз квартална забежка се осуети много бързо след 17.09. Обаче, наскоро ми сподели, ама така съвсем небрежно, че би се преместил в паралелката Мат с НЕ! Joy Сигурно ще изчака да стигнат до ниво В2, за да.се изясни. Подозирам, че пак жени са замесени.

Светкавица, извинявай, но мисля, че финансовата дисциплина се научава както и всичко останало. Ако няма шанс, да се упражнява на нея, няма и да се научи!

# 429
  • София
И аз съм на мнение, че сметките трябва да се делят. Когато излизат с гаджетата си, винаги им даваме по повече пари. По повод, както спомена Санака , пак съм о.к., ама нещо моите и двете имат проблем с това да се наложат да си платят - или билетите са взети предварително, или момъците изтъкват някаква друга ВАЖНА причина ... После се опитват да се реабилитират с другите сметки, ама рядко. Не ме разбирайте погрешно, не искам всичко да се дели на две като с нож, но те са все още деца, за Бога ! Идва Коледа, не зная как да реагираме и с подаръците. Едната вече получи нещо бая скъпичко за р.д.....Sad
Вика: ще му купим тениска на бандата, която харесва. Аз, е той едва ли няма, щом купи и на теб от морето. Тя: Ааа, няма, но много иска ! Е, щях да ревна с глас - отишъл на лагер и от джобните си спестил за ЕДНА тениска...за нея. Оффф...

# 430
  • Варна
Като чета колко са напред вашите деца с гаджетата, почвам да се притеснявам за липсата на подобно желание у сина ми Simple Smile. Гледам снимката на класа и едно симпатично девойче веднага ми хваща окото, а той - вече е заета с ученик от по-горните класове 🙄, посочвам друго - а той контраатакува "А ти знаеш ли какъв й е успеха?" 🤣. Явно при нас ще се търси ум като ядрен физик и физика като прелестен ангел. Не, че от наша страна можем да се похвалим със същото Simple Smile.

# 431
Мале,мале,ама и ние сме луди за връзване!  Satisfied
    Да ви призная,като майка на момче,много ми се ще да сме го възпитали така,че да може да накара едно момиче да се почувства специално.Без да е лигаво-романтичен.
    По този повод,щерката и дума не даваше да    се обелва за подаръци за св.Валентин,за разни поводи,осми март.Ноо,първият пропуснат такъв празник от гаджето, и елате да видите за какво цупене става дума.сега си знае момчето-прави изненада,пък каквото ще да става.Понякога и аз съм му в помощ,напр.подсказка за парфюм.

# 432
За финансовата дисциплина-моят син по-скоро ще се нареди в първите 100 в града на НВО, /при реална оптимистична прогноза за първите 1000/, отколкото да придобие умение да си разпределя парите. Пробвал съм какво ли не, пари в ръцете му се изхарчват на мига и по възможно за най-не нужното.

# 433
  • София
Ох, току що писах по този въпрос в друга тема, така че тук краткия вариант - не, не смятам, че момчетата трябва да плащат сметки, докато все още не изкарват собствени пари. Не опира до години или ученичество. Ако се хване на работа лятото, ако иска и на почивка да си води гаджето и да плаща - негова си работа.

# 434
  • София
По принцип сте много прави, но имам няколко много куриозни спомени. Ся, да не си помислите, че много съм ходила! Не! Joy
Като цяло, правя изводи, на база личен опит, че мъжете, които са живяли с родители, изобщо не се усещат, че е някак си желателно да правят жестове към жените. Мъжете, които са учили в други населени места и не са били на ежедневно подавани пари от мама и тате, по- се сещат за тези неща. Пак казвам, от моя опит, такива са изводите. Сега, както си говорим, мисля че и без друго младежът от седмична издръжка ще минава на месечна, та като се появи девойка за кафе и кино, ще увелича джобните, пък както се разберат. Аз ще следя положението с едно око, де!
Абе, не е лесно да възпитаваш човек...

Общи условия

Активация на акаунт