Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 034
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 435
  • В светлината на слънцето
И моята е без гадже, не я интересува на този етап.

# 436
  • София

Абе, не е лесно да възпитаваш човек...

Ами той затова Макаренко е казал, че "педагогиката е наука за възпитаване на чуждите деца." Smirk

# 437
  • София
И аз като Слънчева да започна с "Ся, да не си помислите, че много съм ходила! Не! Joy"
Но от моя опит не мога да извадя такива изводи Stuck Out Tongue Winking Eye
От неживеещи с мама и тати съм получавала реплика "вземи колкото трябва" и "подай ми протмонето да ти дам"(само дето нямаше добавка "стой мирно, докато чорбаджията брои" ... може би щях по-бързо да разбера някои неща Joy) , при това в единична ситуация, в която пари са били за нещо "общо", в което и аз съм се участвала наравно, а аз съм го играла снабдител.

Аз също съм спазвала принципа да поръчвам това което мога да платя, в включително и сега дори когато излизаме семейно. Обяснила съм го принципа, съответно и аз смятам че има, време да се прави на супер кавалер, може, но не с парите на тати (мама по рядко Stuck Out Tongue Winking Eye)
Черпи понякога приятели.
Гаджетата не са на дневен ред все още.

# 438
  • София
Много интересна тема. Аз както се бях засилила да го минавам на месечна издръжа, така си остана на седмична. Давам му я кеш, в неделя вечер, 25лв. Какво ще ги прави си е негова работа (е, не съвсем, де, на отчет е, естествено, но е ясно какво следим да не се купува). Дали ще яде с тях, дали ще ги пести за нещо, дали ще черпи приятели/гаджета - както иска. За сега по бюрото му се търкалят десетолевки, спестени от няколкото седмици - явно се побира в около 15лв. В петък щели да ходят на тенис с някакъв съученик - да си взима от тях, има си. Не съм забелязала, когато са излизали с момичета, той да е плащал всичко. В компанията от стария му клас всеки си казвал колко пари има, един вид - правели обща каса и ако на някой не му стигат за нещо - друг го покрива. Но сумите за покриване са 1-2 лева. И аз се опитвам да му кажа, че очаквам от него да е кавалер (вероятно двамата влагаме в тая дума твърде различен смисъл) и да не е глупав, да се остави на приятели да се възползват от него, че има такава тенденция той...все нагледно се опитвам да го представям.
Примери от живота ни бол - отиваме 3 семейства на заведение. Едните доволно заможни, другите с доста свит бюджет. Ми заможните хич не се съобразяват, като избират заведение - все ще е от най-скъпите, ще напоръчат кво ли не на масата. Аз го играя буфера да кажа - а, не се дели на 3 сметката, вие не сте яли/пили едикаквоси, давай да смятаме. При тях е същото - някой може да няма пари за КФС, а да може да си купи закуска от съседната баничарница - съобрази се, изяж и ти една баничка, но го направи деликатно, все едно отдавна за това си мечтаеш. Трудна работа е това, да прецениш отсрещия, без да го засегнеш...
Имах навремето едно кандидат-гадже, ама сега да не излезе, че много опит имам, неее Stuck Out Tongue Winking Eye  Та този ядеше за трима - сядаме на пицария, поръчваме си една голяма пица и нещо друго, общо и той се нахвърля да яде, яде, след 5 мин нямаме нищо на масата, а аз съм хапнала 1 парче. После сметката - на половина - как пък не! Симпатично момче беше, ама не стана работата така, не мога да го издържам заради едните ми...забравихкакъвцвят очи...

# 439
  • Варна
И аз не влагам в значението на думата кавалер  плащащ сметките. И за двете страни е полезни всяка жаба да си знае гьола. На времето винаги съм държала аз да си плащам сметките - това ми даваше свобода на избора и приятното чувство на независимост. След всичката тази еманципация е смешно дамите да чакат да бъдат издържани. Но това да ни поглезят с цветя или шоколад е друга работа Simple Smile. Въпреки, че винаги най-много съм ценяла нематериалните подаръци - за тях се иска въображение и подготовка. На сина ми често му говоря, че когато започне да излиза с момичета, трябва задължително да ги изпраща до тях.

# 440
А сега аз като с много опит Stuck Out Tongue Winking Eye да вметна, какво съм дочувала от мъже излезли от тийн възрастта- че вече почти няма жени дето да си плащат сметките, камоли да вземат да платят цялата сметка от две кафета, е що да не я платя като мога и ми е кеф?!?
Иначе въпроса е сложен, аз като майка на две момчета мога да кажа, че те не нямат желание да плащат сметките на дамите, независимо че аз подмятам често, че е желателно да има жестове от тяхна страна. Предполагам че основната причина е че и двамата все още плащат с наши пари. Обаче и девойките държат да си плащат сметките, може би е поради същата причина.

# 441
  • Резерват "Северозапад"
Изпращането е сложна работа Wink, при нас разстоянията са твърде големи и изпращането обикновено е до спирката Grinning. През лятото бившият приятел на щерката изпращаше до нас, но беше светло, а и имаше много свободно време...сега е трудно осъществимо. Часът на прибиране е закован до 19,00, та евентуалното бъдеще кандидат гадже Mr. Green ще се прибере към 21,00...те момчетата са все от далечни спрямо нас кватрали ooooh!

# 442
Явно при нас ще се търси ум като ядрен физик и физика като прелестен ангел. Не, че от наша страна можем да се похвалим със същото Simple Smile.

Веднага давам жокер- немските паралелки. Ако и умът да е по-скоро хуманитарно насочен, а не математически и ангелът- наистина прелестен, но с леко пухкави извивки, ако това не пречи. Simple Smile

# 443
И това с изпаращено е проблем, сега е само с метро, ама след няколко години след дискотеките, ако момчето е в младост,  а момичето в люлин и са на дискотека в центъра...или заминават 40 лв за таксита или всеки се спасява, но е редно кавалера да качи дамата на таксито и да провери после дали се е прибрала, поне. Simple Smile

# 444
  • София
И това с изпаращено е проблем, сега е само с метро, ама след няколко години след дискотеките, ако момчето е в младост,  а момичето в люлин и са на дискотека в центъра...или заминават 40 лв за таксита или всеки се спасява, но е редно кавалера да качи дамата на таксито и да провери после дали се е прибрала, поне. Simple Smile

При нас баткото (в 10 клас е) всяка вечер се прибира по никое време. Ту е бил на фитнес, ту е изпращал мацка в другия край на София. Добре че още не ходят редовно по дискотеки. Но няма как да го спираме. Просто се надяваме, че всичко ще е наред.

# 445
  • София
Ще ползват на нощните автобуси за по-евтино Joy (аз не че ги знам къде спират Grinning)

# 446
  • Варна
Явно при нас ще се търси ум като ядрен физик и физика като прелестен ангел. Не, че от наша страна можем да се похвалим със същото Simple Smile.

Веднага давам жокер- немските паралелки. Ако и умът да е по-скоро хуманитарно насочен, а не математически и ангелът- наистина прелестен, но с леко пухкави извивки, ако това не пречи. Simple Smile

Е, хайде сега. Че какво им е на английските, френските или испанските паралелки ? Изборът за ученето на даден език не се повлиява от бала, а от желанието и възможностите за употреба след това. Аз лично съм щастлива, че синът ми послуша сърцето си и не си похаби високия бал заради хорското мнение и мода. А най-важното е, че вече се убеди, че е бил и прав, защото летвата е висока и все намира какво ново да научи.  Тази лексика на курс на може да се научи.

# 447
  • София
Оф, зачесахте друга болна тема с изпращанията и късните излизания. Много ме е страх,  дори и 19.30 - 20.00 да е. Майките на момчета може би също ги е страх, че да очаквам да изпращат мойто. Сложно е ... Май, май ще се редуваме да ги извозваме: аз и мъжо - двама, и сватовете и те двама, та ще се разпредели тежестта. Laughing
Минаваме от дневна на нощна смяна шофьори в най-скоро време, ама мъж ми ме заплашва, че сипе ли си пиенето вечер, да не го търся за шофьор.
Като гледам извадката СМГ и на двата пола, се сещам какво скандирахме навремето, когато ходихме на волейбол и още играеше Димо Тонев: "И сме най-красиви, и сме най-добри !!!"Innocent Стереотипът на "зубъра/зубърката" с очила, девствен мустак, пъпки и леко наднормено тегло вече е яко разчупен. Гледам , че почват да внимават и какво ядат, какво безалкохолоно пият и това много ме радва ! Не ме кефи, обаче да оценяват приятелите си или обектите си на желание само по успех и оценки в у-ще, камо ли пък по КИЛОГРАМИ Angry и много им говоря на тая тема. Става малко като рибата е гениална в плуването, ама ако я караш да тича, цял живот ще си мисли че е неудачник и тъпак. (перефразирам един доста по-умен от мен).
манаринка пък настъпА другата ми болна до скоро тема със сметките. Много мога да пиша по въпроса и в едната, и в другата посока ... Нашият приятелски кръг е бая широк и е най-вече покрай големите ни щерки. Мисля, че издържа през годините и благодарение на това, че всички сме от (почти) една черга.  Може и да се посдърпаме за това море или оная кръчма, но накрая винати има консенсус и чуваемост.

# 448
  • София
Хм, аз си мислех, че само моето проявява такъв снобизъм и надменност на моменти. Първите коментари за някоя девойка са колко е умна и какъв успех има, най-вече в точните науки, последвано от коментар за килограми и фигура. Последният път не издържах, като започнах с : Ти пък щото си много Убав!  и завърших с това, че такива мамини синчета, най-обичам! Rage

Може би, това е един от минусите на капсулованата среда. Не ми харесва това и не го толерирам. Има много по-важни човешки качества, които човек трябва да търси в "половинката". А развитието..., ако човек иска да се развива и има стимул, винаги може да промени образователен ценз, да свали 5 кг или да оформи мускули за няколко месеца във фитнеса.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 11:35 от Слънчевата

# 449
Оф, това за черпенето и на мен ми е любопитно как стои в днешни условия. Като майка на две момчета сигурно ще ми е малко нанагорно, но да са живи и здрави. Наборът е много пестелив и много точно си прави сметките. Сега като е 5 дена в седмицата в друг град получава определена сума всяка седмица. Отделно съм му дала дебитна карта /аз лично си направих нова сметка в банката на мое име/. Картата съм дала за извънредни ситуации, ако има нещо да плаща. Досега успява с парите за седмицата да плаща и появилите се извънредни разходи - събират в училище за театър, за почерпка, такса общежитие. Ако му останат пари не си ги прибира, а аз само допълвам следващата седмица за определената сума. Първата седмица самостоятелен живот услужливо беше давал на няколко момичета по лев, два, дори на една й платил обяда, защото нямали дребни или не им стигало. Много разочарован беше, че не си направили устата да върнат парите и каза, че повече няма да се случи да се прекарал, защото всичко си смятал точно и му бъркали бюджета. Уточнявам, че нито една не му е гадже. Викам му, ще те видя като ти легне някоя хубавица на сърце, как ще оправяш бюджета.
Аз на неговата възраст имах гадже, на което не само плащах, като излизахме, а му давах моите пари той да плаща, че да не му падне реномето. Е повече от две години си бяхме гаджета, ама аз влюбена и загубена!

Общи условия

Активация на акаунт