Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 049
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 450
Явно при нас ще се търси ум като ядрен физик и физика като прелестен ангел. Не, че от наша страна можем да се похвалим със същото Simple Smile.

Веднага давам жокер- немските паралелки. Ако и умът да е по-скоро хуманитарно насочен, а не математически и ангелът- наистина прелестен, но с леко пухкави извивки, ако това не пречи. Simple Smile

Е, хайде сега. Че какво им е на английските, френските или испанските паралелки ? Изборът за ученето на даден език не се повлиява от бала, а от желанието и възможностите за употреба след това. Аз лично съм щастлива, че синът ми послуша сърцето си и не си похаби високия бал заради хорското мнение и мода. А най-важното е, че вече се убеди, че е бил и прав, защото летвата е висока и все намира какво ново да научи.  Тази лексика на курс на може да се научи.

Аз друго имах предвид, къде шега, къде истина. Да се погледа младежът в немските паралелки, тъй като там познавам умна и хубава девойка, целеустремена.

# 451
  • София
Първата седмица самостоятелен живот услужливо беше давал на няколко момичета по лев, два, дори на една й платил обяда, защото нямали дребни или не им стигало. Много разочарован беше, че не си направили устата да върнат парите и каза, че повече няма да се случи да се прекарал, защото всичко си смятал точно и му бъркали бюджета.
Aааа малката това го игра още в ПГ - екскурзия, купуват се благотворително сурвакници, 2 деца нямат пари, тя им дава и после ...нъц. Едната е най-добрата й приятелка и до ден днешен, ама пари вече не дава. Не се обадих на родителите (майката също ми е приятелка и най-вероятно не знае), не я натисках да си ги иска, но й не й ги възстанових. Научи си урока.
Големите са тъпи... като мен. Дават, не си ги търсят, не им ги връщат, но май и по тази линия отпаднаха бая "приятели". Оня ден едната излиза с гаджето. Дали сме достатъчно пари, купили сме подарък за годишнината, ама и сестра й дала "ей така още 20 лв. да си има Smiley". На заем естествено. После хвърля къчове защо 6 ! часа не се прибира сестра й и защо НИЕ не й звъним да я караме да се прибира !
п.с. забравих да ви се похваля, че лежа домА с възпален ахилес от петък, та затова съм се размислила по екзистелциални теми от живота и съм се разписала. Head Band

# 452
  • В светлината на слънцето
Направо се засрамвам за издръжката. Моята е повече от скромна - на седмица й стигат 2 лв (буквално), а понякога и тях не иска. Ако излиза в петък с приятелки (на разходка най-вече из центъра) иска 5 лв, не повече. След тренировка евентуално - 1 лв, но евентуално. Постоянно се притеснява за килограми и че е дебела (опуленото човече много ми липсва от емотиконите), следи си храната и предпочита да си носи храна (най-често - плод).
За равновесие брат й всеки ден ни муфти за пари.
Тя един единствен път е излизала на среща с момче - в старото училище, покани я на кино. Тогава той изрично настоял да купи билетите и после да я почерпи. Беше доста изумена, защото е научена, че когато излиза с приятелки всеки си плаща сметката.
Както споменах, момчетата изобщо не са й на дневен ред. В класа са много силна приятелска група от момичета. Изобщо чуден клас се оказаха. Засега се разбират всички прекрасно. И много учат.

# 453
  • София
Лелеее, собствен любовен опит ли споделяме вече? Забравихте ли, че ще ви четат снахите, бе?! Joy

За изпращането:
Когато е тъмно /а вече се стъмва рано/, момчетата от компанията я изпращат до спирката на автобуса, а аз я взимам от нашата спирка. Има и вариант за такси понякога, като настоявам таксито да е поръчка, а не хванато от улицата и момчетата я изпращат до таксито. На два пъти са се събирали в приятелче до по-късно и тогава отивам да я взема, като цялата момчешка групичка слиза да я изпрати до колата и да ме поздрави. Много сладки деца са. Заедно са от ПУК. В момента няма гадже, но на този етап изпращане до вкъщи не очаквам, че момъкът няма да може да се прибере до полунощ от наше село. В по-късен етап обаче, когато са по-големи, излизат до по-късно, ходят по дискотеки и т.н., вече очаквам гаджето да изпраща. Голямата гаджето я изпращаше с такси, като й казвах тя да си покрие цената до нас, а той поема цената от нас до тях. Вече са с коли и такъв проблем не стои.

# 454
  • София
Санака, юрист си бе жено! Казвай ги по- така нещата!
Не споделяме опит, само впечатления! Joy

# 455
Ма да четат, може пък и нещо да прихванат от тези наши впечатления! Grinning

# 456
  • София
Живи ли сте, бе! Не се хвалите, не се оплаквате, не пиете. Изобщо, настана една скука...

# 457
Почивка  Mr. Green

# 458
  • София
Живи ли сте, бе! Не се хвалите, не се оплаквате, не пиете. Изобщо, настана една скука...
Да се "похваля" тогава - има 2 по математика. Първата откакто е ученик! Вчера много се бях ядосала, но ми мина вече.

# 459
Детето има 6 по математика, благодарение на частните уроци. А и вече знае повече от учителката.
Написах писмо до Директорката да се вземат мерки относно учителката, получих отговор все едно "плащайте за уроци и не ме занивмавайте".

# 460
И ние с 2 по математика. Наложи ми се набързо да си припомня медицентрове и средни отсечки, да обясня задачите, порешавахме събота и неделя, в понеделник поправката я е направил без грешка. Каза, че нищо не разбирал като му обяснявала учителката, била много зле, вече на мен разчитал. Сякаш ми е малко петокласника, че всичко обяснявам след учителките, сега и големия. Спокойно могат да ме вземат по заместване в училище по който искат предмет. Добре, че е кетъринга в работата, та взимам и за вкъщи, да има какво да се яде. Толкова не съм учила като ученичка.

# 461
  • София
Аз трябва да си скъсам дипломата от ФМИ. Брат му, когато не разбира нещо поне пита, а това и не пита. Обеща ми в събота и неделя да решаваме задачи, та ще видим...

# 462
  • Резерват "Северозапад"
Да похваля щерката за информатиката Heart Eyes - след челен сблъсък с Java-та в началото на годината и съответно петица, сега е вече с две поредни шестици Laughing. Разковничето се оказа услужлив съученик, който търпеливо и преподал и обяснил материала Wink. Той този материал също не го е научил в училище, а от допълнителни занимания в школи ooooh!...

# 463
Аз съм на диета,щерката сватба готви.Тъщата трябва да е ток и жица,затова не пия.
 Иначе,3ка по ИТ,ама той не бил разбрал,че му я писали.С БЕЛ и немския нещата си вървят добре.
  Нашето училище няма да се възползва от ел.дневник от януари 2019г.Скъпо било 1000лв на година.Направо изумях-за какви ли не щуротии ни събират пари,не могат да кажат на РС да дадем по 2 лв.Знам,че е незаконно да се събират пари от родителите,но...за листове за преснимане може.По 18.00лв искат за коледно,в един същ ресторант всяка година,с умрелите им полуразвалени храни.Сега ще ни искат и за шкафове,в които да си оставят учебниците,които или не всички носят,или пък им трябват вкъщи ,за да учат.
  Безумия колкото щеш!Да взема да пропия пак,а?!Че то така не се издържа,а и тоя сняг,дето ни затрупа в Монтана....

# 464
  • София
При нас ситуацията е немски, немски и пак немски. Не чувам нищичко ни за математика, ни за нищо! За сметка на това по немски задължително има по две оценки седмично - в понеделник тест на целия материал от предната седмица /тук се справя някак си/, в сряда тест само на думи /тук е трагедия гранде/. Не върви пусто учене на думи и това е! Не можел да зубри...Аз лексика не знам как иначе се учи, освен със зубрене?! Като не искаш да зубриш думи, чий го дириш в немска гимназия, питам аз?! Предлагам помощ - листчета да пишем, да го препитвам - не, не и пак не! Каквото и да предложа, все е не! Голям бил, сам щял да се оправи! Адмирирам! Ама още не виждам оправия...Заплашвам, че ако не видя подобрение, ще започвам да лишавам от любимите забавления, разбирай - комп и конзола, за да прекарва повече време в учене. Той обиден - да не съм го третирала като дете... Въобще - много сме големи вече и самостоятелни, което се разбира като - имам тройки, но какво от това, вече съм голям, мога да се излагам колкото си искам!

И те такива 'убавини!

А, и на всичкото отгоре май започват първи тръпки, та хептен ще овапцаме положението!

Иначе - веселба. Марулетко, и аз искам на диета. Имам още бременни кила да свалям, мързи ме, обаче да дъвча не ме мързи! С малкия батко учим всеки ден, помагам там по математика...Бебето счупи два телевизора, ДВА!!! и един диван! Предстои ми връщане на работа, та и за там не е зле да седна да почета...Изобщо съм омммммм Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт